Íme a leghasznosabb háztartási tippek a környezetvédelem jegyében

Szponzorált tartalom

2023. október 11.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egyre nagyobb mértékeket öld a műanyagszennyezés, veszélyben van rengeteg faj, eltolódnak az éghajlati övek, globálisan nő a tengerszint, és ez csak néhány a klímaváltozás várható negatív következményei közül. Ezért nagyon fontos, hogy tudatosan, a környezet védelme érdekében cselekedj mindennapi teendőid során. És mikor ezt teszed, arra úgy is gondolhatsz, mintha saját egészségedért tennél! Kezdd ezekkel!

GettyImages-1221009578
A piacon már vannak olyan tisztítószerek is, amik nem tartalmaznak a környezet számára káros összetevőket, emellett nem veszítik el hatékonyságukat és még a bőrödet is óvják
Fotó: Getty Images

Csökkentsd a szemét mennyiségét!

Talán nem is kell különösebben magyaráznunk, miért olyan fontos, hogy a háztartási hulladékra is jobban odafigyelj. A leginkább környezetbarát megoldás, ami még a szelektív gyűjtésnél is fontosabb, hogy, ha tudod, akadályozd meg a hulladék keletkezését. Például, kerüld az egyszer használatos műanyagokat: poharakat, evőeszközöket, zacskókat, tányérokat. Ennek érdekében érdemes beszerezned újratölthető palackokat vagy környezetbarát bevásárlótáskát, mikor legközelebb shoppingolni mész. Próbálj meg minél kevesebb csomagolópapírt használni és amit csak lehet, igyekezz újrahasználni!

Komposztálj! Akkor is, ha nincs kerted

A főzés során keletkezett szerves hulladékok, mint például a kávézacc, tojáshéj vagy a zöldségek és gyümölcsök tisztítása utáni részek mind újrahasználhatók a háztartásban. Különböző komposztokat készíthetsz a kertbe is, ha be tudod forgatni a talajba, de akár a lakásban élő növényeid számára is! És hidd el, ezek a környezet számára kímélő megoldások sokkal jobb tápanyagutánpótlást adhatnak, mint bármilyen mesterséges oldat!

Használj környezetbarát tisztítószereket!

A piacon már vannak olyan tisztítószerek is, amik nem tartalmaznak a környezet számára károsító foszfort, foszfonátot, parabént, kőolaj származékot, SLS-t, LAS-t, polimereket. Mindemellett nem veszítik el hatékonyságukat és még a bőrödet is óvják!

Hatékony, környezetkímélő és az érzékeny bőrűek is használhatják: mosószer, öblítő, mosogatószer és mosógél

A Souldrops mosószerek túlnyomórészt növényi eredetű összetevőkből állnak és a természetben lebomló alkotóelemeket tartalmaznak. A termékek fejlesztése során semmiféle állatkísérletet nem folytattak (ECOLABEL, PETA, VEGAN, GREEN BRAND tanúsítvánnyal rendelkeznek) és valamennyi pálmaolaj-tartalmú összetevője a Fenntartható Pálmaolaj Kerekasztal (RSPO) tanúsítvánnyal rendelkező forrásokból származik.

Tudtad? A piros felkiáltójel még a legtöbb bio mosó- és tisztítószer címkéjén is megtalálható, hiszen nagyobb koncentrációban okozhat irritációt. A Souldrops termékek ilyenek sincsenek A magyar gyártású, többszörösen díjnyertes termékcsalád, amely a magyar termékek között szinte egyedüliként, úttörő módon nem tartalmaz veszélyt jelző piktogramot (piros felkiáltójelet a csomagolásán) és EU Ecolabel minősítéssel rendelkezik.

A Souldrops felhőcsepp mosószerrel tisztított ruhákat az érzékeny bőrűek is hordhatják, hisz azt a Szegedi Tudományegyetem Dermatológiai Intézete bőrgyógyászatilag tesztelte. A színezékmentes készítmény már 20°C-on is hatékony, köszönhetően az optimalizált anionos- és nemionos tenzideknek, valamint a speciális enzimtartalomnak.

Egy kis érdekesség

Ha mindenki, aki jelenleg a ruháit 40 °C-on mossa, áttérne akár csak a 30 °C-os mosásra, óriási mennyiségű energiát spórolnánk, amivel egyúttal a széndioxid kibocsátásunk is csökkenne.

A Souldrops volt az első márka, amely a teljes termékpalettáját igazoltan 100% hulladékból („sárga zsákos”) visszagyűjtött anyagokba, ZÖLD CSOMAGOLÁSba csomagolja
Fotó: Herbow/Souldrops

Nem kell többet takargatnod a mosószeres flakonjaidat! A Souldrops mosó- és öblítőszercsalád esztétikus csomagolással rendelkezik. Emellett nem ártanak a bőrödnek és a környezetnek sem, és rendkívül hatékonyak is. Próbáld ki!

2023-ban a Souldrops és a Herbow közös forgalmazásba kezdtek. És mivel a környezettudatosság mindkét márka legfontosabb alapértéke, a szinergiának köszönhetően a két cég még hatékonyabban tud cselekedni e célok mentén.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szabadulj meg tartósan a nem kívánt szőrszálaktól! Jöjjenek a legnépszerűbb módszerek előnyei és hátrányai

Szabadulj meg tartósan a nem kívánt szőrszálaktól! Jöjjenek a legnépszerűbb módszerek előnyei és hátrányai

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)