10 jel, hogy félsz az egyedülléttől

2020.január.12.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Volt már olyan, hogy te is úgy érezted, hogy bármilyen helyzetben lennél, csak ne kelljen egyedül lenned? Ha benned is kavarognak időnként olyan gondolatok, hogy egyedül lenni egész biztosan nem akar senki, hogy nyilvánvalón jobb lenni valakivel, mint egyedül, és időnként a sírás kerülget, ha arra gondolsz, hogy el kell szakadnod attól, akit szeretsz, akkor szinte biztos, hogy félsz attól, hogy egyedül maradsz. De mi utalhat még arra, hogy ez a félelem abszolút része a mindennapjaidnak?

10 jel, hogy félsz az egyedülléttől
Fotó: Photo by Zack Minor on Unsplash

1. Mindig visszalépsz

Tudatosult benned, hogy egy rossz kapcsolatban vagy, és arra vágysz, hogy vége legyen. Tudod, hogy sok probléma van, amit nem tudsz megoldani a pároddal, ezért végre kimondod, hogy vége. Ezután eltelik néhány nap, és szembesülsz vele, hogy jelenleg egyedül vagy, ami megrémít, és inkább visszalépsz a rossz kapcsolatodba, mintsem hogy egy kicsit egyedül kelljen lenned.

2. Mindig van egy B-terved

Még akkor is, ha úgy érzed, stabil párkapcsolatban élsz, folyamatosan a fejedben motoszkál, mivel kötnéd le magad, ha egyedül lennél. Határozott elképzeléseid vannak az esetre, ha szakítanátok, és csak így érzed magad igazán biztonságban.

3. Nem adsz magadnak időt fellélegezni

Ha egy kapcsolatod véget ér, nem szánsz időt a fellélegzésre, a gondolataid kitisztulására, hanem már egyből elkezded keresni a következő kiszemeltedet, és gyorsan beleugrasz egy új kapcsolatba. Nem foglalkozol azzal, az előző kapcsolatodban mi volt rossz, így viszont nagy esély van rá, hogy újra és újra beleesel ugyanazokba a hibákba.

4. Folyton az aktuális párodról beszélsz

Ha közös programot szervezel a barátaiddal, az idő nagy részében akkor is az aktuális párodról vagy a következő kiszemeltedről beszélsz. Minden gondolatod körülötte forog, így pedig nem is foglalkozol azzal, hogy a barátaid éppen hogy vannak, ami pedig nagyon bántó lehet a számukra.

5. Kelléknek használod a barátaidat

Még rosszabb, ha nem csak folyamatosan a pasiügyeidről beszélsz a barátaidnak, hanem csak azért találkozol velük, hogy társaságban próbálj meg egy új kiszemeltet levadászni. Ez még a folyamatosan az önmagadról és az érzéseidről való beszélésnél is bántóbb lehet. Gondolj csak bele, te sem akarnád, hogy valaki kelléknek használjon fel.

6. Mindent eldobsz egy srácért

Éppen hogy csak összejöttetek, máris megváltoztatod minden korábbi terved, átalakítod a már megtervezett programjaidat, és mindenkivel szemben őt helyezed előtérbe. Bármilyen kívánságát hajlandó vagy teljesíteni csakis azért, hogy veled legyen, és ne érezd magad egyedül.

Így győzd le a magányt, bármilyen formájában is szenvedsz

Így győzd le a magányt, bármilyen formájában is szenvedsz

7. Hagyod, hogy kicsússzon a kezeid közül az irányítás

Lehet, hogy éppen egy olyan partnert fogsz ki, aki nem túl kedves típus. A tény azonban, hogy van neked, elég ahhoz, hogy átvegye az életed felett az irányítást, és fontos döntéseket hozzon meg helyetted akkor is, ha az neked egyáltalán nem tetszik. Sőt, még arra is törekedsz, hogy semmiképpen ne keveredjetek összetűzésbe, ezért tágítod a tűréshatáraidat.

8. Nem koncentrálsz önmagadra

Ahelyett, hogy folytatnád a megszokott életviteled, időt szánnál a hobbijaidra és a rendszeres elfoglaltságaidra, programjaidra, inkább arra koncentrálsz, hogy a lehető legtöbb időt töltsd el a partnereddel. Ha végiggondolod, hogy mi az, amin korábban dolgozni akartál, ahová el szerettél volna utazni, vagy amit ki szerettél volna próbálni, akkor érdemes átgondolnod, hogy nem lehet-e, hogy mindezeket még mindig szeretnéd.

9. Az egyedülállóság gondolata rombolja az önbizalmad

Folyamatosan a párkapcsolatot üldözöd, és így valójában soha nem sikerül helyre tenni az önbizalmad. Mindig arra gondolsz, hogy nem lehetsz egyedül, nem tudod elképzelni, hogy nincs valakid, és nem tartod valószínűnek, hogy úgy túlélnéd, pedig a lelked mélyén tudod, hogy ez az egész egy ostobaság.

10. Nem mersz szólni, ha rosszul érzed magad

Soha nem szólsz egy szót sem, ha boldogtalan vagy egy párkapcsolatban. Annyira félsz, hogy egyedül maradsz, hogy bármilyen reménytelen konfliktust is megpróbálsz kivédeni, pedig folyamatosan érzed, hogy változtatnod kellene.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Újabb részletek derültek ki Katalin hercegné rákkezeléséről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője