A 2022-es tavaszi divat: Dreamcore a Reserved új kollekiójában

2022.március.24.

Felkészülnél a tavaszra? Segítünk! A Reserved 2022-es tavaszi kollekciója ötvözi a szürrealitást a racionalitással. Nosztalgikus, mégis a gyökereiben modern az új kollekciójuk.

Hipnotikus esztétika jellemzi a Reserved tavaszi kollekcióját
Hipnotikus esztétika jellemzi a Reserved tavaszi kollekcióját
Fotó: Reserved

A tervezők visszatértek a hagyományokhoz, de nem utasították el a technológiai újdonságokat sem. A Reserved tavaszi kollekciója e két világot egyesíti - az ellentétes jelenségek hipnotikus esztétikában keverednek.

A színes, pliszírozott anyagból készült táska jó befektetés lesz, mert azonnal feldobja a megjelenésed
Fotó: Reserved

A kollekció kulcsa a különböző stílusok, trendek, sőt világok egymásba fonódása. A valós tér találkozik a virtuális térrel, a fémes textúrák a horgolt részletekkel. Még a hagyományos firenzei papírra jellemző márványozott minta is metamorfózison esett át, hogy látványos legyen mind a ruhákon, mind a különleges hátteret képző LED-táblákon. A tervezők, a mostanában divatos Y2K stílust vették fel, amely az ezredforduló meghatározó stílusirányzata volt. Akkoriban giccsesnek és meglehetősen naivnak tűnt, ma azonban modern, felesleges elemek nélkül, sokkal komolyabb, a high fashion-höz közelebb lévő formában tért vissza.

Visszatérnek az aszimmetrikus pántos ruhák, a rövid felsők és a derék felett megköthető ingek. A lefelé szélesedő nadrágokhoz illő kötött blúzok csípő alatt végződnek. Nem hiányoznak a farmerruhák sem - rövid, kampókkal rögzített fűzős mellénnyel, csillogó kabátokkal, nadrágokkal és műbőrdzsekikkel kiegészítve érkeznek. A kollekciót átjárja a nyugalom, és "meditatív" minták jellemzik. A színek a szöveteken és a kötött anyagokon egymásba olvadnak, mint a már említett márványban, ami a kiömlött, alighogy elkevert festék hatását kelti: többé-kevésbé geometrikus, szabálytalan cikkcakkokban vagy lekerekített, nagy foltokban jelenik meg. Érdemes odafigyelni a részletekre: fodrok a varrások mentén, zsinórral és szalaggal behúzható elemek, amelyeknek köszönhetően megrövidítheted vagy meghosszabbíthatod a ruhát, illetve kísérletezhetsz a kabátok formájával is.

Az élénk színek és az egy árnyalat tetőtől talpig való viselése továbbra is hódít. A kék, a zöld, a narancssárga, a lila mind-mind trendszínek
Fotó: Reserved

A kollekció kiegészítői is különlegesek: pliszírozott táskák piros és tengerészkék színben, sapka napellenzővel, frottírból készült szandál, Y2K-ra jellemző bagett táskák rövid láncon, mokaszint és csizmát ötvöző cipők.

Az anyagok textúrája is nagy szerepet játszik: a vidám színeket ötvöző horgolástól kezdve az ezüstszállal szőtt ruhákon át, egészen a holografikus részletekig, amik egy ruha anyagát borító réteg formájában jelennek meg. Kötött részletek a puha műbőr mellett, szabályosan szedett, átlós csíkozású farmeranyag a kék kabát gyűrött anyaga mellett - az egész többdimenziós, változatos, de ugyanakkor koherens és következetes. Az anyagokat úgy válogatták össze, hogy akár a digitális térbe is képzelhetjük magunkat - a szürreális találkozik a kézzelfoghatóval, és csak a befogadóra van bízva, hogy melyik lehetőséget választja.

A Y2K azaz a millenium meg nem történt apokalipszisa határozza meg a szezon trendjeit. Óriási LED-kijelzők, frotírszandálok, plisszírozott anyagok, pszichedelikus minták, spleen.
Fotó: Reserved

A kollekciót Mateusz Stankiewicz fotózta. Az Ania Witko által készített, lenyűgöző díszletben a képernyők LED-fényei még inkább kiemelik a projektek szürreális hangulatát. A fények, színek és minták játéka felveti a kérdést, hogy amit látunk, az vajon valóságos-e, vagy csak a képzeletünk szüleménye.

Fotó: F: Mateusz Stankiewicz // Same Same ügynökség

Fotóasszisztens: Gabriel Orłowski

Stylist: Ewelina Gralak

Stílus asszisztens: Natalia Osełka

Sminkmester: Osełse Oseca, sminkmester: Wilson

Hajstylist: Michał Bielecki

Manikűr: Kasia Żuk

Díszlettervezés: Ania Witko

Díszlettervező asszisztens: Dagmara Stępień

Retusálás: Paweł Liro // Final Touch

Női modell: Cara Taylor // Next Models

Férfi modell: Akintayo Ogunkoya // Premier Models

Production & Casting: Production & Casting: Warsaw Creatives

Ez is érdekelhet

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő