Biztonságos a kozmetikum, amit használok? Nézzünk be együtt a kulisszák mögé!

Szponzorált tartalom

2023. március 27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az internet által nyújtott számtalan pozitívum mellett arra is megvan az esély, hogy egy-egy vásárláskor pórul járunk. Kétes eredetű kozmetikumokhoz aránylag egyszerűen hozzájuthatunk, azonban az e fajta készítmények esetében nem csak az kérdés, hogy hatékonyak lesznek-e. Könnyen lehet, hogy szervezetünket is károsíthatják. Ezért érdemes megbízható kereskedőtől vásárolni és csak engedéllyel ellátott termékeket használni. Lássuk, mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a veszélyes kozmetikumokat!

Mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a veszélyes kozmetikumokat?
Mit tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a veszélyes kozmetikumokat?
Fotó: Exilis

Honnan vásároljunk?

Az Európai Unión belül forgalmazott kozmetikumoknak (krémek, samponok, stb.) szigorú ellenőrzésen kell átesnie, mielőtt forgalomba kerülhetnek. A kozmetikai termékeket a CPNP rendszerben (Cosmetic Products Notification Portal) regisztrálják. Amikor egy terméket biztonságosnak nyilvánítanak az európai hatóságok, kap egy CPNP azonosító számot. Ez a szám segít beazonosítani a terméket a későbbiek folyamán. Sajnos a publikum számára ezek a bejelentések nem elérhetőek, így ha egy terméken fel is van tüntetve a CPNP szám, nem tudjuk ellenőrizni.

Mit tehetünk mégis, hogy ne használjunk veszélyes kozmetikumokat? Ahhoz, hogy csak ellenőrzött és a szervezetünkre nem káros összetevőjű készítményeket használjunk, vásároljunk megbízható forrásból. Ilyenek például a patika hálózatok, illetve az országszerte ismert nagy drogériák. Ezek a forgalmazók nem csak a CPNP számot ellenőrzik, hanem az árusítás előtt bekérik az azonosításhoz szükséges dokumentációt is, így garantálva azt, hogy az adott termék átesett a hatóságok által előírt ellenőrzéseken.

Természetesen az interneten is találhatunk megbízható étrend-kiegészítőket és kozmetikumokat, de érdemes az online térben is nyitott szemmel járni és nem elhinni, ha például egy weboldal túl sokat ígér termékeinek reklámozásánál. Azt is ellenőrizhetjük az internetes vásárlás előtt, hogy az adott márka termékét árusítják-e valamilyen ismert patikában vagy drogériában. Ha az már elérhető az ismert boltok polcain is, szinte kockázat nélkül tudunk az internetről is rendelni belőle. Sokszor a márka saját weboldalán jobb ajánlatokat, nagyobb akciókat találhatunk.

Figyeljünk tehát, hogy milyen készítmények közül válogatunk a piacon és próbáljuk meg tudatosan megtervezni, hogy mely márkák termékeit engedjük be fürdőszobánk polcira!

Egy biztonságos kozmetikum márka

Fotó: Exilis

Az Exilis Szépség & Egészség minden szabályozást betartva arra is odafigyel, hogy az összetevők kombinációja a lehető legtermészetesebb legyen, így óvva a káros mellékhatásoktól.

A 2018-ban indult márka fogyasztó kapszulái nagy elismertségre tettek szert. A termékek között azóta egyre több kozmetikum is megjelent a piacon, amik már több országos patika és drogéria hálózat polcain is megtalálhatók (például Rossmann, Dm, Herbaház, Pingvin patikák, Sipó patikák). Így egyre nagyobb bizalom övezi azokat a vásárlók körében. A márka hatékony növekedésének és az újabb készítmények fejlesztésének eredményeként létrejött nagyon jó minőségű és megfizethető árú termékeket ugyanis egyre inkább értékelik a vásárlók.

Az Exilis jelenleg kapható legnépszerűbb kozmetikumai az Exilis Arckrém és Exilis Hair Complex Sampon, de több haj és bőr egészségét és szépségét is támogató étrend-kiegészítő termék is segít a szépülésben a magyar, a cseh és a szlovák hölgyeknek.

Az Exilis legújabb termékcsaládja a kismamáknak segít a mindennapokban. Verhetetlen áron kaphatók babáknak való natúr kozmetikumok, mint például natúr és vegán popsikrém, natúr és illatmentes babasampon és natúr, vegán és illatmentes baba fürdető olaj.

Fotó: Exilis

Hamarosan vadonatúj termékek érkeznek az Exilis termékcsaládjába! Ha te is szeretnél biztosra menni és költséghatékonyan beszerezni legújabb kozmetikumaid, nézz szét az Exilis weboldalán, ahol részletes leírást találsz minden termékről, ráadásul most szuper mennyiségi kedvezményekkel is várnak!

Most pedig még olcsóbban juthatsz hozzá a termékekhez! Április 13-16 között beválthatod 20-50 százalékos kedvezményt adó kuponjaidat a GLAMOUR-napokon! Ne feledkezz meg a shoppingünnepet megelőző két nulladik napról sem, mely április 11-én (kedden) és április 12-én (szerdán) biztosít számodra kedvezményeket! A kedvezményre jogosító kuponokat keresd a március-áprilisi GLAMOUR magazinban található GLAMOUR-kuponfüzetben, és a GLAMOUR Univerzum-applikációban! Vásárolj kuponnal és fizess kevesebbet!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Hogyan tartsuk fenn a kapcsolatot szeretteinkkel, ha nagy változás történt az életünkben? (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)

Ezt a 3 kérdést kell feltennünk magunknak, hogy biztosan jó döntést hozzunk (x)