Egészen elképesztő kollekcióval rukkolt elő a NUBU

2020.szeptember.11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A NUBU 2020 őszi-téli darabjai a márkához hűen, határozott eleganciával robbantak be a Budapest Central European Fashion Week kifutójára. A kollekció a kifinomult, modern városi nők és férfiak belső harmóniáját testesíti meg. Letisztult, mégis különleges szabásvonala a kényelem és a funkció összehangolásával finom egyensúlyt hoz létre viselőjének határozott személyisége és kisugárzása között.

A NUBU tervezői a márka indulása óta inspirációt merítenek a képzőművészet, design és a tárgykultúra elemeiből – ez a kísérletező újítás pedig időről-időre visszacseng az általuk tervezett darabokban. A tervezői modellek alapvető esszenciáját a kimagasló minőség, valamint a részletes és átgondolt kidolgozottság adja, azonban szinte minden szezonban akad egy-egy magyar kortárs művész, akinek munkássága erőteljes hatással van alkotásaikra. Ez a legújabb kollekció megtervezésénél sem volt másképp.

Az új modellekben Forgó Árpád, hazai kortárs képzőművész moduláris konstrukciói és geometrikus alapformái a kollekció felületi struktúráiban és a szabásvonalakban előtűnő és eltűnő élhajtásokban jelennek meg. Forgó Árpád színpalettája, a zöldek különböző árnyalatai, az irizáló és magasfényű festékkel bevont vásznai szintén hatással voltak a tervezőkre.

A designerek a fenntarthatóság jegyében egyre több innovatív textilt alkalmaznak, ilyen az újrahasznosított moher gyapjúból készült szőrme és újrahasznosított poliészter orkán. A kollekcióban az anyagok mintázata plasztikaként jelenik meg, a szabásvonalak egymásra rétegezéséből, egyfajta térbeli játék születik. A most bemutatott kollekcióban két irány ötvöződik: a tiszta minimál és a hanyag elegancia, amely irányok a formában és az egyes anyagok eldolgozásában is visszaköszönnek.

"A kollekciókban megjelenő ZEN és a japán esztétika régóta jelent kifogyhatatlan inspirációs forrást a NUBU számára. A téma megjelenik az új, őszi-téli kollekcióban is, amelyet a mindennapi zen megtalálásának vágya jellemez, de felfedezhetjük a ruhadarabokban a márkára jellemző, hazai kortárs képzőművészeti utalásokat is. Idén Forgó Árpád képzőművész – akivel közös kiállításunk nyílik a Design Hét folyamán – geometriai formái és izgalmas színvilága inspirálta a tervezés és kivitelezés folyamatát." – tette hozzá Garam Judit, a NUBU alapítója.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Ez lenne rá a bizonyíték, hogy Katalin hercegné jobban van?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője