10 tipp, hogy a legnehezebb időkben is kitartó és pozitív legyél

2020.november.23.

Úgy érzed, hogy az idei év a te lelkiállapotodat is komoly kihívás elé állította? Ez egyáltalán nem csoda, éppen ezért az év végéhez közeledve nem árt, ha teszel pár lépést azért, hogy újra energikusnak, erősnek és kitartónak érezd magad. Éleszd újjá a boldogságodat, és bizakodj abban, hogy hamarosan sokkal jobb idők jönnek! Na és hogy mi mindent érdemes most megtenned a lelked egészségéért? Íme!

1. Tarts szünetet az aggódásban

Jelölj ki egy napot, amikor alaposan végiggondolod azokat a terheket, amik nyomják a lelkedet. Merülj el igazán az érzéseidben, add ki a bánatot, aztán jó néhány napig egyáltalán ne koncentrálj a téged bántó dolgokra! Megérdemled, hogy legalább egy rövid ideig felszabadult és nyugodt legyél.

2. Gondolj egy olyan dologra, amiért hálás vagy

Ha rossz kedved van, ülj le egy percre, és gondolj egy olyan dologra, amiért hálás vagy. Hidd el, sokkal több pozitívum vesz körül, mint amennyi tudatosul benned, és ezekért a dolgokért biztos, hogy minden nap megéri felkelned.

3. Ne hasonlítsd a helyzeted másokéhoz

Szomorúnak és elkeseredettnek lenni nem verseny. Ne azt nézd, hogy kik azok, akik a jelenlegi helyzetet nálad jobban élik meg, és kik küzdenek erősebben. Dolgozz azon, hogy a saját lelkiállapotod erősödjön, és ahelyett, hogy mások életével lennél elfoglalva, inkább szánd az időd egy új hobbira vagy más hasznos tevékenységre.

4. Éld át a jó pillanatokat

Kérdezd meg magadtól, hogy mi tesz boldoggá. Van olyan személy az életedben, aki mosolyt csal az arcodra? Csinálsz olyan dolgokat, amiktől jól érzed magad? Ha igen, akkor éld meg ezeket a pillanatokat igazán, és add át magad a boldogságnak.

5. Változtasd meg a nézőpontodat

Ha elvesztetted az identitásod bármely kulcsfontosságú részét, legyen az akár a munkahely elvesztése, egy kapcsolat vége vagy egy költözés, vedd figyelemben azokat a pozitívumokat, amik az adott élethelyzetedben rejlenek. Lehet, hogy ez az év nem a meggazdagodásról szól, de miért ne lehetne mondjuk a kreativitásé? Hogy mennyire rossz a saját helyzeted, az gyakran csak nézőpont kérdése – ha pedig alaposan átgondolod, milyen előnyökkel jár az, ahol most tartasz az életben, máris jobban fogod magad érezni.

6. Tartsd szem előtt a pozitív tulajdonságaidat

Ha szomorúnak vagy nyomottnak érzed magad, az önbizalmad is csorbulhat. Ne feledd viszont, hogy attól még, hogy a dolgok nem mindig alakulnak a számodra legkedvezőbben, te ugyanaz a csodálatos ember vagy, mint korábban. Gondold végig, mik azok a tulajdonságaid, amiket szeretsz magadban, és békélj meg azzal, aki vagy.

7. Főzz valami finomat

Egy finom étel mindig remekül helyrebillentheti a lelki egyensúlyodat, és miért ne készítenéd el te magad? Főzd meg a kedvencedet, vagy próbálj ki valami újdonságot, közben pedig hallgass vidám, hangulatos zenéket.

8. Kövesd a szenvedélyedet

Ahhoz, hogy boldog legyél, elengedhetetlen egy értelmes cél, egy szenvedély, amihez ragaszkodsz. Ha ez nincs meg, a dolgokat kilátástalannak, magadat pedig haszontalannak fogod érezni. Gondolj azokra a dolgokra, amiktől korábban fantasztikusan érezted magad, és kérdezd meg magadtól, mi az, ami most is hasonló érzéseket váltana ki belőled? Ha erre rájössz, máris megvan a szenvedélyed.

9. Ne spórolj az öngondoskodással

Nincs olyan, hogy túladagolod a magadra szánt idődet. Törődj annyit a lelkeddel és a testeddel, amennyit úgy érzed, hogy szükséges. Csinálj olyan dolgokat, amik kikapcsolnak és feltöltenek, hiszen ahhoz, hogy jól érezd magad, elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű öngondoskodás.

10. Meditálj

Folyamatosan aggaszt, mi van a Facebookon és az Instagramon? Nem tudod levenni a szemedet a telefon képernyőjéről, hátha hív valaki? Kezdj el meditálni, és ezalatt az idő alatt szigorúan tarts távol magad mindenféle technikai eszköztől. Amellett, hogy a testi egészségednek is jót fog tenni, és a lelkedet is megnyugtatja.

Ez is érdekelhet

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

Kate Winslet Hollywood királynőjeként harcol a női test sokszínűségének elfogadásáért, a 2021-es Emmy gálán is

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján