„A legnagyobb félelmem az volt, hogy nem fogom látni a fiamat, ahogy felnő​” - Egy karmaasztrológus története

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kálmánczhey-Ocskó Barbara művészi pályán, artistaként kezdte karrierjét, majd évekig pénzügyi területen dolgozott. Súlyos szembetegsége vezette a lelki útkereséshez, a spiritualitás pedig csodával határos módon segítette őt a gyógyulásban. Ismerd meg közelebbről a GLAMOUR asztrológusát, és tudj meg többet arról, miként segíthet a karmaasztrológia elmélyedni az önismeretben.

Ocskó Barbara számára az asztrológia egy útmutatás
Ocskó Barbara számára az asztrológia egy útmutatás Dzseki és fülbevaló VIKTORIA VARGA; Póló PAULETTE DESIGN; Farmer maxiszoknya ZARA
Fotó: BolegaNiki/GLAMOUR

Biztos te is találkoztál már Kálmánczhey-Ocskó Barbara asztrológiai cikkeivel a glamour.hu-n, ahol az asztrológiai alapfogalmak mellett a csillagok mozgásának hatásairól is olvashatsz nap mint nap. Interjúnkban Barbara beavat minket az asztrológia és a spiritualitás rejtelmeibe, mindeközben pedig különleges életútja főbb állomásairól is őszintén mesél.

Miért léptél a spirituális útjára?

Tizenhárom és tizennyolc éves korom között megállíthatatlanul romlott a látásom. Kontaktlencsét hordtam, amitől begyulladt a szemem, ezért lézeres műtéten estem át. Hét hónapos terhes voltam, amikor egy szemvizsgálaton kiderült, hogy nagy a baj, elkezdett leválni a retinám. A helyzet súlyossága ellenére a terhességem miatt ekkor nem nyúltak hozzá, majd eltelt tizenöt év. Egy nap felkeltem, és deformálódva láttam a dolgokat. Levált az egyik retinám, majd a másik szememről is, és elment az éles látásom. Összesen tíz műtétem volt azóta: a jobb szememet tökéletesen helyrehozták, a bal szememmel még műtétekre kell járnom. Négy évig tartó kálvária volt.

Rengeteg fájdalommal járt, volt olyan, hogy hetekig szinte semmit nem láttam, többször elvesztettem az egyensúly- és a térérzékemet, de nem volt más opcióm, csinálnom kellett. A legnagyobb félelmem az volt, hogy mi lesz, ha nem fogom látni, ahogy a fiam felnő. Elkezdtem az után kutatni, hogy vajon miért kaptam ezt a betegséget. Mit kell másképp csinálnom vagy másképp látnom? Tudtam, hogy ha a szemléletmódom teljesen megváltozik, és olyan embereknek segítek majd, akik hasonlóan nehéz helyzetben vannak, azáltal én is tudok gyógyulni. Elkerülhetetlen volt, hogy arra az útra lépjek, amin jelenleg is haladok, és a bennem rejlő hitet és energiát továbbadjam azoknak az embereknek, akik esetleg elveszettnek érzik magukat, és nem tudják, hova forduljanak egy kis hitért és önbizalomért.

Hogyan lettél asztrológus?

Kezdetben még a horoszkópomat sem olvastam el soha, az asztrológia egyáltalán nem izgatott. A numerológia (számmisztika – a szerk.) érdekelt már egészen fiatal korom óta, de az élet úgy hozta, hogy sosem tudtam ezzel foglalkozni. A szembetegségem miatt szükségem volt valamire, amibe bele tudok kapaszkodni. Ekkor felkerestem egy tanárnőt, akit még a húszas éveimben ismertem meg, tartson nekem tanácsadást, ő javasolta, hogy tanuljam iskolában a numerológiát, ahol ezt együtt tanítják az asztrológiával.

Vajon mi az álommunkád? A születési képleted elárulja

Vajon mi az álommunkád? A születési képleted elárulja

Amint bementem az első órára, tudtam, hogy otthon vagyok, megérkeztem. Az asztrológiát ráadásul a numerológiánál is jobban megszerettem. Kényszeres beállítottságú vagyok, ha valamibe belekezdek, azt kétszáz százalékon csinálom. Mindent tudni akartam a témával kapcsolatban: könyveket vásároltam, hangfelvételeket hallgattam és videókat néztem – iszonyat mennyiségű tudást szívtam magamba.

Miért döntöttél úgy, hogy felhagysz korábbi munkáddal?

Tavaly év végén ismertem fel, hogy a hétköznapi munkám és asztrológia együtt rengeteg energiát kivett belőlem, éreztem, hogy a kettő együtt nem megy. Válaszút elé kerültem, és az asztrológiát, az emberekkel való foglalkozást választottam. Ekkor lépett a GLAMOUR is az életembe, elkezdtem írni és kiteljesedni, rendszeresen tartok elemzést, teljes mértékben az asztrológiának, a numerológiának, a kronobiológiának és a hozzám fordulóknak szentelem a figyelmemet. Nagyon jó házasságban élek, tanultam párkapcsolati asztrológiát is, így a mediátor szerepet szeretném még megtanulni, hogy a későbbiekben pároknak is segíthessek.

Hogyan segíthet az asztrológiai képletünk az önismeretünkben?

Az asztrológia nagyon jó önismereti módszer, önmagunkkal, valamint az élet pozitív és negatív aspektusaival kapcsolatban felmerülő kérdésekre is választ ad. Minden egyes inkarnáció arról szól, hogy leszülettünk a Földre, és megpróbáljuk tökéletesíteni az ittlétünket. A karmaasztrológiában több bolygóval, aszteroidával és kentaurral dolgozunk, amelyek segítségével sok mindent megtudhatunk önmagunkról. Mit hozunk az előző életeinkből, mi az a karmikus sérülés, amit ebben az életünkben szeretnénk meggyógyítani önmagunkban, és milyen képességekkel rendelkezünk mindehhez? Megismerhetjük, hogy milyen a lelkünk és a testünk, hogy meddig tartanak a nehezebb életciklusaink, hogy honnan indultunk és milyen irányba érdemes továbbhaladnunk.

Miért fordulhat elő, hogy nem illik ránk a napjegyünk leírása?

A napjegy jövőjelölő, azt jöttünk spirituálisan véghezvinni. Lehetséges, hogy még nem vagyunk az utunkon, és teljesen távol állnak tőlünk az adott csillagjegy jellemzői, de nem véletlenül választottuk ezt az utat a spiritualitás fejlődés során. Akkor is előfordulhat, hogy valaki diszharmóniában van a választott napjegyével, ha úgynevezett „belökött lélek”, vagyis az adott állatövi jegy utolsó napján született, és már fél lábbal egy másik szobában érzi magát, a két szoba között pedig nehezen tud választani.

Mit árul el rólunk az aszcendensünk és a holdjegyünk?

Az aszcendensünk a fizikai testünket írja le, a holdjegyünk pedig a lelkünket. Mindkettő múltjelölő, a kettő együttese pedig segít bennünket abban, hogy elérjük azt, amiért születtünk, vagyis amit a napjegyünk jelöl. A leszálló holdcsomópont is fontos, megmutatja, hogyan viselkedünk, amikor sarokba vagyunk szorítva, míg a Vénusz és a Mars a női és férfioldalt jellemzik. Minél jobban elmerülünk a karmaasztrológiában, annál mélyebb rétegeket fedezhetünk fel a személyiségünkkel kapcsolatban.

Miért nem érdemes félnünk a karmától? Mi különbözteti meg a sorstól?

A karma az, amikor megkötöz valami, amikor úgy érezzük, hogy bilincsben vagyunk. Sokan azt hiszik, hogy ettől nem lehet szabadulni, de ez nem igaz. Pontosan azért kapjuk a karmikus élethelyzeteket, hogy azok által fejlődjünk – épp ezért érdemes nem félelemmel, hanem hittel hozzáállnunk. A karmát az előző életeinkből hozzuk, vagy a jelenlegiben szerezzük – együtt kell élnünk vele, és meg kell próbálnunk feloldani. A sorsunkat ezzel szemben a lelkünk választja erre az életre, itt több a szabad akaratunk, és rajtunk múlik, hogy hogyan visszük véghez.

Stylist: @styledbycsillu, Smink: Leányfalvi Vanda Haj: Végh Virág

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Stílus és szabadság: új irányzatok a női táska világában

Stílus és szabadság: új irányzatok a női táska világában

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Ha ettől nem félsz, jobban meg tudsz küzdeni a változásokkal a szociálpszichológus szerint (x)

Ha ettől nem félsz, jobban meg tudsz küzdeni a változásokkal a szociálpszichológus szerint (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Csodás arcbőr, smink nélkül? Igen! Ha ezekre odafigyelsz, nem kell többé alapozó (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)