12 dolog, ami még a félrelépésnél is veszélyesebb lehet a kapcsolatodra

2016.november.4.

Abban mind megegyezhetünk, hogy a megcsalás a leggyorsabb és leghatásosabb módja annak, hogy megsemmisítsük a kapcsolatunkat. Persze sok más dolog is létezik, ami legalább akkora kárt tud okozni, ráadásul gyakran a legjelentéktelenebbnek tűnő apróságok vezethetnek egy kapcsolat végéhez.

féltékenység, szakítás, párkapcsolat, hazugsák, elválás
féltékenység, szakítás, párkapcsolat, hazugsák, elválás

1. Hazugságok és elhallgatások

Még ha csak azért is teszed, hogy ne bántsd meg az érzéseit, az apróbb információk elhallgatása a randizások folyamán később nagy problémákká nőhetik ki magukat. Felvetődhet a bizalom hiányának kérdése, és mint azt tudjuk, ezt követően egyenes út vezet egy kapcsolat végéhez. Úgyhogy jegyezd meg, ha tartós kapcsolatot szeretnél, képesnek kell lenned arra, hogy bármit megossz a partnereddel.

2. Nem mutatod ki az érzéseid

Van, aki a ragaszkodását nagyon érzelgős módon fejezi ki, van, aki komoly kérdéseket tesz fel partnerének azzal a céllal, hogy sokkal jobban megismerje és később képesek legyenek együtt megoldani a felmerülő problémákat. Lényegében mindegy, milyen úton próbálod kimutatni a szereteted, az a fő, hogy semmiképpen se tartsd magadban az érzéseid, mert akkor az kérdéseket fog felvetni partnered fejében.

3. Ha problémád van, az elején beszéld meg vele

Ha húzod az időt, akkor lehet, hogy bár kezdetben csak egy kisebb dolog zaklatott fel, mire eljutsz oda, hogy ezt szóvá tedd a párod előtt, már egy óriási veszekedés kerekedik ki belőle.

4. A kommunikáció hiánya

És most nem arra gondolunk, hogy nem küldözgettek üzeneteket egész nap egymásnak, hanem hogy nem beszéltek arról, ami a másikat aggasztja, vagy hogy nem teszitek szóvá azokat a részleteket, amikről azt feltételezitek, hogy veszekedéshez vezethetnek. Hidd el, végül úgy is minden a felszínre tör, és mikkor ez megtörténik, akkor nem lesz vissza út.

5. Ha makacs vagy, és semmilyen körülmények között nem adod fel a pozíciódat

Ha valaki tényleg tetszik, akkor képesnek kell lenned a kompromisszumokra. Azok az emberek, akik csak addig tudnak meglenni, amíg minden úgy megy, ahogy azt ők akarják, lényegében nem mással, mint saját magukkal vannak kapcsolatban.

6. Apróságokon civakodtok

Biztosak vagyunk benne, hogy a fő érved amellett, hogy tényleg nem neked kellett kivinned a szemetet az, hogy igazából nem teljesen mindegy, hogy ki csinálja meg? Viszont jegyezd meg, hogy az ilyen apróságok szülik később a komolyabb problémákat.

7. Leereszkedő vagy

Ha lekezelően viselkedsz partnereddel, csak hogy a saját magad egóját növeld, az ahhoz vezet, hogy a kapcsolatod nem két egyenlő félből fog állni. Viszont ha egészséges kapcsolatot szeretnél, akkor a leereszkedést hanyagolni fogod. Az ugyanis még a megcsalásnál is rosszabb, hiszen az ember önbecsülését rombolja le, tehát ezzel az illetőnek még a szakítás után is meg kell küzdenie..

8. Csak kényelemből vagytok együtt

Nem szeretnétek csalódást okozni a családnak, vagy előre beterveztetek egy közös utazást, és csupán ez az, ami miatt egyikőtök sem tudja kimondani, hogy vége? Ha csak azért vagytok együtt, mert azt gondoljátok, ez az, amit a környezetetek elvár tőletek, akkor jobb, ha tudjátok, hogy ez csak még több veszekedéshez fog vezetni, valamint ahhoz, hogy esélyetek sem lesz úgy szakítani, hogy utána barátok maradjatok.

9. Manipuláció

Ez egy nagyon trükkös pont, mert előfordul, hogy az illető észre sem veszi, hogy manipulálják. Sokak számára ez okozza egy kapcsolatban a legnagyobb kárt, az önértékelés összeomlásához vezethet, ha valaki egyszer ráébred, hogy hosszú ideig kihasználták és manipulálták, anélkül, hogy ez nyilvánvaló lett volna a számára.

10. Féltékenység

A bizalom nagyon fontos, ezt már említettük, ha nem bízol a párodban az egész kapcsolatotok nem jó alapokra épült. Kétségeid persze lehetnek időről-időre, de nem szabad, hogy ezek az érzelmek irracionális méreteket öltsenek egyik félben. Beszélj a félelmeidről éppúgy, mint az örömeidről.

11. Hamis képet állítasz be magadról már a kapcsolat elején

Nem kell nagy dolgokra gondolni, de már ha azt tetteted, hogy szereted a horrorfilmeket, mikor igazából gyűlölöd őket, vagy ha azt mondod, semmi komolyat nem vársz ettől a kapcsolattól, miközben pont az ellenkezőjére gondolsz, jobb ha tudod, hogy ezek az apró dolgok egy óriási érvvé nőhetik ki magukat a szakítás mellett.

12. Félsz a magánytól

A kémia már rég nem működik köztetek és csak azért vagytok még mindig együtt, mert egyikőtök sem szeretne ismét szingli lenni? Ez a legrosszabb, amit tehettek, egy ilyen kapcsolatból semmi jó nem származik.

Ez is érdekelhet

Adele randi szettjéről beszél mindenki

Adele randi szettjéről beszél mindenki

Divat Shoppingtipp

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

Bújj paplanba! A szezon aduásza a steppelt kabát, mutatjuk a 10 legjobb darabot!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.

Napi horoszkóp: Ma legyél szeretetteljes - Október 21.