Felejthetetlen nyomozók a képernyőről - A legjobb detektíves és bűnügyi sorozatok

2020.november.6.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem véletlenül az egyik legnépszerűbb műfaj a krimi, könyvben, filmben, sorozatban egyaránt rendkívül izgalmas, szórakoztató, és magávalragadó. Gyakorlatilag nyomozós vagy valamilyen bűnügyi szál nélkül már nem is készül film, sorozat, hiszen ez a szál tudja a lehető legjobban lebilincselni a nézőt mindig minden helyzetben. Ezen a héten Krimimaratont tartunk a Glamour.hu-n, ami azt jelenti, hogy minden a krimik izgalmas világáról szól.

A klasszikus krimisorozatokat mindenki ismeri, a Poirot, Miss Marple, Gyilkos sorok, és akkor a nyomozós sorozatokat még nem is említettük, pedig azokból is számtalan van ma már. Ebben a cikkben olyan sorozatokat gyűjtöttünk össze, amiket mi nagyon szeretünk, láttunk már, vagy éppen most is követjük, és nektek is ajánljuk, ha valami izgalmas újdonságra vártok.

Íme a legemlékezetesebb nyomozók, bűntények és sorozatok a képernyőről:

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot?

Mi történik, amikor a védőügyvéd azt tanítja a jogi egyetemen, hogyan ússzanak meg az ügyvédjelöltek egy gyilkosságot? És 6-ot? A végére már számolni sem lehet, annyira túlbonyolódik Shonda Rhimes sorozata a fantasztikus Viola Davis-szel a főszerepben. Instant függőséget okoz.

A törvény nevében

Mindegyik évadban egy teljesen új történet és szereposztás vár ugyanúgy új rendezővel, elképzeléssel. Nem véletlenül áll a legjobb krimisorozatok listájának élén ez a széria. Rendkívüli részletességgel, árnyaltsággal vezet be a nyomozók világába, és a végén már te is megkérdőjelezed az igazságot.

Perry Mason

A 30-as évek Los Angeles-ében Perry Mason ügyvéd elé sodorja az élet egy gyermekrablás esetét. Az ügyvéd nem nyugszik addig, ameddig nem deríti ki az igazságot, és közben felfedezi Los Angeles sötét bugyrait, de sikerül a végére önmagát is megtalálnia?

Megszállottak viadala

Mégis mi történik akkor, amikor a szuperokos titkos ügynök teljesen rabjává válik egy gyilkosnak? A Grace klinikából jól ismert Sandra Oh egy izgalmas macska-egér játékba keveredik a fejvadásszal, aki legalább ugyanannyira megszállottja a hajszának, mint ő maga.

Ilyen egyszerű beleszeretni egy pszichopatába: a Killing Eve zsenialitása félelmetes

Ilyen egyszerű beleszeretni egy pszichopatába: a Killing Eve zsenialitása félelmetes

The Boys

Bizony, nem minden szuperhős jó, sőt vannak, akik kifejezetten korruptak és gonoszok. A kérdés pedig az, hogy akkor ebben az esetben azok a gengszterek, akik megpróbálják őket lebuktatni, akkor automatikusan a jó fiúkká válnak? Egy izgalmas sorozat természetfeletti erőkkel megspékelve, amit nem lehet abba hagyni.

Luther

A BBC lebilincselő sorozatának főszereplője az Idris Elba által alakított Luther, a detektív, akit teljesen letaglóz az emberiség kegyetlensége, amivel a munkája során találkozik. A sorozat nagy hangsúlyt fektet a nyomozó lelkivilágára is és egy izgalmas pszicho-thrillert követhetünk végig.

Hatalmas kis hazugságok

Négy barátnő, akiket összeköt egy szörnyű haláleset. De vajon baleset volt vagy akarattal történt emberölés? Egyáltalán miért jutottak el idáig? A Liane Moriarty sikerkönyvéből készült sikersorozat számos díjat zsebelt be, majd kapott egy második szezont is a nagy rajongói nyomásra még zseniálisabb szereposztással. Kötelező.

Sherlock

Nagyon sokan nagyon sokféleképpen feldolgozták már Sir Arthur Conan Doyle híres detektívjének a sztoriját, de mind közül talán Benedict Cumberbatch modern Sherlock Holmes-ja a legzseniálisabb. Egy-egy szezonban alig van csak 3 rész, de ezek egészestés filmhosszúságúak, azonban pillanatok alatt végigdarálod, annyira izgalmas mindegyik rész.

12 feledhetetlen zsarupáros, akiket imádunk

12 feledhetetlen zsarupáros, akiket imádunk

A tett

Ezt a sztorit csak az teszi még hátborzongatóbbá, hogy valódi eseményeken alapul. Dee Dee Blanchard olyannyira félti lányát, Gypsyt, hogy a végén rengeteg botrányos titokra fény derül, míg az egész egy gyilkossághoz vezet.

A drót

A minden idők egyik legjobb krimisorozataként tartják számon a 2000-es évek elején készült sorozatot. Talán amiatt is fest olyan átfogó képet Baltimore kormányzásáról, bürokráciájáról, oktatási rendszeréről és médiájáról A drót, mert egy volt rendőri riporter alkotta a meg a sztorit.

Aranyélet

A magyar sikersorozat a legjobb sorozatok listáján is előkelő helyen szerepel, nem véletlenül. Az Aranyélet a magyar színjátszás legnagyobbjait vonultatja fel hollywoodi filmekhez hasonlítható profizmussal, az izgalmas történet pedig nézők millióit láncolta a képernyő elé három évadon keresztül.

Mindhunter - Mit rejt a gyilkos agya

David Fincher rendezésében kaptunk már pár zseniális krimit, és most sorozatban is élvezhetjük a fantasztikus rendező látványvilágát. Az FBI ügynökök úgy próbálják megérteni az elítélt gyilkosok tettei mögötti motivációt, hogy komoly pszichoanalízisnek teszik ki őket, miközben a sorozatgyilkosok elméjének modern feltérképezését is feltalálják.

Vér nélkül is meggyötör a sorozatgyilkosok elméje - Mindhunter

Vér nélkül is meggyötör a sorozatgyilkosok elméje - Mindhunter

A tettes

Ez az antológia-sorozat azt vizsgálja, miért és hogyan követnek el emberek gyilkosságokat. A sorozat erőssége, hogy folyamatosan fals nyomokat hint el a néző számára, aki azt hiszi tudja a válaszokat a kérdésekre, azonban a végére mindig kiderül, hogy teljesen félre voltunk vezetve. Rendkívül izgalmas sorozat, a klasszikus krimik kedvelőinek különösen.

Riverdale

Nem éppen a klasszikus krimisorozatokhoz sorolnánk, viszont a szezonról szezonra sötétedő ifjúsági sorozat, amiben készségesen nyomoznak sorozatgyilkosok után ezek a gimis fiatalok éppen eléggé izgalmas ahhoz, hogy ezen a listán legyen a helye.



Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Friss szülinapi fotó! Elképesztő, mekkorát nőtt a 6 éves Lajos herceg

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője