József Attila szonettje inspirálta a Sentiments tavaszi-nyári kollekcióját

2021.november.3.

A Budapest Central European Fashion week kifutóján könnyed, tavaszias kollekciót mutatott be a Sentiments, amelyet József Attila Hullámok lágy tánca című szonettje ihletett.

József Attila szonettje inspirálta a Sentiments tavaszi-nyári kollekcióját
Fotó: BCEFW

A kollekciót Kopek Janka előadásában József Attila szonettje nyitotta meg, zárásként, a közönség nagy örömére, pedig maga a színésznő vonult fel a Sentiment márka egyik gyönyörű alkotásában.

Fotó: BCEFW

A lila és zöld színkombináció és a fodrok dominálta kollekciót átjárja a tavaszias, szabad hangulat. A nőies, elegáns szabásvonalak és a légiesen könnyű anyagok harmóniája tökéletesen átadja az inspirációs forrásként használt hullámokat. A márka egy-egy egyedülálló darabját strasszkövek díszitik, amely egyedi csillogást ad a ruhadaraboknak.

Fotó: BCEFW
Fotó: BCEFW

A különleges kollekcióban jól felismerhető a Sentiments DNS, de Joó Beatrix sosem tekint vissza a régi kollekciókra, ezért ismét újat és innovatívat alkotott a kifutóra. A kollekcióhoz csak természetes anyagokat használt, mint a vizskóz, a gyapjú és a selyem. Fontos megemelíteni, hogy a kollekció darabjain a márka saját printjei jelennek meg és azzal, hogy az egyedi printtel rendelkező selyem Olaszországban készült és viseli a “Made in Italy” címkét, a tervezőnő nagy álma teljesült, hiszen beálhatott az olyan világhírű divatházak közé, mint az Armani.

Joó Beatrixszel a divatbemutató után sikerült összefutnom egy gyors kérdezz-felelekre.

Mi inspirálta az új SS22 kollekciót?

A kollekciót József Attila Hullámok lágy tánca gyönyörű szonettje inspirálta, ami egy nagyon vidám, vízparti estét jelenít meg. Ez egy balatoni este és minden, ami a versben van, így a könnyedség, vidámság, fiatalság, szerelem, emlékezés, megjelenik és kifejezésre kerül a kollekcióban is.

Milyen anyagokat használtál a kollekcióhoz, hogy elérd ezt a légiesen könnyű, hullámzó hatást?

A Sentiments-re jellemző, hogy nagyon minőségi anyagokkal dolgozik, úgyhogy selyem, gyapjú, viszkóz, organza, csipke, tehát csak természetes alapanyagú anyagokat használunk. Mindent a saját printjeinkkel.

Mitől Sentiments a kollekció és mivel újítottál?

Nem szoktam visszanézni az előző kollekciókra. Minden kollekciónak van egy DNS-e, ahogy a Sentiments megjelenik. Az előzőben sportosabb, barokk mintákat használtunk, de volt absztrakt printelt anyag, most ami ránk jellemző azok a fodrok, ami a hullámokhoz pont tökéletes volt. Nem szoktam a kollekciókat párhuzamba állítani, hanem mindig új fejezet jön.

Fotó: BCEFW

A táskák nagy hangsúlyt kaptak a kollekcióban, mesélnél róluk?

Ez egy éjszaka jutott eszembe, mert arra gondoltam, hogy mi az, ami hullámzik és beugrottak ezek a rojtok. Ahogy vonulnak a modellek és lóbálják a kezükben a táskákat, visszaadja a hullámokat, így pont beleillik a kollekcióba. Szerencsére volt egy nagyon jó alkotótársam ebben, Levente, akit néha felhívok az éjszaka közepén, hogy mi az új ötlet és partner ebben, hajlandó segíteni megalkotni az elképzeléseim.

Fotó: BCEFW

Mi az, amit a legjobban szerettél a kollekció tervezése során?

Minden. A legboldogabb akkor voltam, amikor megjöttek Olaszroszágból a printelt hernyóselymeim. Mindig is irigyeltem az Armaninál, hogy bele van írva, hogy “Made in Italy” és ez végre nekem is megérkezett, hogy olyan anyagom lehet, mint egy nagy divatháznak.

Fotó: BCEFW

Joó Beatrix főszabászával, Németh Zoltánné Mariann-nal vonult végig a kifutón a kollekció bemutatása után. “Én bármit rajzolhatok a papírra, a papír mindent elbír, de Mariann keze munkája, hogy ez 3D-ben megvalósuljon” - zárta az interjút a tervező.

Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

Milyen lehetőségei vannak a hormonmentes fogamzásgátlásnak? Termékenységtudat-szakértővel beszélgettünk

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról