Mutasd az arcformád! Megmondjuk, milyen napszemüveg illik hozzád

Hirdetés

2022.június.6.

Minden nyári szett a napszemüveggel lesz teljes, ezért a kiegészítőid közül semmiképpen sem hiányozhat a szezon legfontosabb darabja! Ebben a cikkben összegyűjtöttük, hogy melyik arcformához, milyen stílusú napszemüveg illik. Neked csak annyi a dolgod, hogy válogass az idei szezon legmenőbb darabjai közül!

Ez a szemüveg illik az arcformádhoz
Ez a szemüveg illik az arcformádhoz
Fotó: Optic World

Az Optic World üzleteiben a világmárkák legszélesebb kínálatából idén is megtalálhatod a legstílusosabb modelleket, viszont ha még nem vagy benne biztos, mit próbálj fel az idei év újdonságai közül, segítünk megtalálni az arcformádhoz tökéletesen passzoló fazont!

Kerek arc

A kerek arcú férfiaknak és nőknek a szögletes napszemüvegek állnak a legjobban. Idén a szögletes formák dömpingjét éljük, ezért sokféle fazonból válogathatunk. Nagyon divatosak a futurisztikusan nyújtott, vastag kerettel kínált szögletes darabok, ezek közül a kerek arccal rendelkezők bátran válogathatnak, akár fekete, akár színesebb modelleket is ki lehet próbálni. Szintén idei trend a négyzetes lencsékkel operáló keret, amit nagy méretben, de akár vékony kerettel is viselhetünk.

Dolce&Gabbana
Fotó: Optic World

Szív alakú arc

A széles homlokúak és keskeny állúak szinte bármilyen keretet kipróbálhatnak, nagy valószínűséggel jól fog nekik állni! Tökéletes választás lehet számukra az aviator stílusú modellek, amelyek akár a fél arcot is takarhatják, vékony fém, vagy műanyag kerettel. A szív alakú archoz inkább a vékony fémkereteket ajánljuk, a hideg árnyalatok kedvelőinek inkább a klasszikus ezüst színű keret áll jól, míg a meleg színű keretek pedig inkább az ősz vagy tavasz típusba tartozókon mutatnak jól.

Carrera
Fotó: Optic World

Ovális arc

Ha te is az ovális arcúak csoportját erősíted, akkor jó hírünk van számodra: az ovális arcúak ugyanis egyértelműen a 2022-es napszemüveg divat nyertesei! Az ovális arc áll talán a legközelebb ahhoz, amit ma ideálisnak tartanak. Nekik a stílustanácsadók azt javasolják, hogy olyan keretet válasszanak, amely legalább annyira széles, mint az arc. Sőt! Mivel az oversize darabok ismét a felfutó trendek részei, akár olyan keret mellett is dönthetsz, ami szélesebb, mint az arcod legszélesebb része. Az idei modellek közül a már említett, oversize-ban újjászülető pilóta szemüvegek igazi telitalálatok, de a futurisztikus, széles és szögletes darabokat is elsősorban nekik találták ki.

Jimmy Choo
Fotó: Optic World

Szögletes arc

A szögletes arcforma elsősorban a férfiak sajátja, de a nők körében is gyakori. Rossz hír számukra, hogy a tervezők az idén nem igazán nekik alkottak. A szögletes archoz ugyanis a lágy formák ideálisak, az ovális vagy kerek keretek állnak nekik a legjobban, a szögletes darabok pedig ‒ legyen négyzetes vagy téglalap alakú ‒ tiltólistásak. Számukra most remek megoldás lehet, ha nem a forma tekintetében lesznek trendkövetők, hanem az idei év harsány színei közül választják ki a számukra ideális, kerekebb keret árnyalatát. Elsősorban a világosabb színeket javasoljuk, ezek mindig vidám, oldott külsőt kölcsönöznek viselőjüknek.

David Beckham
Fotó: Optic World

Ha kitapasztalod, melyek azok a színek, méretek és formák, amelyek jól állnak, már csak a szezon kínálatát kell végignézned és máris kezedben lesz az a darab, ami nagyon a tiéd és legalább annyira trendi is!

Az Optic World idei kínálatból nem lesz nehéz olyan napszemüveget választani, ami minden feltételnek eleget tesz, ha pedig az UV védelem és a stílusosság mellett az éleslátás is szempont, akkor érdemes bejelentkezni ingyenes látásvizsgálatra, hiszen minden napszemüveg elkészíthető dioptriás kivitelben!

Ez is érdekelhet

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

Dőlnek a szextabuk: „Megtörtént velem az elképzelhetetlen”

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról