A nyári bőrápolás 5 leggyakoribb tévhite, amiket sose kövess el

Szponzorált tartalom

2024. június 21.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A bőrápolás egy olyan téma, amely sokakat érdekel, de nem mindig tudjuk, hogy hogyan csináljuk jól. Milyen termékeket használjunk? És azokat milyen sorrendben? Milyen gyakran? Az interneten természetesen végtelen számú információ és persze szinte végtelen számú téves információ is kering arról, hogy milyen termékeket használjunk és hogy milyen összetevők károsak a bőrünk és egészségünk számára.

Te hányat ismersz az alábbi tévhitek közül? / Fotó: Getty Images
Te hányat ismersz az alábbi tévhitek közül?
Fotó: Getty Images

Az alábbiakban elhoztuk neked a nyári bőrápolással kapcsolatos 5 leggyakoribb tévhitet, melyeket talán te magad is valósnak tartottál eddig. Öt tévhit, amellyel ideje leszámolni! Nézzük őket!

#1. tévhit: A zsíros bőrt nem kell hidratálni

Sokan úgy gondolják, hogy a zsíros bőrt nem kell hidratálni, mert a zsíros bőrnek elegendő saját természetes olaja vannak ahhoz, hogy hidratált maradjon. Da vannak olyanok is, akik úgy vélik, hogy bizonyos hidratálók túl nehezek vagy olajosak a bőrük számára, ezért elkerülik azok használatát. Azonban a bőr hidratálása nem csupán az olajokról szól, hanem a bőr megfelelő víztartalmának fenntartásáról is, mely elengedhetetlen a bőr egészségének fenntartásához és a bőrproblémák elkerüléséhez. Éppen ezért naponta kétszer (reggel és este) hidratáljuk bőrünket, még akkor is, ha ettől zsírosnak tűnik.

#2. tévhit: Fényvédőt elég csak napi egyszer használni

Te is úgy gondoltad, hogy a fényvédőt elég csak egyszer felkenned nap elején? Nos, nagyot tévedtél! A fényvédőt nem elég csak napi egyszer használni, mivel a napsugárzás lebontja az aktív összetevőket, így idővel csökken a védelem hatékonysága, valamint az izzadás, az úszás és a bőr dörzsölődése eltávolíthatja a fényvédőt. Még a vízálló fényvédők is veszítenek hatékonyságukból bizonyos idő elteltével, ezért javasolt 2-3 óránként újra alkalmazni a folyamatos védelem érdekében, különösen akkor, ha hosszabb ideig tartózkodunk a szabadban.

Tudtad? A nyári hőség és a napozás fokozza az izzadást, amely könnyedén dehidratációhoz vezethet. A dehidratált bőr pedig kevésbé rugalmas és feszes, így többek között hozzájárulhat a narancsbőr kialakulásához is.

Luxury akció!

Ha most választasz egy 250 ml-es Luxury arckrémet vagy egy 250 ml-es Luxury arcmaszkot, akkor ajándékba kapsz hozzá egy 50 ml-es Luxury arckrémet vagy egy 30 ml-es Luxury arcszérumot.

#3. tévhit: Ha csíp, bizsereg a bőr, akkor hat a termék

Biztos ismerős az érzés, hogy miután felviszed a krémet az arcodra, elkezd csípni, szúrni vagy bizseregni a bőröd. Valamiért elterjedt az a tévhit, hogy a krém akkor „dolgozik”. Ez azonban hatalmas tévhit, hiszen az, hogy egy termék felvitele közben milyen érzést kelt, nincs összefüggésben a hatékonyságával. Ez a szúró, bizsergető érzés nem más, mint bőröd érzékeny reakciója. Az ilyen érzéseket leggyakrabban az irritáló összetevők, mint az ethanol, mentol, borsmenta, eukaliptusz vagy citrom okozzák, amelyek számos pattanás elleni készítmény összetevőlistájában megtalálható. A várt hatás ellenében ezek a hatóanyagok sokszor irritációt váltanak ki és csak ronthatják a bőr állapotát.

#4. tévhit: Ha valaki egy kicsit már lebarnult a nyárra, az nem fog leégni a napon

Elterjedt az a tévhit, hogy ha valaki már egy kicsit lebarnult a nyárra, az később nem fog leégni a napon, mert a barnulás egyfajta természetes védelemként működik a nap káros sugarai ellen. Ez azonban nem igaz, éppen ezért érdemes odafigyelni a napvédelemre még akkor is, ha korábban már magunkra szedtünk egy kis színt.

#5. tévhit: Az alkohol, mint összetevő, csak rossz lehet

Te is mindig megnézed, hogy az arckrémben, amit rendelsz van-e alkohol? Bizony sokan úgy gondolják, hogy az alkohol kiszárítja és irritálja a bőrt, azonban nem mindegyik. Lássuk melyek a rossz és a jó fajta alkoholok.

  1. A „rossz” fajta alkoholok: A kis molekulasúlyú alkoholok, mint az ethanol és a denatured alcohol, száríthatják és irritálhatják a bőrt, így ezek kerülendők – valószínűleg emiatt lett rossz híre ezeknek a vegyületeknek a kozmetikai iparban.
  2. A „jó” fajta alkoholok: Ezzel szemben a zsír- és viaszalkoholok, amelyek természetes zsírokból és olajokból előállított alkoholfélék, például a cetyl alcohol és a stearyl alcohol, hidratálják és ápolják a bőrt, így ezek bőrbarát összetevőknek számítanak.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

A szülinapos György hercegre alig ismertünk rá a friss fotóján, elképesztően hasonlít az apukájára

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Strandkészülődés: tippek a tökéletes bikinivonalhoz (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

Most megmutatjuk, mi az a program, ami nélkül nincs „Girls' night” - Íme! (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)