Új kollekcióval rukkolt elő a díjnyertes Alma Vetlényi

Vetlényi Alma neve a tavalyi Gombold Újra! nemzetközi divattervező versenyről lehet ismerős, ugyanis a fiatal tehetség bezsebelte a Legjobb Magyar Tervezőnek járó díjat fenntarthatóságra és környezettudatosságra épített kollekciójával.

Alma idén piacra dobta második hivatalos kollekcióját is, ami szintén a környezetvédelem kérdésére épült. Az ECOllection négy eleme a hulladák-gazdálkodás, az újrahasznosítás, a környzetvédelem és a fenntarthatóság; a tervező ezen szempontokat szem előtt tartva készítette el a különleges darabokat. Alma nem csak arra figyelt, hogy természetes és újrahasznosított alapanyagokat használjon fel, de olyan szabászati eljárásokat alkalmazott, amelyek során nem keletkezik kidobandó felesleg.

A kollekció darabjai lenből és pamutnól készültek, míg a táskákhoz kávészsákokat és kendert használt a tervező. A szettekben elsősorban a bézs, a nude és a piros árnyalatai dominálnak, és a geometrikus, letisztult alakzatok mellett az extravagáns, vagány stílus is megjelenik.

Budapesten először egy új designer üzletből, a Hababa Designer Store and Gallery -ből szerezheted be a tervező ruháit, ami június 1-én nyitja meg kapuit.

Ha még többet szeretnél megtudni az ECOllectionről, olvasd el Almával készült interjúnkat, és látogass el a tervező Facebook - és Instagram -oldalára.

Fotó: https://www.facebook.com/albertaliannaphoto/

_ Smink: Papp Szandra _ Modell: Szarka Kamilla Stúdióért köszönet: MOME

Ez is érdekelhet

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

A 15+1 legjobb karácsonyi film, amitől egyből ünnepi hangulatod lesz

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp:  Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Napi horoszkóp: Sor kerülhet kényszeres költekezésre, féltékenységre - december 2.

Tedd & Ne tedd

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke

Dakota Johnson összetalálkozott Kristen Stewarttal és egy pillanatra helyreállt a világbéke