Egy kis vamp, egy kis Chaplin

2013.április.2.

Mihalik Enikő, Szikszai Johanna neve már mindenkinek ismerős. A két békéscsabai lányról már mindenki tudja, hogy messzire viszik Magyarország hírét.

Glamour szerkesztőség
Fotó: Rasmum Jensen/Harpers Bazaar

Nagy Rékát viszont egyelőre kevésbé ismerik itthon, pedig már jó ideje ott van a nemzetközi kifutókon és a sikkes divatmagazinokban. Most a világ egyik legdinamikusabban növekvő divatpiacán, Oroszországban jelent meg róla egy csodás divatanyag. Réka arca izgalmas, könnyen megjegyezhető és egyes képeken olyan, mintha régi idők filmszínésznői elevenednének meg előttünk. A márciusi orosz Harper's Bazaar számára készült, Christian Dior editorialról személyesen őt kérdeztük.

A karácsonyi-szilveszteri szünetem után egyből azért repültem Párizsba, hogy lefotózzak egy exkluzív Dior divatanyagot. A stáb körülbelül 80 százaléka Moszkvából érkezett, kifejezetten erre az alkalomra. Egy luxuslakást béreltek, amiben olyan sok antikvitás volt, hogy akár múzeumnak is beillett volna. Egyáltalán nem a franciákra jellemző, lassú tempóban dolgoztunk, hanem villámgyorsan. Reggel 9-től este 8-ig megállás nélkül fotóztunk. Azért tartott ennyi ideig, mert a lap főszerkesztője kamerán keresztül követte az eseményeket és minden egyes képkockát megnézett és jóváhagyott. Egyéb elfoglaltság miatt nem tudott a stábbal tartani, így ezt a megoldást találták ki. Annak ellenére, hogy még egy ötperces kávészünet sem volt, a stáb nagyon kedves és együttműködő volt és a végén megköszönték, hogy mindezt szó nélkül tűrtem.
A főszerkesztő már tavaly júniusban lefoglalt egy munkára, de akkor sajnos egy súlyos szemfertőzés miatt kórházba kerültem. Ekkor ígéretet kaptam a nagynevű magazintól, hogy egy önálló anyagban is gondolnak rám. Be is tartották az ígéretüket.

[object Object]

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói