Sárkányok, hordozható fejek, Diana hercegnő - A milánói divathét legjobb pillanatai

A divathónap harmadik megállója, Milánó is sok izgalmas percet kínált. A 2018-as olasz kollekciók nem maradnak le a riválisoktól, sőt! Az itáliai tervezők a megbízható szaktudás mellett évről évre egyre merészebbek és vagányabbak lesznek. Nem félnek modern elemeket csempészni a kreációkba, hogy ezáltal is rájuk szegeződjön a világ szeme. A kifutükön megfordultak kiskutyák, lángoló cipők, és még levágott fejek is… Igen, jól olvastad.

Lássuk mik voltak a milánói divathét legjobb pillanatai:

Marni
Ez volt Francesco Risso harmadik kollekciója, mióta a kreátor, Consuelo Castiglioni visszalépett, és olyan nagy sikere volt, amire csak kevesen számítottak. Az asszimetrikus megoldású kabátok és ruhák, az ötletes rétegezés, a vibráló lakk kabátok mind-mind új lendületet adott a brandnek.

Nézd meg! A divathét legcukibb sztárja az unatkozó kutyus

Jil Sander
Lucie és Luke Maier egy olyan futurisztikus kollekciót álmodtak meg, ami nem high-tech anyagokból készül, hanem természetes kelmékből. A Jil Sander modern asztronautái kényelmes ruhákban hódítják meg az űrt, és gyakran még puha paplant is cipelnek magukkal.

Versace
Donatella a brit kultúrábó merített ihletet, modelljein láthattunk tradícionális kockás anyagokat némi punkos csavarral, gyönyörű kabátokat ala Burberry, és fociszurkolók által viselt kötött sálakat is.

Láttad? A divathetek legmenőbb táskái

Prada
A Prada visszatért gyökereihez, és Miuccia tökéletesen ruházza fel a sportos vonalat nőies elemekkel. Újra feltünnek a letisztult vonalú kabátok, a lángokkal díszített szandálok, és a piros-fekete lógós zoknik. És persze Kaia Gerber is, aki szinte minden nagy bemutatón megfordult Milánóban.

Gucci
A műtőnek berendezett kifutó valószínűleg a milánói divathét legmeghökkentőbb modelljeinek színpadja volt. Amikor az első lány besétált a reflektorfénybe, meghűlt a levegő, hisz táska helyett saját fejének élethű mását cipelte a kezében. Volt aki mini sárkányt melengetett, volt akinek harmadik szemet varázsoltak a homlokára, és az egyik fiúnak szarvakat applikáltak a fejére. Alessandro Michele megint újat tudott mutatni, a Trónok harca hangulat némi hindu beütéssel, és a 70-es évek stíluselemeivel keveredett 2018-as őszi-téli kollekciójában.

Moschino
A színesre festett Jackie Kennedy-k lepték el a kifutót, Jeremy Scott őrületes fantáziájának eredményeképpen.

Tommy Hilfiger
Tommy Hilfiger show-n a Hadid család sarjaira szegeződtek a szemek, Gigin kívül Belle és Anwar is fellépett. A kifutó egy versenypályának volt megfestve, és a ruhák is ebben a vagány motoros stílusban készültek el. Ez volt Gigi negyedik, egyben utolsó közös kollekciója az amerikai tervezővel.

Ne hagyd ki! A New York-i divathét 5 legfontosabb momentuma

Dolce & Gabbana
Az idei Dolce bemutató előtt megrendeztek egy olyan Dolce show-t, ahol estélyi ruhákat mutattak be, és a modellek között brit előkelőségek is felléptek. Még Diana hercegnő unokahúga, a 27 éves Lady Kitty Spencer is szerepelt, sőt ő lett a tavaszi kampány egyik arca.

Ez is érdekelhet

Ezeket a dolgokat fogadd meg 2022-ben a csillagjegyed szerint

Ezeket a dolgokat fogadd meg 2022-ben a csillagjegyed szerint

GLAMOUR Horoszkóp

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

Horoszkóp: Így alakul a szerelmi életed 2022-ben a csillagok szerint

Monitor

Érdekességek, melyek után máshogy fogod látni a Jóbarátok és az Így jártam anyátokkal sorozatokat

Érdekességek, melyek után máshogy fogod látni a Jóbarátok és az Így jártam anyátokkal sorozatokat