10 dolog, amit a járvány tanított nekem és a vírusmentes szebb jövőben is alkalmazni fogom

Sok mindent tanított nekem a járvány. Nem áltatom magam, hogy ezek nélkül a tanítások nélkül ne éltem volna teljes életet, ha cserébe megússzuk a több millió életet követelő, gazdaságot romboló és bizonytalanságot szülő világjárványt, de nézzük a jó oldalát. Mert máshogy nem lehet. Hogy mit tanított nekem a járvány? Ez a cikk nem a lelki oldalát boncolgatja a válasznak, hiszen akkor az elsők között azok a pontok szerepelnének, hogy még jobban értékelem az életet, a családomat, a szeretteimet, a személyes kontaktust és a szabadságot. Ebben a cikkben viszont inkább azt fejtem ki, praktikus - higiéniás, ha úgy tetszik - szempontból mit tanított nekem. Ezeket az apróságokat a vírusmentes, szebb jövőben is alkalmazni fogom!

1. Tömegközlekedés helyett séta
Már a járvány első pillanatától kezdve rosszul vagyok a tömegközlekedéstől. Nem mondom, hogy egyáltalán nem pattantam fel a 4-es 6-osra azóta, de amikor csak tehetem, inkább időben elindulok és sétálok. Biciklizhetnék is, de ahhoz nyuszi vagyok, féltem az életem. A séta biztonságosabbnak tűnik és szintén vannak jótékony hatásai a szervezetre nézve.

3. Online élelmiszerrendelés
Az online élelmiszerrendelésnél nincs kényelmesebb dolog. Nem kellett nekem ahhoz vírus, hogy utáljam, amikor tolonganak az emberek a frissen sült pékáruknál, vagy azt, hogy mindig éppen akkor rakodnak ki a Lidl-ben, amikor bevásárolnék és egymás szájába kell állnunk a sorok között, hogy elférjünk. Az online ételrendelésnek köszönhetően nem kell kitennem magam ennek a traumának, az ajtóm elé jön a heti bevásárlás. Csodálatos dolog.

Hogy tetszik lenni? - Önkéntes program a magányos időseknek

Hogy tetszik lenni? - Önkéntes program a magányos időseknek

4. Self-check
Na, tegye fel a kezét, aki ment már be úgy dolgozni, hogy ˝egy kicsit˝ betegnek érezte magát. Hőemelkedés? Hát, az még nem láz! Megfázás? Lábon kihordod! Ezek azok a mondatok, amiket teljesen el kellett engednünk a járvány alatt. Mindenki gyanús lett, aki csak egyet is köhintett, vagy jobban csillogott a szeme, mint szokott. És ez valahol rendben is van. Egy mezei influenzát sem kell feltétlenül átadni másoknak. Ne ragaszkodjunk hozzá. Ha már nekünk megvan, maradjunk otthon vele, heverjük ki, aztán amikor már nem folyik taknyunk-nyálunk, akkor menjünk legközelebb emberek közé. Én a járvány után is így fogok tenni.

5. Ügyintézés online időpontfoglalással
Ez például egy olyan dolog, amivel sosem foglalkoztam. Ha ügyet kellett intéznem, odamentem, vártam 200 ezer órát, és elintéztem. Nem zavartak a körülöttem várakozó emberek. A járvány miatt viszont a kormányhivatalokban bevezették a kötelező időpontfoglalást. Kipróbáltam, sokkal gyorsabb. Biztosan előre fogom tervezni a jövőben ezeket az ügyeimet.

´Nem szabad alábecsülni egy-egy szónak az erejét´ - interjú Gulyás Lídiával, a Kedves-Üzenetek projekt megálmodójával

´Nem szabad alábecsülni egy-egy szónak az erejét´ - interjú Gulyás Lídiával, a Kedves-Üzenetek projekt megálmodójával

9. Nincs 3 másodperces szabály, NINCS!
Megvettem valamit a boltban, kijöttem, kiesett a kezemből, gyorsan felkaptam a mocskos járdáról, megfújtam. 3 másodperces szabály, huh, épp időben voltam. Zsebre vágtam, hazavittem. Nem, nincs, nem létezik a 3 másodperces szabály. Ezt mindig is tudta mindenki, csak nem volt éppen egy gyilkos vírus, amitől félnünk kellett volna. Ha valami leesik, az ugyanolyan retkes, mint maga a felület, amire esett, ezért le kell mosni, fertőtleníteni, elégetni, bármi. De nem zsebre tenni, vagy ne adj Isten megenni.

10. BKK alkalmazás
Ezt csak röviden, mert elfáradtam, te pedig egy hős vagy, ha idáig elolvastad. Én soha az életben többet nem nyúlok BKK automatához. A vírus megjelenése után azonnal kiírták rájuk, hogy aki teheti, csak kesztyűben érintse meg a felületet. Nem véletlen. Láttál már leköpött, lehányt automatát a megállókban? Én is.

Vigyázzunk jobban magunkra és egymásra nem csak a járvány ideje alatt.

Ez is érdekelhet

Leighton Meester volt a Gossip Girl legnagyobb stílusikonja

Leighton Meester volt a Gossip Girl legnagyobb stílusikonja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet