Rio 2016: A THEFOUR olimpiai döntős kollekciója

2016.augusztus.22.

A Magyar Olimpiai Bizottság idei pályázata nagyon nagy siker volt. A nyertes, nemzetközi sikert elérő, megvalósult USE Unused kollekció mellett fontosnak tartjuk bemutatni, milyen fantasztikus döntős kollekciók születte.

A THEFOUR csapata is lenyűgözte benyújtott pályázatával a zsűri tagjait.

Kik a tervezői csapat tagjai és ki mit csinál a márkánál?
A THEFOUR csapatának tagjait egy háromfős tervezői mag alkotja: Gálvölgyi Anett, Kormos Anna Zsófia és Miovác Márton, akik egyben a márka alapítói is. A kollekció tervezése egy közös folyamat. A tervek elkészülése után azonban mindenki a maga területén folytatja a munkát, Zsófi és Marci a ruhákkal, míg Anett a táskákal foglalkozik. Illetve a tervezői csoportot erősíti a saját szakmájában tökéletesen helytálló sales-es, marketinges és a kivitelezők, akik mind szerves részét alkotják a The Four csapatának.

The Four, olimpia, Rió, rio 2016, olimpiai ruha, Magyar Olimpiai Bizottság, olimpikon, Magyar divat, Nubu, Use Unused, uniformis

Mi volt a koncepciótok a kollekció megtervezésénél?
Mindenképpen olyan kollekciót akartunk létrehozni, ami egyértelműen visszaadja a magyar kultúra értékeit és rávilágít annak nemzetközi szintű mivoltára. Az alapanyag és formák választásánál elsődlegesen a funkcionalitást és a minőséget vettük figyelembe, hogy az olimpián mindenféle körülmény között a legjobb színben prezentálja a sportolókat.

The Four, olimpia, Rió, rio 2016, olimpiai ruha, Magyar Olimpiai Bizottság, olimpikon, Magyar divat, Nubu, Use Unused, uniformis

Milyen visszajelzést kaptatok a zsűritől?
A zsűri véleménye egyértelműen pozitív volt, úgy érezzük, megleptük a zsűrit azzal, hogy a márka fiatal életkora ellenére ilyen magas színvonalt tudtunk bemutatni és, hogy megállták a darabjaink a helyüket, a sokkal tapasztaltabb NUBU és USE Unused márkák mellett. A zsűri külön kiemelte a kivitelezés és az anyaghasználat kiemelkedő minőségét. A végső döntés egy jogos választás volt, a pályázat eredményével maximálisan elégedettek vagyunk, kihoztuk magunkból, amit szerttünk volna, illetve reméljük, hogy négy év múlva is hasonlóan izgalmas pályázaton vehetünk majd részt és hogy akkor már kellő tapasztalattal fogunk rendelkezni ahhoz, hogy a mi ruháinkat láthassuk viszont a sportolókon.

A nyertes USE Unused kollekciójáról itt olvashattok


Milyen inspirációitok voltak a tervezéskor?
Inspirációnk mögött az ország olimpiai történelmi sikere áll, amit mindenképpen tükrözni akartunk a ruhákban, így jött szóba Moholy-Nagy László, aki nemzetközileg az egyik legelismertebb magyar művész a mai napig. Alkotásainak látványvilága is nagyon illeszkedik az olimpia szellemiségéhez. Moholy művein rendszeresen megjelenik a dinamika és a mozgáskultúra tematikája, az alapszínek használata is domináns, csakúgy, mint az olimpiai zászlón. Ezek a gondolatok vezettek minket ahhoz a döntéshez, hogy pályázatunk inspirációja Moholy-Nagy László és alkotásai legyenek.

A NUBU döntős kollekciójáról itt tudhattok meg többet

Milyen részletek, technikai megoldások, amikre büszkék vagytok?
Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a felvonuló öltöny és kosztüm elérik azt a szintet, ami miatt egy szakember azt tudja rá mondani, hogy megmunkált. Az itthon fellelhető legjobb gyárakkal dolgoztunk együtt. A zakó esése és a blézer sziluettje eredményezik a klasszikus szabászati nüanszokat, azonban nagyon odafigyeltünk, hogy a darabok modernek legyenek, ezért olyan innovatív technikákat is belecsempésztünk a darabokba, mint például a lézervágás és lézergravírozás. Amit még kiemelnénk, hogy egy nagy nemzetközi kellékessel kollaborálva létrehoztunk olyan gombokat, amik visszaadják az olimpiai öt karikát a zakók mandzsettáján.

The Four, olimpia, Rió, rio 2016, olimpiai ruha, Magyar Olimpiai Bizottság, olimpikon, Magyar divat, Nubu, Use Unused, uniformis

Kiken fotóztátok az elkészült darabokat?
A darabokat Földházi Zsófin, Verrasztó Evelynen, Verrasztó Dávidon, Gór-Nagy Miklóson és Pauman Dánielen fényképezte le Máté Balázs. A fotózás nagyon jó hangulatban telt, hiszen divattervezők és sportolók nem sokszor kerülnek egy légtérbe, azonban mindkét életúthoz hatalmas kitartás és motiváció szükséges, ami a munka mellett jó kis sztorizgatásokat eredményezett. Evelyn azóta többször is megfordult nálunk, mi pedig mindannyiuknak nagyon szurkolunk. Ma már sokkal személyesebb élmények kötnek minket az olimpiai játékokhoz, mint eddig.

Ez is érdekelhet

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Ilyen apa valójában Károly király a család egyik fotósa szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói