Vissza az irodába: 10 tipp a tökéletes munkahelyi szetthez

2015.augusztus.31.

A nyaralás után visszatérni a dolgos hétköznapokhoz sosem megy könnyen. Vidámabbá tehetjük az ősz első napjait, ha néhány új ruhadarabbal vetjük bele magunkat ismét a munka világába. Az új divatszezon és az irodai outfit volt a témája a napokban megrendezett Arena Trendsétának, ahol az érdeklődőknek Füster Anett stylist adott hasznos tippeket az üzleti szettek összeállításához.

Egy új kosztüm, egy divatos cipő, vagy feltűnő kiegészítő valóban szebbé tudja varázsolni a szürke hétköznapokat. De hogy kinek milyen szín, fazon vagy minta áll a legjobban, már nehezebb kérdés. A legutóbbi Arena Trendsétán Füster Anett stylist ebben nyújtott segítséget a résztvevőknek.

A munkahelyi dress code sokszor nem ad túl nagy mozgásteret, de ma már a fekete-fehér-szürke-bézs színpalettán belül is lehet találni izgalmas szabásvonalú, vagy különleges anyagból készült ruhákat, kiegészítőket. Ha megpróbáljuk egy kicsit belevinni saját magunkat is a szettjeinkbe, máris nyert ügyünk van, hiszen tárgyalópartnerünk sokkal könnyebben megjegyez minket, ha viseltünk valami egyedit.

Arena stílustippek a tökéletes irodai outfithez:


1. Találd meg a legjobb fazont! A derékban szűk blézer csodás homokóra alakot ad, a magasan végződő nadrágok jótékonyan nyújtják a lábakat, amit egy a nadrág színével megegyező cipővel tovább fokozhatsz!
2. Ügyelj az ujj hosszára! A túl hosszú ujjak slampossá teszik megjelenésedet, az ideális zakó ujja a kézfejig ér, ez alól pedig maximum 2 ujjnyira lóghat ki a blézer.
3. Minden részlet számít! Figyelj arra is, hogy mit viselsz a ruha alatt: az alsóneműd mindig maradjon észrevétlen!
4. Se túl magas, se túl rövid! A cipőd ne legyen túl magas, a szoknyád pedig nem lehet túl rövid. Előbbinél a sarokmagasság maximum 7 cm, utóbbi pedig 5 cm-el végződhet a térded fölött!
5. Ne mutass túl sokat! Ha már megfogalmazódik a fejedben, hogy nem túl mély-e a dekoltázsod, akkor biztos lehetsz benne, hogy az! Ilyenkor egy vékony top a blúz alatt megmentheti a helyzetet.
6. A kevesebb, több! Megjelenésed eleganciát és harmóniát sugároz majd, ha figyelsz a színek összhangjára! Egyszerre maximum 3 árnyalatot viselj! Ha pedig valamelyik darab mintás, akkor a többi legyen egyszínű!
7. Árnyjáték. A sötét színek slankítanak, az élénkek kiemelnek. Amit elrejtenél, ott viselj sötétebb árnyalatot, amelyik testrészedre büszke vagy, oda jöhetnek figyelemfelkeltőbb színek.
8. Színes részletek. Az őszi-téli trendekben is tarolnak a színek, a mustársárga vagy a bogyós gyümölcsök árnyalatai. Csempéssz egy kis játékosságot az irodai szettedbe: egy színes bőrtáska, sál, vagy kendő egy szürke kosztümöt is izgalmassá varázsol.
9. Az ápolt külső fél siker. A körmöd ne legyen se túl hosszú, se túl harsány. A smink elengedhetetlen, de itt is igaz: a kevesebb több!
10. Fókuszban a minőség! Mindenhol, de az ékszereknél különösen figyelj a minőségre. Inkább legyen néhány nemesfémből készült darabod és azokat variáld, mint hogy minden napra legyen egy bizsud.Ez is érdekelhet

Királyi étrend: ezt eszi Meghan Markle egy nap

Királyi étrend: ezt eszi Meghan Markle egy nap

Divathírek

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

A legújabb TikTok trend: hogyan öltöznél fel, ha az Eufória Gimibe járnál?

Divathírek

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni

Jennifer Lopez bőr melltartóját nem érdemes dzseki alá rejteni