Egy trendszetter táskára van szükséged? Nézd meg a Kamay Ko legújabb darabjait!

2022.április.19.

A Kamay Ko kollekciók tervezésekor kifogyhatatlan inspirációt jelent az ázsiai országok kultúrája, építészete.

A Kamayko táskakollekcióját a keleti kultúra inspirálta.
A Kamayko táskakollekcióját a keleti kultúra inspirálta.
Fotó: GLAMOUR

Így a márka tervezői a legelső táskakollekció megtervezésekor a japán építészet egy, számukra igen kedves remekéhez nyúltak vissza, a Kiotóban található Katsura Rikyu negyed híres Shokin-tei teaházához. A Toshihito herceg által építtetett villaépület belső kialakítása, izgalmas térelválasztó elemei, pepita hatást keltő fa berakásokkal tarkított falfelületei adták a táskakollekció fő vizuális inspirációját.

A kiotói Shokin-tei teaház kazettás falai inspirálták a patchwork- technikával készített táskákat
Fotó: GLAMOUR

A KATSURA kollekció három féle táska típusból áll, egy hátizsákból, egy kisebb félhold alakú oldaltáskából, illetve egy pénztárcából. A kollekció megtervezésénél a fő cél a hordhatóság, és a praktikum volt, így hosszas kísérletezések után végül három olyan fazon került a Kamay Ko termék palettájára, amik igazán hasznos, és szerethető darabjai tudnak lenni egy nő mindennapjainak.

A táska 70-es éveket idéző színvilága, a klasszkus, félhold forma, és a praktikus méret nagyon vonzóvá teszi a Kamay ko új táskamodelljét
Fotó: GLAMOUR

A Kamay ko tervezői, Sziládi Noémi és Eichner Viktor hisznek abban, hogy az időtállóság a fenntartható élet egyik legfontosabb ismérve. Fontos, hogy olyan termékeket vásároljunk, amik az elkövetkező hosszú években kitartanak mellettünk, éppen ezért a mindennapi használatra szánt termékeink ellenőrzött körülmények közül származó olasz bőrből készültek. A tervezés során szerették volna a táskák szabásmintáját úgy kifejlesztetni, hogy minél kevesebb szabászati hulladékot termeljenek. Ezt a jövőben folyamatos újításokkal szeretnék egyre inkább leredukálni, a végső cél az, hogy szinte nullára csökkentsék a gyártás során felhalmozódó hulladékot.

A kollekció darabjai prémium minőségű bőr, Magyarországon gyártott pamut bélés, és saját tervezésű fém kiegészítők felhasználásával készülnek egy magyarországi családi vállalkozás műhelyében.

A tásjkák megtervezésénél a dizájnerek természetesen figyelnek a hulladék csökkentésére
Fotó: GLAMOUR

A táskák elérhetőek online, vagy személyesen a SISKO STUDIO-ban.

Ez is érdekelhet

Így válassz a szettedhez cipőt!

Így válassz a szettedhez cipőt!

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő