12 hasznos tipp, hogy túléljétek a távkapcsolatot

2020.július.24.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Nem sokat tehetsz az ellen, hogy szerelembe ess. Ez egy olyan dolog, ami csak úgy magától megtörténik. Hasonlóképp, az érzéseidet sem tudod kikapcsolni vagy figyelmen kívül hagyni. Még akkor sem, ha éppen most kaptál egy hihetetlenül jó munkalehetőséget külföldön.

12 hasznos tipp, hogy túléljétek a távkapcsolatot
Fotó: Rexfeatures

Nem sokan kezdenek neki úgy egy kapcsolatnak, hogy már előre tudják, hogy ebből távkapcsolat lesz. De abban az esetben, ha már egyben benne vagy, próbáld meg a legtöbbet kihozni ebből a nem túl kellemes helyzetből. A távkapcsolatban élő pároknak meg kell érteniük, hogy sok munkára lesz szükség ahhoz, hogy életben maradjon a kapcsolatuk.

Próbáld ebből a szempontból nézni: A jó oldala annak, hogy mindketten távol vagytok a másiktól, az, hogy motiváltabbak lesztek, hogy megerősítsétek a kapcsolatotokat (főként kommunikáció, és bizalom terén). Az ilyen pároknak képesnek kell lenniük megtervezni a randikat és vakációkat. Sőt, hosszú távon konkrétabb tervekkel és jövőképpel rendelkeznek a távkapcsolatban élő párok, mint azok, akik számára megszokott, hogy heti több alkalommal látják párjukat.

Természetesen, távkapcsolatban lenni sosem könnyű. Rengeteg kihívással kell szembesülniük a pároknak, és olyan dolgokon kell gondolkodniuk, amin egy normális kapcsolatban nem mindig szokás. Mint például, mennyi idő telik el, ameddig újra találkozhatnak, vagy milyen gyakran tudnak beszélni. Ez persze nem jelenti azt, hogy kivitelezhetetlen lenne. Sok párnak bejön a távkapcsolat, és nem viseli meg annyira őket, mint ahogy elsőre gondolnák.

Mindenesetre itt van pár tipp, hogy túléljétek ezt az időszakot:

1. Fektessetek le pár alapszabályt

Ez nem hangzik valami romantikusan, de hidd el, hogy létfontosságú. Másként olyan, mintha sötétben tapogatóznál.

Rendkívül fontos, hogy realisztikus és egészséges elvárásokkal rendelkezzünk a párunkkal, és a kapcsolatukkal szemben. Ez magába foglalja, hogy beszélnetek kell olyan témákról, mint: hetente hányszor beszéltek, hányszor találkoztok vagy, hogy akartok-e másokkal is randizni ez idő alatt. Ebben az esetben nincsen jó, vagy rossz váltasz, de problémák üthetik fel a fejüket, ha ezeket nem beszélitek meg előre.

2. Bizonyosodj meg róla, hogy vannak közös céljaitok (azon kívül, hogy egy városban akartok lakni)

Nem azt mondjuk, hogy veszítsd el a függetlenségedet, de próbáljatok meg együttes erővel haladni egy közös cél felé. Ez lehet akár egy új, közös projekt elkezdése, vagy éppen közös spórolás valamire. Ha meg tudtok egyezni pár ilyen közös célban, az megerősítheti a kapcsolatotokat, és motiváltabbá válhattok, hogy közös erővel el is érjétek ezeket. Próbáljatok meg leírni pár ilyen célt, így még inkább nyomatékosítva azokat.

3. Tervezzetek kreatív randikat

A távolság érthető módon, elég nagy problémát okoz a randik megtervezésében. Hiszen nem tudhatjátok le annyival, hogy oké, találkozzunk az étteremben este hétkor. Ellenben, ez nem jelenti azt sem, hogy nem találhattok ki valami izgalmasat. Próbáljatok meg igazán kreatív ötletekkel előállni, így mindketten elkötelezettek és érdekeltek maradhattok.

Mondjuk játsszatok UNO-t online, miközben video chateltek, vagy kérjetek segítséget egymástól egy-egy fontosabb online vásárlás során. Annyi féle kreatív ötlet van, ami nem csak élőben kivitelezhető. Kísérletezzetek!

4. Szánjatok időt a közös utazásokra

Nem feltétlenül kell egyhetes nyaralásokra gondolnod. Helyette, tervezz rövidebb, hétvégi utakat. A legjobb, ha együtt látogattok meg egy olyan várost, ahol eddig egyikőtök sem járt még.

Élvezetes és izgalmas: Így biztos lehetsz abban, hogy lesz miről beszélnetek és nem alszik ki a szikra a kapcsolatotokból. Viszont mindkét félnek benne kell lennie az utazás megtervezésében, mivel ez mindkettőtök számára egy maradandó élmény, ahol alkalmatok van még közelebb kerülni a másikhoz.

5. Támaszkodj a családodra és a barátaidra

Nincs mit szépíteni: távkapcsolatban élni nehéz. De ha érzelmi támogatásért fordulsz a családodhoz, vagy barátaidhoz, a stressz kicsit elviselhetőbbé válthat. A hozzád legközelebb álló emberek biztosan segítséget nyújthatnak a nehezebb, és magányosabb időkben.

6. Csak akkor beszéljetek, ha van mondanivalótok

Semmi okod nincsen arra, hogy 0-24-ben a partnereddel beszélj, csak azért, mert éppen nincsen melletted. Gondolj rá így: Ha együtt élnétek és sok időt töltenétek együtt, sokszor "csend" lenne. A távkapcsolatokban ez sokszor előfordul. Viszont, ha csak akkor beszéltek, amikor valami fontosabbat tudtok közölni a másikkal, még értékesebbé és élvezetesebbé válthat az együtt töltött idő.

7. Telefonszex (vagy inkább videó szex?)

Nem is lehetnénk boldogabbak a videochat feltalálása miatt. Természetesen ez a tipp sokak számára kényelmetlen lehet, és persze azzal sincs semmi probléma. De arról ne feledkezz meg, hogy mindkettőtöknek vannak szükségletei. Szóval hívd fel a szerelmedet és találjátok ki, hogy ezt milyen formában oldjátok meg. Akár egy szexjátékba is befektethetsz (vannak olyanok, amiket távolról is szabályozhatsz). A videochat egy jó alternatíva lehet, mivel mindketten láthatjátok a másikat közben, így az egész még szexibb élményt nyújthat.

8. Előre beszéljétek le a következő találkozást

Elég sok kiszámíthatatlan dolog van mindkettőtök életében. Ez általában megnehezítheti a következő találkozó megszervezését. Azért próbáljatok meg pár randi dátumot előre kitűzni, így nem maradtok bizonytalanságban és közösen várhattok valamit.

9. Emlékeztesd magadat, hogy miért is bízol a másikban

A bizalmatlanság és féltékenység csak felerősödik a távkapcsolatokban, hiszen nem tudsz csak úgy átugrani a másikhoz, hogy ellenőrizd mit csinál. Abban az esetben, ha 100%-ig biztos vagy a kapcsolatban, tudasd a partnereddel, miért bízol meg benne és olvasd vissza, ha eluralkodik rajtad a féltékenység.

10. Beszéljetek arról, miért is csináljátok ezt az egészet

Emlékezz, hogy ebbe a dologba együtt mentetek bele, de folytatni nem kötelező, csak ha tényleg úgy akarjátok. Próbálkozz a kapcsolatotok pozitív részeire fókuszálni, és adj neki hangot. Nem lesztek örökre ebben a szituációban, és oka van annak, hogy együtt vagytok. Még akkor is, ha ez most azt jelenti, hogy éppen külön kell lennetek. Ez még mindig jobb, mintha szakítanátok.

11. Tűzzetek ki egy dátumot

Őszintén? Lesznek olyan alkalmak, hogy elképesztően frusztrálttá válasz a jelenlegi helyzetetek miatt, de tudd, hogy valamikor ennek is vége lesz. Lehet, hogy éppen egy év múlva végzel a sulival, és utána összeköltözhettek. Segíthet, ha tudod, hogy mikor lesz az a pont, amikor minden visszatér a rendes kerékvágásba.

12. Csináld a saját dolgod!

Fontos, hogy meglegyenek a saját rutinjaid és céljaid. Nyilván sokszor azon kaphatod magadat, hogy hiányzik a másik vagy magányos vagy. Ilyenkor nézz pár részt a kedvenc sorozatodból, hívj át pár barátot, vagy kezdj bele egy új hobbiba. Tapasztalj meg új dolgokat. Ez kiegyensúlyozottabbá tehet téged és a kapcsolatodat is. Hidd el, minden párnak szüksége van egy kis egyedüllétre.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

„Nagyon boldogok vagyunk” - Krausz Gábor és Mikes Anna videóban üzent a rajongóknak

„Nagyon boldogok vagyunk” - Krausz Gábor és Mikes Anna videóban üzent a rajongóknak

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Fenntartható, minimalista és játékos kerámiák Borbély Boritól (x)

Fenntartható, minimalista és játékos kerámiák Borbély Boritól (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

Mihez kezdj ha megszorultál anyagilag? (x)

Mihez kezdj ha megszorultál anyagilag? (x)