Szokatlan születésnapi party: így ünnepli születésnapját a Vintage Beauty, aminek te is részese lehetsz!

Hirdetés

2022.augusztus.24.

Különleges színházi vendégjátékra kerül sor hazánk legtöbb nemzetközi elismerést bezsebelő natúrkozmetikai cégének jóvoltából. A Vintage Beauty Chiléből invitálta meg a Belova-Iacobelli Társulatot, Chayka című előadásuk öt alkalommal lesz látható a Kamrában.

chayka
A Belova-Iacobelli Társulat Chayka című előadása öt alkalommal lesz látható a Kamrában.
Fotó: Vintage Beauty

A Vintage Beauty 2010-ben indult útjára, amikor Szakonyi Eszter megnyitotta első szalonját. A márka azóta komoly nemzetközi sikereket is elért. Itthon a Vintage Beauty Szépészeti Nőintézet 2014-ben a közönség, 2017-ben pedig a szakma egyöntetű szavazatával elnyerte az Év szalonja díját. „A Vintage Beauty 2020-ban ünnepelte 10. születésnapját. Az volt a tervünk, hogy ezt az évfordulót ünnepeljük meg azzal, hogy a Chayka előadás Budapesten is látható lesz” – mesél a kozmetikai cégektől szokatlan ötletről a Vintage Beauty alapítója, Szakonyi Eszter.

„A Covid-járvány miatt módosítottunk az eredeti elképzelésen, így csak idén szeptemberben lesz látható a darab a magyar közönség számára. Amikor Belgiumban először láttam ezt a különleges bábjátékot, az energiája annyira magával ragadott, hogy a tapsrend alatt végig folytak a könnyeim. Rögtön tudtam, hogy ezt az élményt másokkal is meg szeretném osztani. Az előadás nem az öregedésről szól, hanem az elmúlás szépségéről. A mi kozmetikai márkánkhoz pedig ez a fajta szellemiség nagyon közel áll.”

Minden, amit az előadásról tudni kell

A Belova-Iacobelli Társulat színdarabjában Chayka egy színésznő, aki élete alkonyán még utoljára eljátszhatja Arkagyina szerepét Csehov Sirályában. Előadás közben azonban meg-megfeledkezik szövegéről és szerepéről, a valóság és a fikció egyre inkább összekavarodnak benne. Visszasodródik a múltba, ahol újra kapcsolatba kerül azzal a fiatal színésznővel, aki egykor volt, amikor egy másik szerepet játszott. Ninát. Nina a fiatal színésznő, aki valahogy mindig megtalálja a módját, hogy hogyan álljon talpra. Rajta keresztül egy másik Chayka bukkan fel, aki múlt és jelen, csalódás és remény között navigál, és aki mindennek ellenére megy tovább előre.

A Magyarországon is bemutatásra kerülő előadás 2018-ban elnyerte a Legjobb Színdarab és Legjobb Színésznő, valamint a Legjobb Színpadi Rendezés díját Chilében. 2020-ban a Legjobb Monodrámának járó díjat Belgiumban kapta meg, 2022-ben pedig Lengyelországban, a Bielsko-Biala Nemzetközi Fesztiválon a kritikusok ismerték el a fesztivál nagydíjával.

Időpontok:

szeptember 16. 19:00 - francia nyelven, magyar felirattal.

szeptember 17. 18:00 - spanyol nyelven, magyar felirattal, 20:00 - francia nyelven, magyar felirattal.

szeptember 18. 18:00 - francia nyelven, magyar felirattal, 20:00 - spanyol nyelven, magyar felirattal.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Napi horoszkóp: Anyagi gyarapodásra számíthatsz - december 5.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói