Tervezz egy kreatív kollekciót és repülj Dubajba!

2018.június.7.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

"Télből a nyárba" mottóval pályázat indul feltörekvő divattervezők számára a legnevesebb hazai iparművészeti szakiskolák és egyetemek részvételével. A pályázók egy olyan hatdarabos kapszulakollekció megtervezésével csillogtathatják meg tehetségüket, amelyet bármelyik nő szívesen viselne, amikor a szürke magyar télből egy napsütéses helyszínre utazik. A kollekcióknak legalább egy olyan kombinálható szettet kell tartalmazniuk, amely hosszabb utazás során is kényelmes viseletet biztosít. A verseny nyertese az Emirates jóvoltából Dubajba repülhet, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Weeken.

Divattervezőnek tanuló diákok, feltörekvő tehetségek és fiatal márkával rendelkező tervezők jelentkezhetnek a június 5-én indult utazó gardrób tervező pályázatra – a szervezők augusztus 31-ig fogadják a jelentkezéseket. A nevezéseket zsűri értékeli, a továbbjutó legjobb három pályamunka közül a verseny nyertesét ősszel Facebook szavazás dönti majd el.

"Egy ilyen feladat - mint ez a pályázat - igazi megmérettetés hallgatóink számára, akik ezáltal bizonyíthatják tehetségüket és megmutathatják tudásukat a nemzetközi porondon is." – mondta Droppa Judit egyetemi tanár, a Budapesti Metropolitan Egyetem Divat- és textiltervezés mesterszakának vezetője.

"A verseny alapkoncepciója egy olyan kapszulakollekció, amely egyszerre nyújt kényelmes és stílusos viseletet a hosszabb utakon még akkor is, ha a hűvösebb hónapokban egzotikus desztinációk felé utazunk" – összegezte Tömpe Lia, a Mod'Art Művészeti és Divatiskola igazgatója. "Az évszakok közötti utazás különösen nagy fejtörést okozhat, ha szigorú poggyászszabályozás és hosszú repülőút is társul hozzá. A verseny igazi kihívása a tökéletes, kombinálható, kézipoggyászba is könnyedén beférő darabok megtervezése lesz" – tette hozzá az igazgatónő.

"A pályázat remek lehetőség a divattervező diákoknak, pályakezdőknek! Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hiszen a KREA hallgatói olyan tervezési feladatokon dolgoznak az iskolában is, melyek kreatív kihívást jelentenek számukra, ugyanakkor megvalósíthatók, piacképesek. A kapszulakollekció tervezése is pont egy ilyen feladat. Igazán kíváncsiak vagyunk a végeredményre! Izgalmas ruhadarabokra, kreatív koncepciókra számítunk" – mondta Nemes Mara, a KREA Kortárs Művészeti Iskola igazgatója.

"Úgy gondoljuk, hogy a tervezői siker titka az egyedi stílus, a kreativitás és a magas minőség. Hisszük, hogy a szárnyaló fantázia elrepíthet bárhová és a hallgatóink is e szemléletmódot követve alkotnak majd" – tette hozzá Hideg Orsolya, a Budapesti Divatiskola művészeti vezetője.

A verseny minden 18. életévét betöltött magyar állampolgár számára nyitott, a részvételhez nem szükséges szakirányú előképzettség vagy tapasztalat, azonban elengedhetetlen, hogy a jelentkezőknek jó szemük legyen a divathoz, és képesek legyenek a terveket kézzel vagy számítógéppel megrajzolni. A pályázók egy hatdarabos kollekcióval nevezhetnek; legalább egy ruhapárt úgy kell kitalálniuk, hogy az egy hosszú repülőút során is kényelmes legyen. A pályázatokat 2018. augusztus 31. éjfélig lehet beküldeni.

A verseny győztese az Emirates légitársaság jóvoltából novemberben Dubajba repülhet, ahol részt vehet a világhírű Dubai Design Week-en. A győztes kollekciót, legyártása után Nagy Vivien, a Fifty Pairs of Shoes bloggere mutatja be egy divatfotózás során.

Az Emirates légitársaság mellett a versenyt olyan elismert iparművészeti intézmények támogatják, mint a Budapesti Metropolitan Egyetem, a Mod`Art International Hungary, a Budapesti Divatiskola és a KREA Kortárs Művészeti Iskola.

A részletes versenyszabályzat ezen a linken érthető el.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Nem is gondolnád, milyen bizarr dolgokat rejtenek az eltűnt bőröndök

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője