Szabadulj meg tartósan a nem kívánt szőrszálaktól! Jöjjenek a legnépszerűbb módszerek előnyei és hátrányai

Szponzorált tartalom

2024. június 15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A nyár igencsak stresszes időszak tud lenni egy nő életében, hiszen ki ne érezte volna már kínosan magát egy-két kilógó szőrszál miatt? A tökéletesen sima és ápolt bőr nyáron talán még fontosabb, mint az év többi részében, mivel ilyenkor a legtöbb időnket fürdőruhában, rövidnadrágban és trikóban töltjük, így a legkisebb szőrszálak is egyből szemet szúrnak.

Élvezd a végleges szőrtelenítéssel járó magabiztosságot / Fotó: Getty Images
Élvezd a szőrtelenséggel járó magabiztosságot!
Fotó: Getty Images

A történelem során a nők a legkülönbözőbb szőrtelenítési módszerekkel igyekeztek megszabadulni a nem kívánt szőrszálaktól, annak érdekében, hogy tartósan ápolt és sima maradjon a bőrük. Napjainkban szerencsére már rengeteg szőrtelenítési módszer áll rendelkezésünkre e célra. Az alábbiakban mutatunk is néhány népszerű szőrtelenítési módszert, melyekkel garantált, hogy magabiztosan vághatsz neki a strandszezonnak.

#1 Gyantázás

A gyantázás napjaink egyik legnépszerűbb szőrtelenítési módszerei közé tartozik, hiszen elég alapos és viszonylag hosszan tartó simaságot érhetünk el a használatával. Ami hatalmas előnye, hogy az egyes gyanta típusok között kedvünkre válogathatunk, hiszen rengeteg van belőlük. Vannak hideg gyantacsíkok, melegítős gyanták, melyeket spatulával kell felvinni a gyantázni kívánt területre majd kézzel felszedni és letépni, vannak gyantrapatronos megoldások is, melyeket gyantapapírral kell letépni, na meg persze vannak a cukorpaszták is. Hátránya, hogy az eljárás, ha nem is mindig túl nagy fájdalommal, de azért némi kellemetlenséggel jár.

#2 Epilálás

Az epilálás már egy sokkal kevésbé népszerű szőrtelenítési módszer, hiszen nem lehet olyan gyorsan haladni vele, mint például a gyantázással, így igencsak időigényes a nagyobb felületek, például a lábak vagy a combok szőrtelenítése, arról nem is beszélve, hogy fájdalmas folyamat. Bár a fájdalom mértéke egyéni, ám mégis sokak számára ez az egyik legnagyobb hátrány, amiért nem ezt a módszert választják. Hátránya lehet még a gépnek a zaja mely, ha hosszú ideig tart a szőrtelenítés egy idő után elég zavaróvá válhat. Ami nagy előnye, hogy akárcsak a gyantázás ez is viszonylag hosszan tartó simaságot eredményez, mivel a szőrszálakat gyökerestől távolítja el, ám az epilálás a gyantázással szemben képes a legrövid szőrszálakat is eltávolítani. Mindezek alapján az epilálást inkább a kisebb felületek, például hónalj szőrtelenítésére ajánljuk, illetve a rövidebb szőrszálak eltűntetésére.

#3 Lézeres szőrtelenítés

Talán nem meglepő senki számára, ha azt állítjuk, hogy a lézeres szőrtelenítés a legnépszerűbb szőrtelenítési módszer manapság, hiszen végleges szőreltávolítási lehetőséget jelent, mindezt pedig a többi szőrtelenítési módszerrel szemben fájdalommentesen!

Biztosan ismered az érzést, amikor úgy kell megszervezni a nyaralást, hogy előtte még el tudjál menni gyantáztatni, vagy éppen azt a szörnyű érzést, amikor vissza kell utasítanod egy hirtelen jött strandolást, mert már 2-3 hete voltál gyantáztatni. Szabadulj meg végleg a nem kívánt szőrszálaktól fájdalommentesen, hogy többé ne okozzon fejfájást a strandszezon és légy magabiztos minden egyes nap!

Ha tökéletesen sima és ragyogó bőrt szeretnél elérni már az idei nyárra, akkor mindenképpen foglalj időpontot még ma a BESTWAX egyik szalonjába, amiket Budapesten és országosan is megtalálsz!

Foglald le időpontodat még ma a BESTWAX egyik szalonjába, hogy soha többé ne okozzon stresszt a strandszezon!
Fotó: Bestwax

Nézd meg, hogyan zajlik a lézeres szőrtelenítés a BESTWAX szalonokban!

A legfrissebb infókért pedig kövesd be a BESTWAX Facebook és Instagram oldalát!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

glamour plusz ikon A ruhadarab, ami a legerősebben szennyezi a környezetet mégis mindenki gardróbjában ott lapul

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

4 tuti tipp, hogyan építsd be a mozgást a mindennapjaidba (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Te tudod, mi a legjobb időpont a nyaralásra? - Most megmutatjuk! (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Baki a csajos nyaraláson: rossz ötlet volt az intimmosakodó (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)

Nem tudod, hogyan pakolj be mindent a bőröndbe? - Ezzel a 3 lépéssel biztosan semmi nem marad otthon! (x)