10 dolog, amit érdemes megtenned szilveszter estéjén

2019.december.31.

A szilveszter olyan stresszes tud lenni, nem igaz? Már javában azon agyalsz, hogy mindent összegeztél-e az elmúlt egy évből, hogy min és hogyan érdemes változtatnod, és mi az, amit holnaptól mindenképpen meg kell tenned. Ha pedig bestresszelsz, könnyen káosz alakulhat ki körülötted. Íme 10 tipp, hogy mivel töltheted nyugalmasan az év utolsó napját.

1. Menj szórakozni
Nos, talán ez a leginkább egyértelmű, és szinte biztos, hogy a te fejedben is ott motoszkál a gondolat, vagy már le is szervezted, hogy ne otthon, a négy fal között töltsd a szilvesztert. Ha éppen adódik egy jó meghívás a barátaidtól egy házibuliba, ne mondj rá nemet! Ha viszont semmi konkrét elképzelésed nincs, legalább tegyél egy nagy sétát, hátha belebotlasz valamilyen remek szórakozási lehetőségbe.

2. Jógázz
A jóga az év minden napján megnyugtathatja a tested és a lelked, miért éppen az év utolsó napján lenne ez másként? Gyújts meg néhány gyertyát, tegyél be egy dallamos zenét, halványítsd el a fényeket, és merülj bele a kikapcsolódásba.

10 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmad

10 tipp, hogy betartsd az újévi fogadalmad

3. Küldj egy váratlan bókot
Ha van bárki a környezetedben, akit már régóta szerettél volna megdicsérni valamiért, vagy kifejezni az elismerésed, ez az este tökéletesen alkalmas lehet rá, hogy megtedd. Hidd el, más estéjét is feldobhatod azzal, ha mersz bókolni.

4. Főzz valami finomat
Ha az újévi fogadalmaid között komoly életmódváltás vagy diétázás is szerepel, akkor még itt a lehetőség, hogy utoljára főzz valami ínycsiklandó és nem feltétlenül túl egészséges finomságot. Persze az is remek, ha jelenleg is tudatosan étkezel. Ebben az esetben pedig próbálj ki egy igazán különleges receptet, amit még soha nem készítettél.

5. Égess el valamit
Oké, nyilvánvalóan a tűzbiztonság az elsődleges, és nem is nagyméretű tárgyakról van szó, de miért ne most szabadulnál meg egy kellemetlen emlékű tárgytól, mondjuk az exed képeitől, leveleitől vagy nálad maradt pólóitól? Az új év szimbolikusan tiszta lapot is jelent, így nincs is jobb alkalom arra, hogy kisöpress minden olyan dolgot az életedből, ami még visszatart.

6. Fuss vagy sétálj éjfélkor
Igen, nem egy megszokott program, de ha egyébként is szeretsz futni, és nem vagy bulizós hangulatodban, akkor miért ne tehetnéd meg, hogy éppen szilveszter éjjel futsz? Nemcsak hogy elmondhatod, hogy egyik évből átfutottál a másikba, de még arra is jó kifogásod lehet, hogy rögtön egy új, trendi és kényelmes futócipővel indítsd az évet.

7. Taníts egy új trükköt a kutyádnak
Új trükköt tanítani a kutyádnak szórakoztató és kifizetődő. Ha pedig éjfél előtt csinálod, akkor még egy dologgal bővítheted a listádat, amit a 2019-es évben sikerült elérned, és egészen biztos, hogy a kutyusod is boldog lesz, hogy időt szánsz rá.

Top 6: Legjobb szilveszteres filmek

Top 6: Legjobb szilveszteres filmek

8. Kérd meg a párod vagy egy barátod, hogy mondjon 12 dolgot, amit idén tanult meg rólad
Ez a játék egyszerre lehet érdekes és szórakoztató, nem mellesleg megtudhatod azt is, hogy más hogy látja az éved alakulását, mi az ami jól sikerült, és min lenne még érdemes változtatnod. Persze te sem maradj ki a jóból, te is készíts egy 12 pontból álló listát, és oda-vissza játsszatok.

9. Takarítsd ki a lakásod

Takarítás? Méghozzá pont buli előtt? Na jó, ha éppen egy nagy partyt készülsz tartani, akkor tényleg ne a szilveszter estédet töltsd takarítással. Ha azonban mégis úgy döntesz, hogy otthon maradsz, akkor jó móka lehet rendbe szedni a lakásod, hiszen szimbolikusan és konkrétan is megszabadulhatsz a régi rendetlenségtől és frissen indíthatod az új évet.

10. Feküdj le, amikor fáradt vagy
Ne feledd, voltaképpen a szilveszter éjszakája is olyan, mint az év többi napja. Ha fáradt vagy, nem számít hány óra van, feküdj le legalább pihenni. Számos más alkalmad is lesz, amikor feltöltődve ünnepelhetsz, de ha csak kínoz a fáradtság, akkor nincs értelme szenvedned. Néha a legjobb, amit a testednek biztosíthatsz, az szimplán az alvás.

Ez is érdekelhet

5 tipp, hogy sikerüljön időben elaludnod

5 tipp, hogy sikerüljön időben elaludnod

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Napi horoszkóp: az Ikreknek ma nehezebb lesz a munka, a Vízöntő új megbízást kaphat

Divathírek

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?

Emlékszel még, milyen volt Katalin hercegné átlagos lányként?