Szerelem első látásra a Louis Vuitton új kollekciója

2012.július.9.

Már megszokhattuk, hogy a szokásos tavasz-nyári, őszi-téli kollekciók mellett a Louis Vuitton időről-időre eláll valami lélegzetelállító különlegességgel.

Sokan biztosan emlékeznek a három évvel ezelőtti Stephen Sprouse által inspirált kollekcióra. A neves utcai művész ihlette összefújkált cipők, táskák óriási népszerűségre tettek szert. Marc Jacobs és csapata szinte biztos lehet benne, hogy a legújabb különleges kollekció is elnyeri a vásárlók tetszését, márcsak azért is mert a japán Yayoi Kusama művészeteből merítő darabok imádnivalóan játékosak, vidámak és nőiesek.

Kusama nem első ízben tesz kirándulást a divat világába, hiszen tavaly a Lancome számára készített egy limitált szériás szájfény-kollekciót. Marc Jacobs tavaly Japánban kereste fel a 83 éves művésznőt, hogy megbeszélje vele a kollekció részleteit, és tanácsot kérjen tőle. A pop-art, minimalizmus jegyében alkotó feminista Kusama számtalan anyaggal dolgozott már élete során. Festmények és szobrok mellett hatalmas kiterjedésű intallációkat is készített már, és például 5,1 millió dollárral az ő nevéhez fűződik a legdrágábban eladott kortárs női művész által létrehozott alkotás.

Marc Jacobs tehát egy nem akármilyen művész előtt tiszteleg ezzel a kollekcióval, amelynek mind kampányában, mind pedig az egész kollekcióban a legfontosabb elem a változó, élénk színű pöttyminta, ami Kusama művészetének egyik legjellemzőbb sajátossága.

Kattints a képre, és nézd meg a kollekció darabjait!

A Louis Vuitton két részletben dobja piacra a speciális kollekció darabjait, július 10. mellett augusztus 27-én mutatják be a másik felét. Egyszerűen lenyűgöző az egész!

Szerelem első látásra a Louis Vuitton új kollekciója

Ez is érdekelhet

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Szülés utáni szex: mikor és hogyan történjen az első?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói