Pirelli mitológia - exkluzív beszámoló Moszkvából!

2010.december.2.

A zord moszkvai télben (kint mínusz 22 fok volt) nagy izgalommal vártuk a mester, Karl Lagerfeld megérkezését a patinás Ritz Hotelbe. Igaz, két órás késéssel, topmodellek gyűrűjében megérkezett a divatisten.

A szokásos, ikonikus szettben, tetőtől talpig fekete-fehérben botorkált be az arany stukkós luxusszállodába. Bár lehengerlő magabiztosság sugárzik belőle, bizony már egy bácsi, még mindig 28-as farmerben. Vakuk villantak, fotósok, tévéstábok tülekedtek (hihetetlen mennyire gonosszá változik mindenki, ha egy jó kép forog kockán), a lábadra léptek, ellöktek, Karl az oldalán a topmodellekkel csak sztoikus nyugalommal fogadta a kérdéseket és a számára olyan megszokott érdeklődést. Ő fotózta a november 30-án ünnepélyes keretek közt bemutatott Pirelli-naptárt, és bizony tudott újat alkotni.

A 2008-as naptárban Patrick Demarchelier Kínát örökítette meg, 2009-ben Peter Beard festett portrét Botswanáról, 2010-ben Terry Richardson Brazíliát fényképezte, a 2011-es naptárban Karl Lagerfeld tart mitológiai "gyorstalpalót". Párizsi műtermében készítette a "Mitológia" képeit, melyek egyik legfőbb szenvedélyét, a görög és római mitológia iránti rajongását tükrözik, mely istenek és istennők, héroszok és hős asszonyok kalandjain keresztül meséli el az emberiség történetének kezdeteit.

A 2011-es ismételten limitált kiadású naptár 36 fotója 24 jelenetet mutat be istenekről, héroszokról és mítoszokról. Valamennyi fénykép fekete-fehér, és Karl megfogalmazása szerint "korunk hősnőit, hőseit, ideáljait" ábrázolja mindegyik. Huszonegy szereplője van ennek a kiadásnak: tizenöt női és öt férfi modell, és az amerikai színésznő, Julianne Moore. A női modellek között ott találhatjuk az olasz Bianca Baltit és Elisa Sednaouit, a dán Freja Beha Erichsent, a brazil Isabeli Fontanát (aki szerepelt Patrick Demarchelier 2005-ös naptárában és Peter Beard 2009-es kalendáriumában is), a lengyel Magdalena Frackowiakot és Anja Rubikot, az ausztrál Abbey Lee Kershaw-t (aki Terry Richardson 2010-es naptárában debütált), az indiai Lakshmi Menont, az amerikai Heidi Mountot és Erin Wassont (akiket Patrick Demarchelier 2005-ös kalendáriumában láthattunk először); az orosz Natasha Polyt, a holland Lara Stone-t és a kanadai Daria Werbowy-t (akiket Peter Beard is kiválasztott a 2009-es naptárhoz), az osztrák Iris Strubeggert és a jamaikai Jeneil Williamst. Az öt férfi modell Baptiste Giabiconi és Sébastien Jondeau (francia), Brad Kroenig és Garret Neff (amerikai) és Jake Davis (angol).

A topmodellek élőben is pompásak, kedvesek, jópofák és láthatóan rajongnak Karlért, Karl pedig értük. A divatdiktátornak talán a legkedvesebb közülük Baptiste Giabiconi, akivel nyílt pletykák szerint érzelmi szálak kötik össze, egyesek szerint plátói a kapcsolat, mások szerint beteljesedő szerelem az övék. Mindenesetre az esti vacsora után, a vetítés előtt meghitten sétálgattak a Sztanyiszlavszkij és Nemirovics-Dancsenko színház eldugott folyosóin. Az elegáns, black tie parti és vacsora háziasszonya az újra kisbabát vátó Eva Herzigova volt, és a making of-film vetítése után várt a vendégekre még egy nagyon kellemes meglepetés. Janelle Monae élőben fellépett és úgy konferálták be, mint Karl Lagerfeld személyes kedvencét. És az ő ízlése ugye világszerte híres!

Nézd meg a naptár teljes anyagát!

pirelli-200x-d000088642b4f982c40f5.jpg

Ez is érdekelhet

Újra Budapestről jelentkezik Köböl Anita, a sikkes műsorvezető

Újra Budapestről jelentkezik Köböl Anita, a sikkes műsorvezető

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói