Remekelj a konyhában a szilvás madeira szelettel

2018.október.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Szilvás madeira szelet

Hozzávalók kb. 12 szelethez: 10 dkg magozott aszalt szilva, 2 dl desszertbor
15 dkg étcsokoládé, 15 dkg vaj + tepsihez, 2 tojás + 1 tojássárgája, 15 dkg barna cukor, 15 dkg liszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanál sütőpor, 6 lap zselatin 20 dkg marcipán, 2 dl tej, 1 evőkanál mandulalikőr (amaretto, ki is hagyható) 30 dkg szilva, 1 teáskanál kukoricakeményítő, 1 tasak vaníliás cukor, 3 dl tejszín

A legfinomabb smoothie-k, amiket te is könnyen elkészíthetsz otthon

A legfinomabb smoothie-k, amiket te is könnyen elkészíthetsz otthon

Így készítsd el

Vágd az aszalt szilvát kisebb darabokra és áztasd egy órára egy deci desszertborba. Törd a csokoládét nagyobb darabokra, vágd a vajat kis kockákra, majd olvaszd fel a kettőt együtt nagyobb lábasban kis lángon, gyakran kevergetve. Közben keverj el két tojást 10 dkg barna cukorral és csipet sóval kézi mixerrel addig, amíg a cukor teljesen elolvad. A csokoládés vajas keveréket vedd le a tűzről és keverd rögtön a tojásos masszához. Add hozzá a lisztet, a kakaóport és a sütőport, jól keverd el, majd dobd bele az áztatott aszaltszilva-darabokat is. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra. Vajazz ki egy kb. 28 x 18 cm-es tepsit, simítsd el benne a tésztát, süsd a sütőben 40 percig. Amint kész, vedd ki és hagyd kihűlni.

A zselatinlapokat áztasd hideg vízbe kb. 5 percig, míg jól megduzzadnak. A marcipánt szeleteled kisebb darabokra, a tejet forrald fel, majd olvaszd fel benne a marcipánt. Keverd bele a zselatinlapokat meg a likőrt, majd ezt is hagyd hűlni. A szilvákat mosd meg, magozd ki, párold a maradék borral kis lábosban kb. 5 percig. Keverd össze a kukoricakeményítőt egy evőkanál vízzel, add hozzá a szilvához, főzd 1 percig, hagyd kihűlni. Ezután verd a tejszínt kemény habbá. A tojássárgáját a maradék barna cukorral és a vaníliás cukorral keverd krémesre, majd add a marcipános krémhez. Keverd bele a tejszínhabot, és amikor már teljesen egyneművé vált, öntsd rá az alapra. Pihentesd hűtőben kb. 1 órát, vágd kockára és kínáld a borban áztatott szilvával díszítve.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

4 tévhit a zabtejről, aminek nem lenne szabad bedőlnünk

4 tévhit a zabtejről, aminek nem lenne szabad bedőlnünk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

A Dolce&Gabbana új illatpárosából árad a magabiztosság- Fedezd fel Te is! (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Ezektől a vitaminos kozmetikumoktól ragyogó lesz a bőröd (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Készülj fel a strandszezonra! Jövünk a leszuperebb alakformálási tippekkel (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)

Baj, ha össze-vissza menstruálsz? (x)