Érdemes rájuk figyelni: 13 stílusos hercegnő és királynő a világ minden tájáról, akiket talán nem is ismersz

2022. január 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A királyi családok stílusos öltözködése szinonimájává vált Katalin hercegné és Meghan Markle öltözködésének, de közel sem ők az egyetlen előkelőségek, akik minden eseményen kifogástalanul néznek ki.

Érdemes rájuk figyelni: 13 stílusos hercegnő és királynő a világ minden tájáról, akiket talán nem is ismersz
Fotó: Getty Images

Thaiföldtől Etiópiáig és Belgiumtól Luxemburgig több olyan nemes hölgy is él, akik a saját királyi családjuk protokollját figyelembe véve legalább olyan fantasztikus divatérzékkel bírnak, mint Katalin és Meghan.

1. Jetsun Pema bhutáni királyné

Őfelsége Jetsun Pema 21 évesen lett a világ legfiatalabb királynéje, amikor is 2011-ben Jigme Khesar Namgyel Wangchuck bhutáni király felesége lett. Gyakran hasonlítják Katalinhoz, de nemcsak a pazar stílusérzéke miatt. Katalinhoz hasonlóan ugyanis Jetsun királyné is egy angol egyetemen végzett művészettörténet, valamint pszichológia és nemzetközi kapcsolatok szakon. 2016. áprilisában pedig, amikor Katalin hercegné látogatást tett Bhutánban, személyesen is találkoztak.

Fotó: Getty Images

Ami a stílusát illeti, Jetsun Pema királyné mindig hagyományos bhutáni ruhákban, színes és gazdagon hímzett Kirákban mutatkozik, amiket gyakran extra drágakövekkel díszítve visel, haját pedig leginkább alacsony kontyban hordja, de laza hullámos frizurákat is előszeretettel visel.

2. Maria-Olympia görög hercegnő

A 25 éves görög hercegnőről, Maria-Olympiáról azt is mondhatnánk, hogy divatikonnak született. 11 éves volt, amikor először részt vett szüleivel a Valentino egy divatbemutatóján, és annyira lenyűgözte a kifutók világa, hogy 17 évesen a Dior gyakornoka lett Párizsban, azóta pedig világszerte gyakori látogatója a divatheteknek.

Fotó: Getty Images

A hercegnő stílusa több szempontból is jellemzi azt a szabadságot, ami az egész életére igaz, ugyanis bár címét büszkén viseli, királyi kötelezettségei nincsenek. Öltözködése különleges, változatos és olykor merész, az általa viselt szetteket pedig előszeretettel teszi közzé az Instagramon.

3. Sirivannavari Nariratana thaiföldi hercegnő

Sirivannavari Nariratana hercegnő kitűnő divatérzékéről már az is árulkodik, hogy szakmáját tekintve sikeres divattervező. 2007-ben a Balmain meghívására először mutatta be saját kollekcióját a párizsi divathéten, ami minden tekintetben olyan elegáns és lenyűgöző volt, mint ahogyan arra egy királyi család sarjától számítani lehetett. A divattervezés azonban csak egy a thai hercegnő készségei közül, ugyanis kitűnő költő és díjnyertes lovas is egyben.

Fotó: Getty Images

Ha Sirivannavari Nariratana hercegnő stílusát tekintve olyan, mintha napjaink Blair Waldorfja lenne. Bár kifejezetten királyi ruhadarabokat is szeret hordani, leginkább tüllszoknyákban, magas derekú bőrszoknyákban, divatos blézerekben vagy csizmákban mutatkozik.

4. Kako Akishino hercegnő

A 27 éves Kako hercegnő a japán császári család egyik legtöbb figyelmet kapó tagja, Fumihito herceg és Kiko Akishino hercegnő második lánya. Sok más nemesi családból származó hölgytársához hasonlóan ő is úgy döntött, hogy a felsőfokú tanulmányait a tengerentúlon végzi el, így a Leedsi Egyetemen folytatott művészeti és pszichológiai tanulmányokat.

Fotó: Getty Images

Kako hercegnő stílusa szerény és visszafogott. Gyakran visel hosszú ruhákat, amiket egyedi nyakláncokkal dob fel. Szeret kísérletezni a színekkel, de örök kedvencei a pasztell árnyalatok, a sárgától a türkizen át egészen a rózsaszínig. Kiegészítői közt gyakran csodaszép kalapok és fejpántok is helyet kapnak.

5. Mako Akishino hercegnő

Mako hercegnő Kako hercegnő nővére, aki hozzá hasonlóan az Egyesült Királyságban tanult, méghozzá a Leicesteri Egyetem múzeumi tanulmányok mesterszakon, valamint több művészettörténeti tanfolyamot is elvégzett az Edinburghi Egyetemen.

Fotó: Getty Images

Mako hercegnő stílusa sok tekintetben hasonlít húgáéra, ami nem is meglepő, hiszen gyakran jelennek meg együtt hivatalos eseményeken, méghozzá hasonló szettekben, hogy ezáltal is kifejezzék az egymás iránti tiszteletüket és az egységüket. Mako hercegnő azonban kevésbé kísérletezik a színekkel, talán éppen az idősebb testvér státusza miatt. Őt leggyakrabban mentazöld, gyöngyház és bézs színű szettekben látni.

6. Alexandra luxemburgi hercegnő

Alexandra luxemburgi hercegnő Henrik luxemburgi nagyherceg negyedik gyermeke és egyben egyetlen lánya. Születésekor kizárták a luxemburgi trón öröklési sorából, de amikor 2011-ben az ország elfogadta az abszolút elsőszülöttséget, ő is bekerült a trón várományosainak sorába. Az abszolút világpolgárnak mondható hercegnő pszichológiát és társadalomtudományokat tanult a Steubenville -i Ferences Egyetemen, majd a dublini Ír Ökumenikus Iskolában konfliktuskezelés szakterületen szerzett mesterdiplomát.

Fotó: Getty Images

Alexandra hercegnő igazi klasszicista. Kedveri a visszafogott, oldalra fésült frizurákat, a gyöngy nyakláncokat és a kristálytiarákat. Alkalmanként merészebb ruhadarabokat is visel, de legtöbbször elegáns és nőies szettekben jelenik meg, kedvencei pedig a vállra terített kendők, a ceruzaszoknyák és a széles karimájú kalapok.

7. Alexandra hannoveri hercegnő

A 22 éves hannoveri hercegnő szenvedélye a műkorcsolyázás: rendszeresen vesz részt nemzetközi versenyeken, sőt már képviselte Monacót az európai ifjúsági olimpián. Amellett, hogy tehetséges sportoló, a divat világa is közel áll hozzá: gyakran látni a Dior és a Stéphane Rolland divatbemutatóin, de stílusát egyébként is volt kitől örökölnie, mivel a gyönyörű néhai Grace Kelly unokája.

Fotó: Getty Images

Alexandra hercegnő öltözködése tökéletes átmenetet képez a divatos, korhű darabok és az időtálló, kiforrtabb kabátok és maxiruhák között. A divatbemutatókon a szezon legújabb trendjeiben látható, legyen az éppen a nyakkendőfestékes farmer vagy a kígyóbőr térdcsizma. Hivatalos megjelenései során azonban hagyományosabb szetteket és gyakran bársonyos fejpántokat visel.

8. Alexia holland hercegnő

Alexia hercegnő Vilmos Sándor holland király és Máxima királyné második lánya, egyben második a holland trón öröklési sorában. A hercegnő még csak 16 éves, jelenleg a Glamorgan-i Vale UWC Atlantic College tanulója, de hivatalos megjelenésein már most szembetűnő, hogy fantasztikus divatérzékkel van megáldva.

Fotó: Getty Images

Noha a fiatal hercegnő még csak nemrég kezdett el rendszeresen megjelenni hivatalos eseményeken, merész, de kifinomult stílusát máris sokan dicsérik. Öltözködése rendkívül változatos: bíborvörös, fodros miniruhától kezdve a Meghan Markle által is gyakran viselt övvel díszített ingruhákig mindenféle csinos ruhadarabban látni.

9. Ariana Makonnen etióp hercegné

Ariana Makonnen története egy valóságos tündérmese. A Washingtonban született hercegné a Harvardon végzett művészetoktatás és kreatív írás mesterszakon, mielőtt egy éjszakai kiruccanás során összetalálkozott egy férfival. Nem más volt az, mint Joel etióp herceg, aki úgy kérte fel táncolni Arianát, hogy nem fedte fel előtte a királyi származását.

Találkozgatni kezdtek, és Ariana csak hónapok múlva szembesült azzal, hogy Joel valójában egy herceg. Három évvel később a herceg feleségül vette őt egy etió ortodox szertartáson Temple Hillsben, azóta pedig Los Angelesbe költöztek, és az idejük nagy részét a filmgyártás, valamint a jótékonykodás köti le.

Ariana hercegné stílusa mindig előkelő, és az etióp királyi családhoz méltó. Kedvencei a különleges formavilágú ruhák, amelyeket az Instagramján is előszeretettel oszt meg. Amikor hétköznapi viseletben van, a lezser stílust részesíti előnyben: a fekete farmerekbe bújtatott bézs színű ingek például alapvető elemei a ruhatárának.

10. Lady Amelia Windsor

Vilmos és Harry hercegnek köszönhetően valószínűleg már a csodaszép unokatestvérükről, Lady Amelia Windsorról is hallottál. Divat iránti szeretete már korán megmutatkozott, mostanra pedig már többször is szerepelt a Dolce & Gabbana kifutóján, és nézőként is gyakori résztvevője a márka divatbemutatóinak.

Fotó: Getty Images

Lady Amelia szettjei általában a szezon legfrissebb trendjeit tükrözi, de a királyi etikettről sem feledkezik el. Olyan egyedi módon és elképesztő könnyedséggel ötvözi a két irányt, mint senki más, így gyakran merészebb, kivágott, de mégis elegáns fűzős ruhákban és tüllruhákban is látni.

11. Erzsébet belga hercegnő

A 20 éves Erzsébet hercegnő Fülöp király és Mathilde királynő legidősebb gyermeke, egyben a belga monarchia örököse. Fiatal kora ellenére már mostanra rengeteg elismerésben részesült: a Yale Egyetemen részt vett a Yale Global Scolars Programban, és még egy országos sarkkutató állomást is elneveztek róla. Tudása rendkívül sokszínű, és a belga királyi katonai akadémia egyéves képzésén is részt vett, hogy ezzel a szimbolikus gesztussal is kifejezze, kellőképpen felkészül arra, hogy később ő lesz az uralkodó.

Fotó: Getty Images

Erzsébet hercegnő stílusa meglehetősen változatos, bár Katalin hercegnéhez hasonlóan ő is rajong a kabátruhákért. Az évek során többféle stílusú szettben is megjelent, természetesen mindig ügyelve arra, hogy betartsa a királyi etikettet.

12. Leonóra spanyol hercegnő

VI. Fülöp király és Letícia királyné idősebbik lányát igazi csodagyerekként tartják számon. A 16 éves Leonóra már 10 éves kora előtt négy nyelven beszélt, és számos más területen is remekel, többek közt kitűnően síel és balettozik.

Fotó: Getty Images

A spanyol trón várományosának édesanyjához hasonlóan tökéletesen kifinomult a stílusa. Gyakran visel térdig érő szoknyákat, amiket a hivatalos megjelenésein legtöbbször hosszú vagy háromnegyedes ujjú felsőkkel párosít. Kedvenc színei a babakék, a rózsaszín és a fehér, haját pedig legtöbbször kibontva vagy félig összekötve hordja.

13. Pauline Ducruet

Pauline Stefánia monacói hercegnő lánya, egyben Grace Kelly unokája. Sirivannavari Nariratana hercegnőhöz hasonlóan ő is saját márkával büszkélkedhet, ami fenntartható unisex ruháival úttörő szerepet játszott az újrahasznosított anyagok divatiparban történő felhasználásában. Pauline több divatiskolában is tanult, szakmai gyakorlatát pedig a Vogue-nál és a Louis Vuittonnál végezte.

Fotó: Getty Images

Pauline öltözéke egyáltalán nem azt a fajta pompát tükrözi, ami a királyi családokra jellemző. Leginkább a saját maga által tervezett stílusos és letisztult szetteket hordja. Gardróbja nagy részét elegáns nadrágok, zakók és trench kabátok alkotják, de időnként merészebb daraboknak is szívesen ad esélyt.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értékes kincsek, amelyek történeteket mesélnek el

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

5 termék, melyektől smink nélkül is ragyogóan szép lesz a bőröd (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Ezt a cold brew koktélt neked is el kell készítened egy forró nyári napon! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Itt a nyár és vele együtt a GLAMOUR-napok - Szerezd be kedvenc kuponjaidat! (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)

Kimerültség, idegesség, feszültség - ha neked is ismerős, itt a megoldás (x)