Fogadd meg ezeket és az életed kiegyensúlyozottabb lesz

2019.március.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Gyakran borul fel a napi menetrended, vagy éppen nincs is? Kellemetlen a közérzeted, kimerült vagy? Ha ezek a problémák hosszú távon jelen vannak, az egészségedet is jelentős mértékben károsítják. Azonban vannak olyan mindennapi szokások, amelyeket ha beleépítesz az életedbe, segítenek egyensúlyba hozni a tested és a lelked a természetes bioritmusoddal összehangolva.

Ezt a tíz szokást mindenképp érdemes elsajátítanod, hogy kiegyensúlyozottabbak legyenek a mindennapjaid.

1. Egyél korábban, könnyebb vacsorát
Érzel változást a testeden, miután főételt fogyasztasz vacsorára? Ha igen, akkor azt jelenti, hogy a szervezetedben könnyebben lerakódnak bizonyos bevitt kalóriaforrások, így hajlamosabb lehetsz a súlygyarapodásra. Ennek elkerülése érdekében főételt csak ebédre egyél, vacsorára pedig könnyed ételt válassz, és semmiképp sem a késő esti órákban étkezz.

2. Kezeld lazábban a stresszhelyzeteket
Képes vagy befolyásolni, hogyan reagálj a mindennapi nehézségekre, stresszhelyzetekre. Törekedj arra, hogy minden nap egy kicsit jobban érezd magad, tarts szünetet ha elfáradsz, tegyél egy sétát a friss levegőben,érezd a talajt a lábad alatt és válaszd a könnyedséget.

A lakberendező tippjei, akiért Jennifer Lopez is odáig van

A lakberendező tippjei, akiért Jennifer Lopez is odáig van

3. Ülj egy kicsit csendben
A digitális felületeken aktív élet a mindennapok része, de kapcsolj ki egy kicsit. Tedd el egyszerűen egy fél órára a különböző elektronikus eszközöket, és ne csinálj mást, csak ülj csendben. Meditálj és tisztázd le a gondolataid. Ismerd meg a csend erejét, a döntéshozásban is nagyszerű segítséged lesz.

4. Feküdj le korábban
Gyakran nyúlnak éjszakázásba az estéid? Ha igen, ez rendkívül veszélyes lehet az immunrendszeredre. Törekedj arra, hogy este tíz körül már nyugalmas környezetben legyél. Több pihenésre lehet szükséged, mint gondolnád. A jobb elalvás érdekében könnyed vacsorát válassz, lehetőleg kellemes társaságban, ezután pedig feküdj le aludni.

5. Indítsd jól a napot
Ha betartod a korábban alvás szabályát, ez a pont egészen biztosan nem fog gondot okozni. Kelj korán hogy legyen időd mindenre, ez megalapozza az egész napos nyugodtságod. Amint felkeltél, igyál egy csésze forró teát napindítónak, ezután pedig irány egy kis testmozgás, majd a fürdő készülődni.

Hogyan érezd jól magad, ha nehéz perióduson mész keresztül?

Hogyan érezd jól magad, ha nehéz perióduson mész keresztül?

6. Végezz testmozgást evés előtt
Mielőtt az elmédet új kihívás elé állítod, két dolog kulcsfontosságú: a mozgás és az evés. Minden nap mozgasd át a tested, legalább 5-10 percet szánj rá. Ez elegendő ahhoz, hogy a sejtjeid oxigénellátó állapotba kerüljenek. Ezután jöhet a jól megérdemelt tápláló reggeli.

7. Fogyassz zöldségeket, gyümölcsöket
Ha a kipihentség és az oxigénellátás adott, hamar jelentkezik az éhségérzet. Helyezd fókuszba a tápanyagban gazdag ételeket, különösen a különböző magvakat, zöldségeket és gyümölcsöket.

8. Alkalmazd az önmasszázst
A testednek szüksége van a figyelemre. A kezünk a legrégebbi gyógyító eszközünk és a bőrünkön hasznosíthatjuk a legjobban. Masszírozd át minden nap egy kicsit a bőröd, meglátod, sokkal jobban fogod magad érezni.

9. Ügyelj az egészségesebb táplálkozásra vonatkozó irányelvekre
Legalább olyan fontos az étkezés időpontja és gyakorisága, mint maga a bevitt táplálék. Ha túl gyakran eszel, felborítod az emésztési ritmusod. Ha már régóta jellemző rád a rendszertelen és gyakori evés, akkor próbáld meg egy ideig betartani a napi háromszori étkezést szigorúan nasizás nélkül.

10. Tisztítsd meg az érzékszerveid
Az érzékeid az átjárók a tapasztalatokhoz és időnként bizony pihentetned kell őket. Minden nap legalább egy órára tedd félre a különböző technikai eszközeidet és lazíts csendben.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Dobj el mindent: Magyarországon a Primark! Kiderült, mikor nyit az első üzlet

Dobj el mindent: Magyarországon a Primark! Kiderült, mikor nyit az első üzlet

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője