Így vásárolj az interneten! - Tanácsok + shoppingtippek

2013.augusztus.23.

Az elmúlt években egyre népszerűbbé váltak a virtuális üzletek, és egyre többször szörfölünk vásárlás előtt a világhálón fellelhető ajánlatok között. Kényelmes, gyors és olyan termékeket is megszerezhetsz, melyekhez a közvetlen környezetedben egyáltalán nem juthatnál hozzá. A bevásárlás egyszerűen elintézhető, a nap bármely órájában vásárolhatsz a hatalmas földrajzi távolságok ellenére is.

Így vásárolj az interneten! - Tanácsok + shoppingtippek
Fotó: Thinkstock

Csak ülsz egy monitor előtt, mozgatod az egeret, pötyögsz a billentyűn és könnyedén megtalálsz szinte bármilyen terméket, amire szükséged van, a webáruházak virtuális polcain.

Jó ha tudod, hogy az online vásárlás nemcsak előnyökkel, hanem bizonyos mértékű kockázattal is jár, amellyel feltétlenül tisztában kell lenned.

1.Fontos, hogy csak 100%-osan megbízható oldalon vásárolj, hiszen az adataiddal bármikor visszaélhetnek.

2. Mindig válassz valamilyen biztonságos fizetési módot, így sok veszélytől óvhatod meg magad. A legjobb, ha egy úgynevezett virtuális kártyát használsz, ami csak egy kártyaszám és mindig csak annyi pénz van rajta, amennyit éppen rátöltesz a rendes számládról. A másik biztonságos vásárlási mód a Paypal. Ez egy fizetési rendszer, ahová regisztrálsz, egyedül ide adod meg a kártyaszámod és a weboldalakon csak a Paypalon keresztül fizetsz.

3. Fontos tudni, hogy webáruházból való rendelés esetén általában a vételár előzetes megfizetése után garantálja a cég a termék leszállítását, melyet külön díjazás ellenében vállal.

4. Ne vakítson el egy hihetetlenül jó ajánlat! Ha például a kiválasztott terméket jóval olcsóbban árusítják, mint a többi helyen, az tuti átverés. Vagy a kártyaadataid kellenek nekik, vagy semmit nem fognak küldeni a pénzedért.

5. Fontos tudnod, hogy az internetes vásárlás során is visszajár a pénz, ha hibás termék érkezik, esetleg a méret nem stimmel, vagy csak egyszerűen nem tetszik, amit rendeltél. Általában 7 napod van arra, hogy meggondold magad, de ez országonként és cégenként is változhat. Vásárlás előtt olvasd el figyelmesen a vásárlási feltételeket!

Ha tudsz megbízható külföldi vagy hazai internetes áruházakat, vagy jó/rossz tapasztalatod van internetes vásárlással kapcsolatban, oszd meg velünk a kommentekben.

Fotó: Thinkstock

Ez is érdekelhet

Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?

Vissza lehet szerezni az elveszett szerelmet?

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.