Így derítheted ki, hogy ki a titkos rajongód a Facebookon

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Facebook az a hely, ahol az emberek, akár ismeretlenek is beszélgetnek egymással, összevesznek, vitáznak, egyetértenek, és van úgy, hogy szerelembe esnek. Sőt, mivel az is a lényege, hogy az ismerőseiddel tartsd a kapcsolatot, sok esetben ez az a hely, ahonnan az emberek a legtöbb dolgot megtudják egymásról.

titkos rajongo
Vannak jelek, amiből kiderül, ki az, aki szeretne jobban megismerni.
Fotó: Andrea Piacquaido / Pexels

Ugyanakkor sok esetben az, hogy tetszel-e a másiknak, hatalmas talány. Lehet, hogy mindketten oda vagytok egymásért, de egészen egyszerűen egyikőtök sem mer kezdeményezni. Habár biztosra menni egy ilyen helyzetben szinte lehetetlen, most segítünk kibogozni, melyek a biztos jelei annak, hogy a közösségi oldalakon (Facebook) ott van valaki, akit titokban nagyon érdekelsz.

A legbiztosabb módszer

A Facebook Dating, azaz a Facebook saját társkeresője nem feltétlenül lett hatalmas siker, van azonban egy olyan funkciója, ami segítségedre lehet. A baj csak annyi, hogy kevesen ismerik egyelőre, pedig a “Titkos kedvenc” funkció pont azt jelenti, amit a neve takar. A szolgáltatás számítógépen nem, csak alkalmazásban érhető el, és amellett, hogy megpróbálhatsz társat találni magadnak, lehetőséged van arra, hogy megjelölj kilenc titkos kedvencet.

Olyan személyeket, akiket titokban, vagy nem is nagyon titkoltan eléggé bírsz, de nem tudod, ők hogyan állnak ehhez a témához. Sőt az is lehet, hogy te vagy rajta valaki listáján. A lényege, hogy a Facebook bizalmasan kezeli az adatokat, csak akkor derül ki a másik számára, hogy te titkos rajongója vagy, ha ő is rajong érted. Ugyanez igaz fordítva is, ha te bejelölöd, hogy kik azok az ismerőseid közül, akiknek szívesen viszonoznád a lelkesedését, akkor jelöld meg őket, ők pedig értesítést kapnak arról, hogy valaki kiválasztotta őket.

Ha nincs egyezés, a titkos kedvenc nem tudja meg, hogy a másik bejelölte, ha van, akkor viszont a rendszer jelzi, és máris túl vagytok az első akadályon. Azt fontos megjegyezni, hogy ez csak azoknál működik, akik egyébként is használják a Facebook Társkeresőt, vagyis ha nem jelez vissza a rendszer, akkor sincs még veszve semmi.

Honnan tudom, ki nézte meg a Facebook profilom?

Honnan tudom, ki nézte meg a Facebook profilom?

A rá utaló jelek

Ahhoz, hogy a rá utaló jeleket észre tudd venni, neked is ráutaló magatartást kell tanúsítani, vagyis kicsit aktivizálnod kell magad, ha esetleg nem lennél az. Egyébként nem kell túlzásba esned, egyszerűen csak lehetőséget kell adnod a titkos rajongódnak, hogy megmutassa magát. Például megdicsérjen egy kommentben, vagy ha ehhez félénk, akkor legalább valami vicceset írjon neked, hogy jelezze, látta a fotót, amit kitettél, és alaposan meg is nézte.

Lehet, hogy egy közös ismerős bejegyzése alatti kommentben kezd veled beszélgetésbe vagy flörtbe, és ez esetleg más ismerősök bejegyzése alatt is megismétlődik. Ha valaki állandóan ott zsizseg a faladon, megnézi a sztorijaidat, és nem csak csendben lájkol, de próbálja előrébb vinni a kommunikációt, akkor valószínűleg nagyon szeretne még jobban megismerni.

Folyamatos kommunikáció

Ha már teljesen természetessé vált, hogy beszélgettek, reagáltok egymásnak, akkor jöhetnek a kicsit személyre szabottabb megoldások. Küldj át neki egy cuki kutyás videót, ha tudod, hogy szereti a kutyákat, vagy valami olyat, ami egy korábbi beszélgetésetekre reflektál. Ha veszi a lapot, ő is küldözget majd videókat, így hamarosan a beszélgetés átkerül a nyilvános kommentekből a privát üzenetek közé, ahol talán jobban megnyílik. Ha pedig kicsit eltűnsz, vagy nem reagálsz pár órán belül az átküldött képre, és ő újra ír, akkor biztos lehetsz benne, hogy szeret veled beszélgetni, és alig várja az alkalmat.

Van valaki, akivel feldobjátok egymás mindennapjait?
Fotó: Anna Shvets / Pexels

Előkerülnek a régi bejegyzések

Ha több hónappal vagy akár évvel ezelőtti bejegyezésedre vagy fotódra érkezik visszajelzés, biztos lehetsz benne, hogy végignézte a képeidet, ez pedig az egyik legnagyobb bizonyíték arra, hogy érdekled. Hogy mit csinálj ilyenkor? Ha tetszik, nyugodtan írj rá valami kedves üzenetet, vagy ha nem vagy ennyire merész, te is lájkolj vagy kommentelj egy korábbi bejegyzéséhez.

Érdeklődik irántad

Ha rendszeresen megtörténik, hogy az illető megkérdezi, milyen volt a napod, akkor az jó hír. Ha elmondod neki, hogy egy fontos vizsgára vagy prezentációra készülsz, esetleg megnézel a barátnőiddel egy filmet, és másnap megkérdezi, hogyan sikerült a programod, akkor biztos lehetsz benne, hogy odafigyel rád. Ha pedig az a célja, hogy videókkal vagy bejegyzésekkel, mémekkel meg is nevetessen, akkor valószínűleg talán nem is annyira titkos az a rajongás, amit kiváltasz belőle. Tedd te is ugyanezt, nézd meg, mi az, amit mindketten szerettek, mi az, ami őt is megnevetteti, és küldj felé pozitív üzeneteket arról, mennyire értékeled a figyelmét.

Honnan tudod, hogy idegesítő vagy a Facebookon?

Honnan tudod, hogy idegesítő vagy a Facebookon?

Csak barátkozni akar?

Lehetséges persze, hogy csak barát szeretne lenni, de nincs ezzel semmi gond. Ez nem biztos, hogy egy örök státusz. Ha két ember kölcsönösen kedveli egymást, és minden időt együtt szeretnének tölteni, abban mindig ott van a lehetőség, hogy valami mássá válik, ha már mindkét fél bízik annyira a másikban. Persze ha a szerelmi életét is veled beszéli meg, akkor jobb ha elfogadod, hogy egyelőre tényleg csak barátságban gondolkodik.

Ha pedig te vagy az, aki úgy gondolja, hogy a másikkal inkább csak barát lennél, és mesélsz is neki a szerelmi életedről, vagy ő tesz fel kérdéseket arra vonatkozóan, hogy ki az a srác, aki a fotód alá kommentelte, hogy milyen szép vagy, akkor vedd észre a féltékenységet, és önts tiszta vizet a pohárba ahelyett, hogy egy másik ember érzéseivel játszanál. Ha pedig a rajongása nem olyan dolog, amire vágynál, akkor legyél határozott, de nem bántó, és mond el, hogy nem keresel most ilyen jellegű kapcsolatot, és ha inkább terhessé válik a folyamatos érdeklődése, és nem fogadja el a döntésed, akkor le is tilthatod a Facebookon.

Hozd ki a legjobbat a Facebook-profilodból!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: A Bika féltékeny, a Szűz lazítson - május 21.

Napi horoszkóp: A Bika féltékeny, a Szűz lazítson - május 21.

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

6 must-have termék, hogy a bőröd is tündököljön az esküvőd napján (x)

Mutatjuk, mire figyelj a csodás arcbőr érdekében (x)

Mutatjuk, mire figyelj a csodás arcbőr érdekében (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Így szabadulj meg a stressztől egy fárasztó nap után (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)

Nem is gondolnád, milyen sok embernek segíthetsz ezzel az aprósággal (x)