Top 10: Ezek voltak az Oscar-gála legkáprázatosabb ruhái

2020.február.10.

Vajon mitől lesz igazán jó egy ruhaválasztás? Az Oscar vörös szőnyegén nem könnyű kitűnni, jobban mondva egy rendkívül rosszul sikerült választással, ami esetleg túl sokat mutat, vagy nem elég elegáns a gála rangjához, könnyen lehet kétes népszerűséget szerezni.

Gal Gadot
Gal Gadot
Fotó: Getty Images

Mivel azonban mindenki nagyjából hasonló stílusú, estélyi ruhát választ, ezért nem feltétlenül könnyű receptet találni arra, hogy egy-egy sztárt tényleg legnyűgözőnek lássunk a többiek mellett.

A 2020-as gálának nem voltak nagyon szembetűnő trendjei, sok klasszikus vonalvezetésű ruha volt, de akadtak merészebb sziluettek is. A Chanel-lányok feketében volt, de nem hiányoztak a színek sem. Voltak zárt, de izgalmasan dekoltált darabok. A vörös szőnyegen üdítően változatos volt, és alig-alig lehetett igazi melléfogásokat találni. A sok jó közül persze azért volt néhány kiemelkedő ruhaválasztás, nem pontosan tudjuk megfogalmazni, hogy miért éppen ezek, talán mert alapból is szép darabok, másrészt pontosan passzoltak a viselőjük stílusához.

Megmutatjuk a 2020-as Oscar-gála legpazarabb ruháit:

Gal Gadot egy Givenchy ruhában

Gal Gadot egy Givenchy ruhában a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Nem tudnánk egyértelmű nyertest hirdetni, de az tény, hogy Gal Gadot ruhaválasztása nagyon erős volt. Az ellentétek benne a legizgalmasabbak, a fekete csipkefelső igazán szexivé teszi a megjelenését, pikantériát csempész bele, ugyanakkor a habos, uszályos szoknyarészben van némi drámaiság, amit éppen a színe tompít.

Gal Gadot az Oscar vörös szőnyegén
Fotó: Getty Images

A rózsaszín és a fekete találkozása mindig izgalmas, de ez a ruha járhatna azzal a veszéllyel is, hogy elviszi Gal Gadot-ról a hangsúlyt, de ezt a veszélyt a frizuraválasztással, és határozott vörös rúzzsal elhárították. A színésznő pont annyira sok, amennyire egy Oscar-gála lehet valami sok, pont annyira szexi, amennyire azért még belefér. Teljesen egyensúlyban a megjelenése, pedig több buktatója is lehetne a Givenchy ruhának, de ezeket csodásan kikerülte Gal Gadot.

Brie Larson egy Celine kreációban

Brie Larson egy Celine ruhában az Oscar vörös szőnyegén
Fotó: Getty Images

A másik jelöltünk a nyertesre biztosan Brie Larson. Mennyi finomság van ebben a ruhaválasztásban! Miközben ez a sziluett cseppet sem újszerű, vagy meglepő. A pezsgőszínű ruha tele van hintve csillogó kristályokkal ettől valahogy izgalmas és sejtelmesen izgató lesz a színésznő megjelenése. Aki azonban szemből a pazar kristályok ellenére unalmasnak érezné ezt a ruhaválasztást, annak muszáj vetnie egy pillantást Brie Larson Celine ruhájára hátulról. Bámulatosan mutat a színésznő ebben a ruhában!

Brie Larson a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

A Chanel nyerte az Oscar vörös szőnyegét

A Chanel nyerte az Oscar vörös szőnyegétGeena Davis egy Romona Keveľa ruhában

Geena Davis a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Szögezzül le: Geena Davis egy istennő! A színésznő idén Oscar-díjat kapott, amivel a társadalmi-jótékony munkáját ismerték el. A legendás színésznő mindig is tudta, hogy kell belépni egy Oscar-gálára, a divathistóriák emlékeznek az 1990-es ejtett vállú vörös ruhájára, igaz két évvel később pedig egy fodros ruhával sokkolta a divatszakértőket. Most, hogy díjat vett át semmit nem bízott a véletlenre. Ez a fekete Romona Keveľa gyönyörű, minden részletében tökéletes gálaruha, ami pompásan áll a színésznőnek. Ja és csak úgy mondjuk, hogy Geena Davis amúgy 64 éves, elképesztő!

Janelle Monaé egy Ralph Lauren ruhában

Janelle Monae egy Ralph Lauren ruhában
Fotó: Getty Images

Mit is lehetne mondani, egyszerűen ért a drámai belépőkhöz Janelle Monaé, az énekesnőnek nem ez az első emlékezetes Oscar-belépője. Ez a kapucnis szürke darab volt a legkevésbé Oscar-képes ruha, amit láttunk, és mégis ez volt az egyik amelyik a legjobban működött. Csodás a Ralph Lauren ruha esése, de kicsit rizikós is lehetne ez a szürke, bádogszerű alapszíne, amitől nehéznek is érezhetnénk a darabot, de az ezernyi kő, ami borítja a ruhát meg tudja annyi fénnyel tölteni Janelle Monaé megjelenését, hogy olyan lesz a hatás, mintha a sztár a csillagok útján ereszkedett volna alá az Oscar vörös szőnyegére.

Janelle Monae egy Ralph Lauren ruhában a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Julia Butters egy Christian Siriano kreációban

Julia Butters a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Mindig nehéz kérdés, hogy egy kislányt hogyan kellene felöltöztetni a vörös szőnyegre. Egyértelmű, hogy probléma, ha túlságosan felnőttesen érkezik meg, ugyanakkor neki is joga van hozzá, hogy megmutassa az egyéniségét. Nagyon vékony a határ, hogy eltaláljanak egy ideális szettet. Ebben a vörös szőnyeges szezonban Julia Butters, akivel a Volt egyszer egy...Hollywood című filmje kapcsán esett szerelembe a fél világ, eddig fantasztikus volt. És a legnagyobb akadályt is simán vette. Ez a rózsaszín kreáció eléggé kislányos, ugyanakkor benne van a gyereksztárra jellemző vagányság, szupercuki és kellően stílusos benne Julia! Imádjuk!

Rooney Mara egy Alexander McQueen ruhában

Rooney Mara a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Egészen fantasztikus volt, ahogy Rooney Mara végigvezette ezen a hosszú gálaszezonon Joaquin Phoenix-et. A vörös szőnyegen, ahol a színész láthatóan nem mozog túl otthonosan, Rooney Mara ragyogott. És nem volt ez másként az Oscar estéjén, a színésznő egy álomszép fekete csipke Alexander McQueen ruhát választott a vörös szőnyegre. Páratlanul szép darab, ami igazán passzol Rooney Mara különleges stílusához, volt benne egy jó adag merészség, de hát közben fantasztikusan szép darab. Csodásan mutatott volna hozzá egy aranyszobor, úgyhogy Joaquin Phoenix reméljük megnézte, hogy miként passzol ehhez a pazar darabhoz az arany kiegészítő.

Rooney Mara egy Alexander McQueen ruhában
Fotó: Getty Images

Natalie Portman egy Dior ruhában

Imádtuk a színésznő belépőjét, és korábban ki is elemeztük, hogy miért. Natalie Portman fontos üzenetet rejtett a ruhájára, de az arannyal hímzett Dior ruha önmagában is gyönyörű volt. Rooney Mara egy Alexander McQueen ruhában `>A korábbi cikkünkben egyébként meg is mutattuk, hogy az áttetsző tüllruha valójában elég szexi darab, hiszen a tüllfátyol alatt csak egy fekete body van. Nagyon szép darab, Natalie Portman gyönyörű benne.

America Ferrara egy Alberta Ferretti ruhában

America Ferrara a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

A várandós színésznő ruhaválasztása egyszerűen csodás. Ez a vörös ruha a kissé puffos vállal csodásan áll neki, ráadásul az egész megjelenésének van egy nagyon szép szimbolikus jelentése is. America Ferrara arany fejéke egyfajta tisztelgés a hondurasi származású sztár részéről, hiszen hasonló fejdíszt viseltek a szabadságukért küzdő őslakosok. Egy kiegészítő is egészen új jelentést adhat egy megjelenésnek, és ilyen gesztusokból az idei gálán sem volt hiány, America példája nagyon szép és kifinomult utalás a gyökereire.

Zseniális: Natalie Portman a ruhájával tiltakozott a nőket érintő diszkrimináció ellen az Oscar vörös szőnyegén

Zseniális: Natalie Portman a ruhájával tiltakozott a nőket érintő diszkrimináció ellen az Oscar vörös szőnyegénScarlett Johansson egy Oscar de la Renata ruhában

Scarlett Johansson a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Egészen különleges volt Scarlett Johanasson Oscar ruhája, már írtunk külön is róla, úgyhogy itt csak álljon itt annyi, hogy a színésznő választása kicsit talán meglepő, de nagyon találó volt. A fűzőszerű, nagyon különleges, ezüstláncokból kreált felső részéhez, az alakkövető selyemszoknya remekül passzolt. Lehet, hogy máson furán mutatott volna, de nehéz olyan ruhát találni, ami Scarlett Johanssonnak ne állna jól, ez pedig elég izgalmas volt.

Renée Zellweger egy Armani Privé kreációban

Renée Zellweger a 2020-as Oscar-gálán
Fotó: Getty Images

Nagyon érdekes volt, mert a színésznő úgy érkezett a gálára, mintha aki nem számít arra, hogy aranyszobrot nyerhet. A Judy címszerepében nyújtott alakításáért mindenki őt várta a legjobb női főszereplő főszereplő kategória nyertesének. Renée Zellweger a vörös szőnyegen azonban mintha azt üzente volna a ruhaválasztással, hogy szerinte éppen az ő kategóriájában dől majd a papírforma. Az aszimmetrikus alakkövető Armani Privé ruha elképesztően szép. Renée Zellwegert rengeteg kritika éri a plasztikai műtetek miatt, de az alakja, na az, elképesztő. Ez a ruha ezt emeli ki, ugyanakkor nagyon visszafogott választás, semmi harangszerű szoknya, semmi uszály, semmi fodor. De valahogy így lesz teljes a kép.

Renée Zellweger az Oscar-díjjal egy Armani ruhában
Fotó: Getty Images

Ez is érdekelhet

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói