Exkluzív interjú: Palvin Barbi megosztotta velünk személyes élményeit Karl Lagerfelddel

2019.március.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Karl Lagerfeld 85 éves korában hunyt el. Az egész divatszakma gyászolja, halála egy egész korszakot zárt le. Palvin Barbinak többször is alkalma volt együtt dolgozni az ikonnal, ezért őt kérdeztük, milyen volt személyesen Karl Lagerfeld.

Exkluzív interjú: Palvin Barbi megosztotta velünk személyes élményeit Karl Lagerfelddel
Fotó: Getty Images

Még nagyon fiatalon, szinte a karriered legelején felkarolt Karl Lagerfeld, hogy élted ezt akkor meg? Érezted ennek a súlyát?


Mai napig emlékszek a pillanatra, mikor az ügynököm hívott ,hogy megossza velem a jó hírt, miszerint Karl Lagerfelddel és a Chanel divatházzal fogok együtt dolgozni. Még most is mosolyt csal az arcomra...mindig boldogsággal tölt el, ha rá gondolok. Ő egy nagyon különleges ember volt. Természetesen mindig is tudtam, hogy ha egy ilyen tervezővel és divatházzal dolgozok együtt, az nagyon nagy dolognak számít. Karl nagyon sokat hozzátett a karrierem építéséhez. Mindig hálás leszek neki, azért, amiért ilyen lehetőségeket adott nekem. Hiányozni fog.

Meglepő sztárvendég, lenyűgöző hófödte táj, síró modellek - Karl Lagerfeld ezzel a kollekcióval búcsúzott a divatvilágtól

Meglepő sztárvendég, lenyűgöző hófödte táj, síró modellek - Karl Lagerfeld ezzel a kollekcióval búcsúzott a divatvilágtól

Több Chanel show-n is vonultál, az egyiken ráadásul még te is zártad a bemutatót, ami talán a nyitásnál is nagyobb megtiszteltetés. Milyen emlékeid vannak ezekből az időkből? Milyen volt Karllal együtt dolgozni?

Ha az emberek ismerik Karl munkásságát, tudják, hogy minden egyes bemutatója maga volt a csoda. Senki más nem tervezett ilyen kollekciókat, nem beszélve a kifutókról és a látványtervezésről. Mindig hatalmas megtiszteltetés volt vele dolgozni. Igen, voltam olyan szerencsés, hogy vele zárhattam a 2011-es Chanel tavasz-nyári bemutatóját. Sosem felejtem el ezeket az emlékeket.

Karl Lagerfeld és Palvin Barbara

Mindenki tudja, hogy mekkora humora van, veled milyen volt a viszonya? Volt, hogy megnevettetett? Mivel?

Nagyon jó kapcsolatom volt Karl-lal. Nagyon szerettem vele dolgozni, beszélgetni. Mindig megnevettetett. Szeretett viccelődni, de ezt sokszor kimérten és kicsit komolyan tette. Talán pont ettől volt mindig olyan különleges. Nekem nagyon fontos a humor, viccelődés, a nevetés és vele ebből sosem volt hiány.


Mi a kedvenc történeted, emléked vele?

Számtalan lenne, de talán ez a kettő a legemlékezetesebb számomra!
A legelső Chanel bemutatóm ruhapróbáján voltam. Minden Chanel bemutató előtti ruhapróbán elkészítik a lányok sminkjét mielőtt Karl megnézné az adott öltözéket. Kaptam egy nagyon szép, fekete, füstös sminket. Öltözni indultam és megpillantottam a teremben Karlt. Elöntött a boldogság és annyira elkezdtem izgulni, hogy elsírtam magam és elkenődött a fekete smink az arcomon. Így egyből szaladtam is vissza sminket javíttatni.

30 ikonikus ruha, amit Karl Lagerfeld-nek köszönhetünk

30 ikonikus ruha, amit Karl Lagerfeld-nek köszönhetünk

A másik emlékem vele talán az lenne, amikor a Karl Lagerfeld Parfüm kampányt fotóztuk. Délután 5 órára kellett érkeznem, Karl 8 órára jött. Mivel már este volt, szépen leültünk, megvacsoráztunk és utána 10 perc alatt le is fotóztuk a kampányt. Szürreális volt, egyáltalán nem éreztem, hogy egy fotózáson lennék. Magával ragadott a profizmusa, gyorsasága és az, hogy pontosan tudta, hogy mit kell csinálnia, ahhoz, hogy 10 perc alatt lefotózzunk egy parfüm kampányt. Egy igazi zseni volt!!!

Később fotózott is téged egy kampányba, ez milyen volt? Mennyivel másabb így dolgozni vele, mint egy bemutatón?

Mindig sok jótanáccsal látott el a bemutatókon és a fotózásokon. Nem volt nagy különbség a kettő között, hiszen mindig jelen volt minden ruhapróbán, főpróbán, bemutatón, fotózáson... Mindent ő irányított. Egy élmény volt.

Van Karl Lagerfeld táskád is, ez ajándék volt tőle? Kaptál még mást is tőle?


Igen, ajándék volt tőle, mint pl. a kedvenc kis utazótáskám, amit mai napig nagyon sokat használok. Karl nagylelkű volt a modelljeivel. Egy bemutatóról vagy fotózásról sem jöttek el a modellek üres kézzel. Legyen az egy táska, kozmetikai termék vagy akár ruhadarab. Számára modelljei voltak a legfontosabbak és ezt mindig is éreztette velük.

Mi fog hiányozni neked a legjobban Karlból?


A karizmája. A stílusa. A humora. Az őszintesége. Hiányozni fog Karl Lagerfeld.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője