10 dolog, amit tök jó egyedül csinálni még Valentin-napon is

2021.február.13.

Az emberek többség nehezen találja fel magát, ha egyedül marad hosszabb időre, mit lehet kezdeni a magányos órákkal? Inkább azonnal társaságot keresnél magadnak, vagy ki sem kelsz az ágyból? Ugyan! Egy csomó olyan program van, amit kifejezetten egyedül jó csinálni. Nem kell azon bánkódj, hogy magányos vagy, sőt minél jobban hozd ki a legtöbbet abból, ha senkihez nem kell alkalmazkodnod, úgyis ezt teszed folyamatosan az iskolában, a munkahelyeden, a családod körében, szóval kesergés helyett inkább élvezd ki, hogy nincs társaságod. Egyébként is mindig azon nyavalygunk, hogy nincs időnk magunkra, ha viszont van, félünk értelemesen és szórakoztatóan eltölteni. Adunk egy csomó tippet, amihez felesleges a társaság!

1. Hívd meg magad vacsorára! Mikor ültél be utoljára valahová egyedül, hogy egyél egy jót? Hol van az előírva, hogy étterembe csak párosával lehet járni? Egyszer engedd meg magadnak a luxust, hogy egyedül menj enni, végre azt rendelhetsz, amit akarsz! Randin sose ennél fokhagymásat? Más előtt sose mernél kétféle desszertet is kikérni? Az önrandin bármit megtehetsz, és meg is ehetsz! A karantén alatt sajnos nem lehet étterembe menni, de még mindig házhoz rendelheted a kedvenc fogásodat, terítsd meg szépen az asztalt, tegyél zenét, gyújts gyertyát, igyál egy pohár finom bort. Ünnepeld magad!

2. Menj könyvesboltba, és vessz el a sorok között - Egyre többen választják a legkényelmesebb megoldást például könyvásárlásnál is. Megrendelik interneten a kinézett regényeket, de hogy fogsz így új olvasmányokat felfedezni? Egyedül végre nem kell sietned, mert más sürget, lesz időd végigböngészni a polcokat, beleolvashatsz egy csomó könyvbe, végigtapogathatod a borítókat, és végre nyugodt szívvel megvásárolhatsz 2 óra nézelődés után egy már első látásra is pocsék limonádét, vagy valami pikáns könyvet, esetleg valami szuperérdekes tudományos szakkönyvet, és senki nem fog értetlenül méregetni, vagy kritizálni a választásod.

3. Gyönyörködj a környezetedben! - A mindennapi útvonalaink annyira megszokottak már, hogy igazán fel sem tűnik, hogy bizonyos helyeket, amelyek mellett nap, nap után elmegyünk, tulajdonképpen sosem néztünk meg. Szánj időt arra, hogy egy kicsit más szemmel is megnézd a környezetedet, például megfigyeld a házak tetejét is, vagy végre elolvasd, hogy kinek állítottak emléktáblát annak a háznak a falán.

4. Fejezd be, amit régóta halogattál! - Hány, és hány dologra mondtad már, hogy megcsinálod, ha lesz egy kis időd! Tessék, itt az idő! Egyedül nyugodtan szétválogathatod, és kidobhatod a használhatatlan harisnyáidat, átrendezheted a szobád, összerendezheted a csekkeket, felújíthatod az önéletrajzodat. Hidd el, hogy nagyon is elégedett leszel, ha végre rászánod magad, hogy néhány régóta tologatott dolgot elintézel.

5. Főzz! - Ha gyakorlott vagy a konyhában, akkor a magányodat kihasználhatod, ha végre olyasmit főzöl, amit csak te szeretsz, vagy kipróbálhatsz egy érdekes, de rizikós receptet. Ha teljesen kezdő vagy a főzésben, akkor az első lépésekhez tökéletes választás a egyedüllét, így legalább nem szól bele senki, abba, mit hogyan csinálsz, és nincs nagy rizikó, ha pocsékul sikerül a végeredmény, legfeljebb rendelsz egy pizzát!

6. Tanulj az interneten! - Manapság már mindenhez lehet a YouTube-on oktatóvideót találni. Új edzésforma? Jó, hogy nem lát senki, ahogy bénázol. Gitárleckék? Legalább senkit nem idegesít, hogy össze-vissza pengetsz. Horgolás? Ki az, aki élvezné ezt esti programnak? Tanulni ráadásul mindig szuper dolog, örülni fogsz, hogy új ismeretekre tettél szert, ami lehet szuperhasznos, de találhatsz így egy új hobbit is.

7. Készíts listát! - A legtöbb ember úgy érzi, hogy elfolynak a napjai, és sose éri utol magát. Ha végre van időd, akkor az remek alkalom, hogy leülj átgondolni, hogy, mit is szeretnél, aztán erről listát készíthetsz. Ha vannak hosszabb, és rövidtávú terveid, azzal hogy leírod őket, hidd el sokkal jobban kézzelfoghatóvá válnak, és segíteni fog, hogy céltudatosabb legyél. Nem kell feltétlenül nagy dolgokra gondolni itt sem, de már az is adhat vezérfonalat a napjaidnak, ha összegzed, hogy a következő fél évben milyen könyveket szeretnél elolvasni, vagy ha készítesz egy listát arról, hogy milyen ételeket akarsz elkészíteni a következő három hónapban.

8. Hagyj időt bugyuta dolgokra! - Engedd meg magadnak, hogy csak egy délután, vagy este erejéig újra gyerek legyél. Nézz mesét, vagy valami nagyon bugyuta filmet, amit kislányként imádtál. Nem számít, ha egyáltalán nem tudsz rajzolni, azért elpepecselhetsz festéssel, rajzolással, vagy színezéssel, legalább senki nem fog rádszólni, ha összemaszatolod magad. Rakj ki egy puzzle-t, vagy legózz. Hidd el nagyon felszabadító dolog értelmetlen dolgokat csinálni!

9. Szex egy csodás szeretővel! - Nálad ki tudná jobban, hogy mi elégít ki igazán? Na ugye! Ha egyedül vagy igazán bármit megcsinálhatsz, például maszturbálhatsz extra sokáig, vagy kipróbálhatsz bármilyen szexjátékot, és kielégítheted magad többször is. Ja, és nézheted közben fiúbandák klipjeit, vagy pornót, olyat, amilyet akarsz. Az orgazmus szuperjót tesz az egészségednek!

10. Pancsolj! - Minél több ember él egy háztartásban, annál nagyobb a küzdelem a fürdőszobáért. Ha egyedül vagy élvezd ki, hogy senki nem fog türelmetlenkedni, hogy bemehessen. Szerezz be mindenféle fürdőzőkellékeket, és órákig ki sem kell szállnod. Van ennél szuperebb!

Ez is érdekelhet

Undorító vagy szexi? 8 őszinte vallomás az ejakulációról

Undorító vagy szexi? 8 őszinte vallomás az ejakulációról

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói