Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 kívül-belül tökéletes kiegészítő

Szponzorált tartalom

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyszerre divatos, sportos, okos, minden ruhádhoz passzol, ráadásul az egészséged és a mindennapjaid rendíthetetlen őre a Huawei legújabb viselhető okoskiegészítője, a Watch Fit 3. Kipróbáltuk, milyen az, ha az órád nem csak a mindennapi megjelenésed egészíti ki tökéletesen, de egyben a segítőd is, amely mindenben támogat, legyen szó az egészségesebb életről, vagy a napi rutinod tökéletesítéséről.

HUAWEI WATCH FIT 3
HUAWEI WATCH FIT 3 sportos, okos, minden ruhádhoz passzol, ráadásul az egészséged és a mindennapjaid rendíthetetlen őre
Fotó: Huawei Hungary

Kezdjük a legszórakoztatóbbal, hiszen mikor okosórákról van szó, sokan két félelemről számolnak be: egyrészt, hogy nem akarnak állandóan egy újabb eszköz lemerülésén és töltésén aggódni, másrészt, hogy nem tudják, mire tudják majd pontosan használni. Utóbbiról majd később, de a töltésre már az elején meg is tudjuk adni a választ: állandó használat mellett az egy hetes tesztidőszak alatt nem sikerült lemeríteni az órát, vagyis a HUAWEI WATCH FIT 3 baromi sokáig bírja majd, és ez már csak azért is jó hír, mert érdemes éjjel-nappal viselni, hogy kihasználd az összes előnyét. Nincsenek korlátok, androidos és Apple készülékekkel is kompatibilis, ráadásul kifejezetten előnyös csomagban is be lehet szerezni, és most egy szuper Freebdus SE 2 fülhallgatót kapsz ajándékba.

Fashion squared kialakítás

Ritka az olyan óra, ami tényleg minden alkalomhoz passzol, és amit bármihez felvehetsz, legyen szó valamilyen alkalomról, munkahelyi viseletről, buliról, vagy éppen sportról. Viszont a HUAWEI WATCH FIT 3 óráján már rögtön látod, hogy a korábbi Fit-modellek klasszikus négyzet alakú dizájnját örökölve ugyan, de még divatosabb, elegánsabb és időtállóbb lett. Mivel rengeteg szíj közül választhatsz, beleértve azokat, amelyek kifejezetten sportoláshoz alkalmasak. A nejlon és bőrszíjak mindig elegáns megjelenést kölcsönöznek, így tényleg minden alkalomra tökéletes kiegészítőd lesz.

És még nem is ejtettünk szót arról, hogy gyakorlatilag végtelen lehetőséged van személyre szabni az órád számlapját is. A legstílusosabb megoldás pedig egyértelműen az, mikor a ruhád mintája köszön vissza az órád számlapján, ezzel pedig tényleg tökéletes lesz az összhatás a kiegészítőd és a ruhatárad bármely darabja között. Az óra több színben és szíjjal is elérhető, vagyis valóban nem kell kompromisszumot kötnöd, ha a hozzád legjobban passzoló órát keresed.

Imádod a technológiát? Ez a program téged is érdekelni fog! - Glamour

Imádod a technológiát? Ez a program téged is érdekelni fog!  - Glamour

A tesztidőszak alatt az is kiderült, hogy a specifikációban jelzett 26 gramm elsőre nem feltétlenül érezteti, hogy valójában tényleg mennyire könnyű az óra. Persze ez nagy előny sportolás közben, és a mindennapokban is, de igazán alvás közben lehet ennek minden érezni -vagyis éppen hogy nem érezni-, minden gyakorlati előnyét. Mindezt ráadásul úgy sikerült elérni, hogy nem kell cserében semmiről lemondani, ugyanis az óra kijelzője a maga 1,82 hüvelykes átmérőjével egyáltalán nem kicsi, pontosan olyan méret, amelyben az üzeneteket és a kezelőfelület is jól lehet látni, és használni, vékony, az AMOLED kijelző napsütésben is jól látható, a forgatható korona, és a megújult kezelőfelület, pedig tulajdonképpen magától érthetővé teszi a használatát.

Nagyon gyorsan rááll az ember keze és gondolkodása, az elrendezés és a menü kellőképpen logikus ahhoz, hogy néhány óra után nem kérdés, hogy mit hol kell keresni, és milyen adatokat hol lehet megtalálni. A könnyű és kecses kialakítás pedig nem ment az akkumulátor méret rovására sem, ahogy már a bevezetőben említettük, a tesztidőszak alatt nem sikerült lemeríteni, minimum egy hétig egészen biztosan nem kell töltő után nézned. Ha pedig tölteni kell, egy zuhanyzásnyi idő alatt kész, és újra használhatod.

A HUAWEI WATCH FIT 3 okosóra még divatosabb, elegánsabb és időtállóbb lett
Fotó: Huawei Magyarország

Rosszul alszol? Azonnal kezdd el monitorozni, mert nagyon veszélyes

Rosszul alszol? Azonnal kezdd el monitorozni, mert nagyon veszélyes

Egészségtudatosság a karodon

Nem orvostechnikai eszköz, mégis annyi adatot szolgáltat, aminek köszönhetően könnyedén odafigyelhet HUAWEI Egészség segítségével könnyedén beállíthatsz olyan célokat, amelyek elérésében az óra segít majd neked, legyen szó fogyásról, több mozgásról, vagy éppen arról, hogy több folyadékot igyunk, ami elsőre talán banálisnak hat, de tényleg rengeteget segít, de tényleg rengeteget segít, ha rendszeres emlékeztetőket kapunk, hogy erre is odafigyeljünk.

És akkor jöjjön egy vallomás: Alapvetően hajlamos vagyok a hipochonderségre, ami ilyen eszközök tesztelése közben nem biztos, hogy olyan kifejezetten előnyös tulajdonság. Voltam én már kardiológusnál amiatt, hogy az egyik tesztóra szerint nagyon magas a pulzusom, az orvos pedig azzal küldött el, hogy az egyetlen dolog, amivel súlyos probléma van, az a karomon az eszköz. Szóval ilyen előélettel mindig izgalmas nekiugrani egy ilyen tesztnek, de a HUAWEI WATCH FIT 3 átment a hipochonder-teszten. Nem idegesít feleslegesen, megbízhatóbb eredményeket mutat a pulzusfigyelés is a TruSeen 5.5 technológiának köszönhetően. Mert ugye pont a pulzusszámnál nem mindegy, hogy nyugalmi állapotban 70 vagy 90 a pulzusom, vagy hogy alvás közben csak a pontatlanság miatt mutat 32-t, vagy valóban probléma van.

A HUAWEI WATCH FIT 3 jóval több minthogy okosóraként gondolj rá
Fotó: Huawei Magyarország

Ezek a munkák kerülnek veszélybe a ChatGPT és a mesterséges intelligencia miatt

Ezek a munkák kerülnek veszélybe a ChatGPT és a mesterséges intelligencia miatt

Apropó alvás, a Huawei TruSleep 4.0 a fiziológiai mutatók szélesebb skáláját fedi le, és fejlődött az alvási pontszámrendszer, az alvás-mintázat értelmezés, és az alvás közbeni légzésfigyelés is, amelyek elemzésével személyre szabott tanácsokat kaphat a felhasználó.

Az étkezésben és az edzésben is segít

Bővült az élelmiszer-adatbázis, így még egyszerűbbé válik a kalóriamenedzsment. Vagyis egyszerűbb lesz elérni a céljaidat, legyen szó fogyásról, vagy edzésekről. Merthogy az új táplálkozáselemző funkció ebben is segít, és könnyebb lesz elérni az egyensúlyt az étrend és a testmozgás között. Ráadásul annyira kiismer, hogy a szokásaid, az időjárási körülmények és a tevékenységgyűrűk állapota alapján javasol testmozgásokat.

És hogy mit jelent ez a gyakorlatban? Például szól, hogy talán nem délben a hőségben kellene menned futni, inkább menj el az uszodába. Vagy azt mondja este, hogy tök jó lenne, ha még sétálnál egy negyed órát a ház körül, mert akkor elérnéd a napi célod, és ezzel közelebb jutnál a kitűzött végcélodhoz.

Az IT a férfiak tudománya? Íme 4 női techzseni a sorozatok világából

Az IT a férfiak tudománya? Íme 4 női techzseni a sorozatok világából

Ráadásul kicsit személyi edzőként is szolgál. Egyrészt figyelmeztet és mutat néhány gyakorlatot, hogyan melegíts be, vagy hogyan nyújts edzés után. Ezek egyébként arra is tökéletesek, hogy a nap közepén beiktass egy kis mozgást akár az irodában is, hidd el, meghálálja a tested akkor is, ha utána nem a futásnak vagy az úszásnak kezdesz neki, hanem visszaülsz dolgozni.

És az igazat megvallva, valósággal feldobja a napod, amikor egy találkáról vagy a munkahelyedről késésben kicsit jobban szeded a lábaidat, majd miután megérkeztél, észreveszed, hogy az automatikus mozgásfelismerés miatt az órád megdicsér, hogy milyen jót edzettél, merthogy legalább száz mozgásformát ismer, és akár automatikusan fel is ismeri azokat.

A HUAWEI WATCH FIT 3 okosórán a ruhád mintája köszön vissza a számlapon, ezzel pedig tényleg tökéletes lesz az összhatás a kiegészítőd és a ruhatárad bármely darabja között
Fotó: Huawei Magyarország

Nem maradsz le semmiről

Persze nem csak az egészségről és az aktív életmódról szól ez az óra, hanem például arról is, hogy ne vedd elő állandóan a telefonod, hanem egy kicsit éld meg a pillanatokat. Mindezt nyugodtan megteheted, mert az égvilágon semmiről sem maradsz le. Úgyis szól az óra, ha hívnak vagy ha üzent valaki, ha pedig minden nyugis, akkor neked sem kell aggódnod semmin, és nem kell a telefonodat bújni. Csak élvezd a kilátást a villamosból vagy a buszból, olvass egy jó könyvet, beszélgess a barátaiddal, vagy csak élvezd a napsütést, az sem baj, ha a telefonodat a másik szobában hagytad, nem maradsz le semmiről.

Sokkal több mint óra

Igazából a HUAWEI WATCH FIT 3 jóval több minthogy okosóraként gondolj rá. Ahogy fentebb kifejtettük, odafigyel rád, és ez mind a mentális, mind a fizikai egészségedre kihat. Egy olyan eszköz, amely nagyon hamar megismer téged, és amely rengeteget segít neked. És te is könnyebben megismerheted magad. Például könnyedén láthatod, hogyan hatnak bizonyos ételek vagy italok az pihentető alvásodra.

Hogyan hat az edzés az egészségügyi adataidra. Hogy a munkahelyi e-mailek hogyan hatnak a stressz-szintedre hétvégén, hogy a menstruációs ciklusod kihat-e az edzésteljesítményedre, vagy hogy egy apró változtatás a táplálkozásodban, vagy a mindennapi rutinodban, mit jelent az egészségedre nézve. És persze hipochonder vagyok, de pont az okosóra az, ami segít nekem ezt is kordában tartani.

Elég hetente egyszer megnézni az adatokat, és pontosan látom, ha valamilyen változás van, ami előrejelezheti már csak azt is, hogy lappang bennem valamilyen nátha, vagy tudom, hogy az alvásomra ideje jobban odafigyelnem, mert a szervezetem egyszercsak lerobban, ha így folytatom. A HUAWEI WATCH FIT 3 egy olyan eszköz, ami persze izgalmas amiatt, mert baromi jól néz ki, vagy mert odafigyel az egészségedre, és segít a céljaid elérésében, de az igazi ereje abban van, hogy elég csak viselni, cserébe rengeteget megtudhatsz magadról, odafigyel rád, és gyakorlatilag személyes asszisztensként bátorít, segít és elemez.

Szuper akcióban lehet a tiéd!

Keresd az órát május 22-től, 59 990 Ft-tól, május 31-ig egy FreeBuds SE 2 fülhallgatót is kaphatsz az órád mellé.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegné és Vilmos herceg testbeszéde mindent elárul, szakértő elemezte a friss fotóikat

Katalin hercegné és Vilmos herceg testbeszéde mindent elárul, szakértő elemezte a friss fotóikat

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

5 fürdőruha nyárra, amivel biztosan nem nyúlhatsz mellé! (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Milyen szín illik a lakásodba? A szakértők elárulják (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)