Lelkiismeretfurdalásod van, ha újabb ruhát vásárolsz? Íme a megoldás: Így öltözködhetsz ökotudatosan és egyedien!

2022.július.10.

A magyar Secondland divatmárka bemutatta The Renovation nevet viselő kollekcióját. A bemutató eseményt a márka exkluzív forgalmazó partnere, a Spark Le Monde Store Andrássy út 18. alatti üzletében tartották.

Az upcycling és a körkörös gazdálkodás a Secondland divatmárka alapja. Ebben magyarországon úttörőnek számítanak. Ha egyedi darabokra vágysz, biztosan a kedvenced lesz a Secondland
Az upcycling és a körkörös gazdálkodás a Secondland divatmárka alapja. Ebben magyarországon úttörőnek számítanak. Ha egyedi darabokra vágysz, biztosan a kedvenced lesz a Secondland.
Fotó: Secondland

A Secondland egy budapesti divatmárka, ami az upcycling, vagyis az értéknövelő újrahasznosítás gondolatával alakít át vintage darabokat, miközben derűs és romantikus világot hoz létre. A divat- és textiltervező, Vecsei Kinga Réta és társa Tasnádi Katalin Lili, egy olyan álmát valósította meg, amely a divatipar túltermelésére reflektál. Célja a már meglévő anyagok újra körforgásba helyezése.

Az egyedi darabok már meglévő darabokból készülnek egyedi kiegészítőkkel és kombinációkkal.
Fotó: Secondland

The Renovation collection

A Secondland újabb droppal jelentkezik, és a márkától megszokott módon most is egy izgalmas kampány keretein belül mutatja meg az aktuálisan megjelenő egyedi, upcycled tervezői darabokat. A Renovation névre keresztelt kampány Enyingi Sára látványtervezővel közös kollaborációban született meg, ami a Secondland egyedi vizuális világát és a márka üzenetének esszenciáját hivatott közvetíteni.

A kampány során a márkanév egy konkrét, utópisztikus mesevilággá elevenedik. Az alkotók a történetmesélés és a set design eszközeivel mutatják be, hogyan is épül fel a Secondland. A már kicsit sérült, régi babaház felújításán munkálkodó renováló közösség szimbolizálja a tervezők vízióját egy megújuló divatiparról. A márkára jellemző vizuális nyelvezeten és a gyermeki játékosságon kívül a humoros megközelítés is tetten érhető. A jellegzetes romantikus hangulatú, pasztell színvilág dominál a díszletben és a kollekcióban egyaránt.

A divatipar "babaházát" kicsit meg kell javítgatni, hogy újra olyan vonzó és élettel teli legyen mint azelőtt. A tervezők az új kollekciójuk megtervezésekor erre a dédelgetett játékra gondoltak. Álljunk neki, hozzuk rendbe!
Fotó: Secondland

A kollekció darabjai közt fellelhetők a márka alapdarabjai, mint a Mara ing különböző színösszeállításokban, illetve az átszabott, reworked blézerek. Ugyanakkor a kínálat bővült ruhákkal, toppokkal és szoknyákkal. A kézi díszítés különféle technikái számos darabon fellelhetőek. Hímzés, festés, gyöngyözés formájában jelenik meg a márka logójában is látható virág motívum, vagy a nagymamáink terítőjét megidéző kockás minta.

Kézi hímzések, gyöngyözések, kézi munka, törődés jellemzi ezeket aSecondland darabokat, amiket emiatt te is nagy becsben fogsz tartani.
Fotó: Secondland

Párhuzamot fedezhetünk fel az utópisztikus világ megteremtése, a valós világ renoválása, a divatmárka tevékenysége és az upcycled ruhák létrehozása között. Hiszen a Secondland márka célja, hogy a rendelkezésre álló ruhákat alapanyagként felhasználva újra behozza a körforgásba, és úgy vállaljon szerepet a divatvilágban, hogy közben ne ártson a Földnek. A márka alkotóinak, Vecsei Kinga Rétának és Tasnádi Katalin Lilinek szenvedélye és elhivatottsága jelenik meg a kollekcióban; egy olyan világ kreálása, amely értéket teremt, miközben közben könnyed és derűsen mesés.

Fotó: Ladocsi András

Tervezők / Secondland: Vecsei Kinga Réta, Tasnádi Katalin Lili, Látványtervező: Enyingi Sára, Modellek: Csejdy Janka, Eifert Kata Nóra, Enyingi Franciska, Erős Mara, Hencz Polett, Horváth Míra, Iván Alekseev, Nyári Luca (The Roster MGMT), Osiyemi Hazzanat / Inka (The Roster MGMT), Sue-Ann Jarrett, Szekeres Ákos, Tiszai Flór

Ez is érdekelhet

Meghan Markle gyakorlatilag bemutatott a királyi családnak egy szakértő szerint

Meghan Markle gyakorlatilag bemutatott a királyi családnak egy szakértő szerint

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói