5 tuti ajándék tipp kedvenc könyvmolyodnak

2020.december.22.

Már minden könyvet kiolvastak? Nem akarsz idén karácsonykor is vásárlási utalványt adni? Összeszedtünk pár ajándék tippet, melyek nemcsak jól mutatnak, hanem hasznosak is – ezekkel egyszerűen nem lőhetsz mellé.

5 tuti ajándék tipp kedvenc könyvmolyodnak
Fotó: Getty Images

1. Ex Libris pecsét
Igazi reneszánszukat élik az ex libris pecsétek. Ha egy rokon vagy barát imádja a könyveket, s rengeteg bosszúságot okoz neki, ha valaki nem adja vissza a kölcsönbe adott könyveit, akkor a megfelelő pecséttel biztosan egy életre belopod magad a szívükbe. Rengeteg opció közül lehet válogatni: az ArtiStamp oldalán szebbnél-szebb variációk találhatóak, a BomoArtban csodálatos ex libris matricákkal készültek, illetve Ott Anna saját tervezésű pecsétjei is arra várnak, hogy bekerüljenek a fa alá.

2. Juhász Anna boxok
Juhász Anna és a SZUNO egy egészen különleges adománygyűjtő akcióval készül idén az ünnepekre: tizenöt, teljesen egyedi ajándékokkal telepakolt dobozra lehet licitálni, s a teljes bevételből az Igazgyöngy Alapítványt támogatják. A dobozokban olyan kincseket találni, mint dedikált könyvek, Freywille sálak vagy Poket zsebkönyvek.

3. Határidőnapló
Kevés olyan vásárlója volt Szabados Ági Libertine könyvesboltjának, aki végül az Időnyerő nélkül távozott volna – s ez nem véletlen. Az Időnyerő, egy határidőnapló és egy mini-irodalomterápia praktikus ötvözete. Miközben a könyvet naptárként is használhatjuk, mellette a válogatott szépirodalmi szövegek által önismereti naplót is vezethetünk. Ha pedig valami tradicionálisabbat kerestek, akkor érdemes lehet megnézni a Poket Zsebkönyvek Végtelen Én határidőnaplóját is.

4. Bonobo workshop
Izgalmasabb karácsonyi ajándékot keresel? A Bonobo Könyvkötő Workshopon biztosan nem fogtok unatkozni! Újonnan kötött könyveiteknek hagyományos japán márványozó technikával készíthettek nem csak utánozhatatlan, de szemet gyönyörködtető borítókat is!

5. Kindle tok
A könyves ajándékokból az e-olvasók sem maradhatnak ki! Róth Anikó festő és illusztrátor évek óta tervez Kindle olvasókra színes tokokat, a webshopján elérhetőek a kedvenc városai által ihletett kollekció is. Ti melyiket választanátok?

Szöveg: Csibra-Kaizler Tamara

Ez is érdekelhet

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

10 kevésbé ismert jel, ami arra utal, hogy depressziós lehetsz

G-Életstílus

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Gyakran látsz különös számokat? Az angyali számok neked is üzennek

Divathírek

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének

Lady Gaga új csavart adott a kis feketének