Készítsd el a gasztroguru mennyei édességeit!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Legyen szó lelkes kezdőkről vagy éppen kész profikról, Havas Dóra Álmaim cukrászdája című könyvében te is megtalálod a kedvedre való receptet. Dóra csak a GLAMOUR olvasóival oszt meg két finomságot a könyvből.

Hasznos tanácsok és sütési praktikák mellett a hagyományos, családi receptek, valamint a francia és amerikai sütemények titkairól is lerántja a leplet, de néhány igazán egyszerű, ám annál finomabb sütési alapanyag elkészítését is bemutatja. Dóra olyan különlegességeket tartogat olvasói számára, amelyeket nem csak megenni álomszerű élmény, de megfőzni, megsütni is élvezetes. Habcsókok, pohárdesszertek, teasütemények, piték, torták és sós sütemények egyaránt szerepelnek a 100 receptet tartalmazó válogatásban.

Diós csokitorta (lisztmentes)

Diós csokitorta (lisztmentes)

24 cm-es kapcsos formához

Ez az egyik alap csokis süti receptem, amit álmomból felébresztve azonnal be tudok keverni. Bármilyen olajos maggal működik – nagyon finom például mandulával, ilyenkor a tejet narancslére cserélem és a tésztába reszelem a narancshéját is, de a török mogyorós-tejcsokis verzió is sokak kedvence.

Hozzávalók: 20 dkg dió, 15+5 dkg kristálycukor
17 dkg jó minőségű, magas kakaó tartalmú keserű csokoládé, 5 dkg cukrozatlan kakaó por, 1 dl tej, 6 tojás, 1 teáskanál vaníliakivonat, 1 csipet só
Így készítsd el:
A diót 5 dkg cukorral aprítógépben ledaráljuk, a gép méretétől függően 1-2 részletben. A darálékhoz hozzáadjuk a csokoládét és ismét finomra daráljuk, hogy ez is morzsákra essen szét.
A tejet összekeverjük a kakaóval (sűrű massza lesz).
A tojássárgákat 15 dkg cukorral és a vaníliakivonattal (vagy a vaníliarúdból kikapart vaníliával) robotgéppel fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a tejes kakaó masszát, simára keverjük, majd hozzádolgozzuk a diós csokis keveréket is, ezzel is egyenletesen elkeverjük.
A tojásfehérjét a sóval közepesen kemény habbá verjük. Amikor elkezd habosodni, beleszórjuk a maradék 5 dkg cukrot és kemény habbá verjük. A fehérjehabot az csokoládés masszához óvatosan, több adagban hozzákeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot. Az egészet kivajazott sütőformába tesszük és 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megszúrjuk, ha nem tapad a késre a tészta, elkészült. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni. Cukrozatlan kakaó porral meghintve tálaljuk.





Rákóczi túrós pohárban habcsókkal

Rákóczi túrós pohárban

4 adag

A Rákóczi túrós az egyik kedvenc ízkombinációm, ha választanom kell a hazai cukrászatok kínálatból, szinte mindig erre esik a választásom, pedig ez is inkább nagymama süteménye. A poharas változat pedig csak játék a megszokott ízekkel, a magyar Eton mess.
Hozzávalók: A morzsához:
80 g liszt
50 g vaj
25 g porcukor
1 tojássárgája




A túrókrémhez:

250 g túró
150 ml tejföl
1 tojásfehérje
1 tk vaníliakivonat
100 ml habtejszín
1/2 citrom reszelt héja
50 g porcukor
Sárgabarack lekvár






Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője