20 dolog, ami miatt ne legyen bűntudatod, ha nő vagy

2018.szeptember.1.

Van olyan, hogy valakinek nem tetszik, amit éppen teszel és egyszerűen annyit mondasz: "sajnálom". De attól, hogy ezt mondod, nem kell másként cselekedned, légy hű önmagadhoz. Sok elvárással találkozol, ha a karrieredről, nézeteidről, kapcsolatodról vagy a véleményedről van szó. A "sajnálom" kimondása gyakran bűntudatból fakad, pedig rengeteg olyan dolog van, ami miatt egy percig sem szabadna rosszul érezned magad. Íme egy lista azokról a dolgokról, amik miatt soha ne érezd magad bűnösnek!

20 dolog, ami miatt ne legyen bűntudatod, ha nő vagy
Fotó: Shutterstock

Magadra szánt idő

Szinte biztos lehetsz benne, hogy nem szabad bűntudatot érezned, ha magadra szánod az időd. Vannak azonban olyan emberek, akik önzőnek vagy nárcisztikusnak titulálhatnak emiatt. De tanuld meg, hogy amikor magaddal törődsz, magadért teszed, és ne feledd, senkinek nem tartozol elszámolással. Nem mellesleg, ha kellő figyelmet fordítasz magadra, az azt jelenti, hogy elegendő energiád van ahhoz is, hogy a körülötted lévőkre is ügyelj.

Arról beszélsz, amit valójában gondolsz


Nőként biztos te is éreztél már vágyat arra, hogy felszólalj és elmondd a saját véleményed, de mégsem merted megtenni. Képzeld el, mennyivel jobb lenne, ha sablonos válaszok és kitérők helyett te és mindenki más azt mondaná, ami a tényleges gondolata.

Mersz nemet mondani

Meg kell tanulnod, hogy nem szabad mindenre igent mondanod, amit az emberek elvárnak tőled. Ha nem bólintasz rá olyan dolgokra, amiket nem akarsz, akkor máris gyűlni fog a szabadidőd, amiben a tényleg a számodra legfontosabb dolgokra tudsz összpontosítani.

Ki mered mutatni az érzéseid

Az érzelmi kontroll hozzásegít a belső békéd fenntartásához, de az erős érzelmeidet ne félj kifejezni. Csúnya sztereotípia, hogy azokat a nőket, akik kimutatják, hogy frusztráltak vagy szomorúak, hisztérikusnak vagy elhagyatottnak titulálják. Egy rossz hét után semmi sem okozhat katartikusabb érzést, mint egy nagy, egészséges sikoly vagy kiáltás.

Időtöltések, amik élvezetet okoznak

Ha esetleg feminista lennél, akkor sem kell mindig erős, független nőkről, társadalmi igazságok kérdéséről vagy dokumentumfilmekről beszélned. Vállald bátran, ha szeretsz divatlapokat olvasni vagy leülni egy jó vígjáték elé. Jó érzéssel fog eltölteni, ha vállalod, amit szeretsz.

Nem érdekel minden porszem a háztartásban

Fotó: giphy

A társadalom egyfajta nyomást gyakorol rád, hogy mindig minden tökéletesen csillogó legyen az otthonodban? A kényszeres rendtartás stresszhez vezet. Ne szakadj bele a házimunkák sorába, ha elfáradsz, dőlj le bátran egy kis időre, semmi baj nem lesz belőle, ha nem fejezed be tökéletesen az összes házimunkát.

A tested

Minden nő rengeteg időt tölt el élete során azzal, hogy egy bizonyos kívánt testsúlyt elérjen. Azonban fontos, hogy jól érezd magad a bőrödben! Egy sanyargató diéta vagy a túlzott nasizás is árt a testednek. Arra törekedj, hogy mikor tükörbe nézel, neked tetsző legyen a látvány!

Karrier

Tegyük fel, hogy életed nagy részében írni akartál, de az írást sokan bizonytalan szakmának tekintik. Gondolj bele, ha ezért más vágyát választanád, más munkakört. Azzal foglalkoznál, amivel nem akarsz. Ez bizony nem tenne boldoggá! Meg kell adni mindenkinek a tiszteletet, hadd kövesse a saját álmát.

Kifogástalan randipartner lepattintása

Az élet nem egy romantikus film, hogy mindenáron elfogadd annak az udvarlását, azt aki tisztelettudóan viszonyul hozzád. Előfordul, hogy egy kedves és jóképű randipartnerrel egyáltalán nem működik a kémia, ezzel pedig nincs is semmi baj.

Családi állapotod

Azokról, akik kapcsolatban élnek, azt mondják, nem fordítanak elég időt a családjukra és a barátaikra. Akik pedig egyedülállók, azoknak összesúgnak a hátuk mögött, hogy miért nincs párjuk. Ne akarj megfelelni mások véleményének, akkor cselekedsz helyesen, ha azokra az emberekre fordítod az időd, akik a legfontosabbak számodra.

Akarsz gyermeket vagy sem

A gyermekvállalás érzékeny téma a nők számára. Lehet, hogy egy gyermek iránti vágyakozás miatt nem bontakoztatod ki a karriered, vagy éppen a karrieredre akarsz koncentrálni, így nem vállalsz gyermeket, ezért pedig sokan önzőnek gondolhatnak. Úgy dönts, hogy a saját szíved vágyát kövesd!

Álláspontod a házasságról


Van, akiknek az nem jó, ha akarod, másoknak pedig az, ha nem akarod. Sokan szégyellik magukat, túl fiatalnak vagy öregnek érzik magukat a házasságkötéshez, mások pedig azért érzik magukat rosszul, mert nem akarnak feleségek lenni. Ha már a húszas éveid közepén jársz, biztos neked is feltették a kérdést: mikor fogsz már férjhez menni? Nyugodtan válaszolj egy vállrándítással, ez a te szabad döntésed.

Smink viselése

Rengetegen vallják, hogy azt kedvelik, ha a nők nem viselnek sminket. Azonban nem minden nő sminkel azért, hogy a külvilágnak másként mutassa magát. Ha te egy kis sminkkel, vagy egy határozott árnyalatú rúzzsal tudod magad kifejezni, használd bátran.

Étkezés

Veled is előfordult már, hogy ha társaságban voltál, visszafogtad magad, hogy ne tűnj torkosnak? Ez természetes. De sose feledd, az ételnek táplálónak kell lennie, jó érzést kiváltania belőled, ne legyen benned szégyenérzet miatta.

Emelést kérsz

Emelést kérni a munkahelyeden leginkább kínos és stresszes élmény. De egy vállalat tagjaként, bennfentesek által vagy az ügyfelek visszajelzéseiből tudhatják, hogy milyen értékeid vannak. Ne akard elzárni magad egy esetleges jobb lehetőségtől.

Spórolás

Instagrammal tarkított világot élünk, nagy a csábítás, hogy márkás ruhákat, szépségápolási termékeket és háztartási cikkeket vásárolj és tegyél közzé. Azonban semmiképp ne érezd magad kifogásolhatónak vagy olcsónak, ha leértékelt ruhákat, drogériai termékeket vásárolsz vagy egyéb kiárusított árucikkeket szerzel be.

Hibázol

Szakmai oldalról nézve, ha hibákat követsz el, nagy kiadásokat vonhat maga után és csalódást is okozhatsz másoknak. De a tévedéseidből is tanulsz, hozzásegít a fejlődésedhez, hogy előrébb lépj és egyszer profivá válhass.

Nem tervezel el mindent előre


Napjainkban egyre nehezebb előre tervezi és azt mondani: tökéletes karrierem lesz, biztos bankszámlám nyugdíjasként, és hazaérve Martha Stewartot fogok nézni. Tanuld meg elfogadni az élet bizonytalanságait és ha szükségét érzed, merj bátran segítséget kérni. Ahelyett, hogy meg akarnál szerezni mindent, légy boldog azzal, ami a tiéd.

Nem válaszolsz azonnal a szövegekre és hívásokra


Mint 21. században élő ember, téged is fenyeget a kényszerérzet, hogy azonnal válaszolj az üzenetekre és hívásokra. A józan eszed megtartása érdekében jobb, ha kikapcsolod az azonnali értesítéseket. Sokkal jobb, ha akkor reagálsz, amikor tényleg van rá időd. A minőségi válasz sokkal többet ér, mint a mennyiségi.

Felvállalod önmagad

Fotó: gihpy

Volt már, hogy az ismerőseid, barátaid azt mondták, hogy túl hangos vagy éles a hozzászólásod, te pedig egyszerűen úgy érezted, hogy csak kifejtetted a véleményedet? Ne aggódj, azzal, hogy kifejezed az érzéseidet, nem lesz a megjegyzésed éles vagy csípős.

Ez is érdekelhet

Diana hercegnő élete legszexibb ruhájában leckéztette meg Károly herceget, miután az bejelentette hűtlenségét

Diana hercegnő élete legszexibb ruhájában leckéztette meg Károly herceget, miután az bejelentette hűtlenségét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő