3 ajándékötlet a lakberendezés szerelmeseinek

Szponzorált tartalom

2022.március.27.

A lakberendezés és otthonfelújítás iránt érdeklődőknek állandóan jár a fantáziájuk, mivel tehetnék még kellemesebbé, otthonosabbá, stílusosabbá lakókörnyezetüket. Évről-évre új trendek ütik fel a fejüket és sokszor régi stílusok térnek vissza új köntösben, nem árt tehát képben lenni. Akár magad számára, akár másnak szeretnél kedveskedni valamilyen dekortárggyal, adunk néhány hasznos tanácsot, mit mérlegelj előtte mindenképp, és hogyan válaszd ki a megfelelőt.

Íme 3 szuper ajándékötlet
Íme 3 szuper ajándékötlet
Fotó: BP Digital

Először mindig inspirálódj!

Lehet, hogy tisztában vagy az általad kedvelt színekkel, formákkal, alakzatokkal és trendekkel, de más a helyzet, ha valakinek ajándékba vennél egy kiegészítőt. Bármelyik eset is áll fenn, egy kis ihlet merítés sosem árt. Manapság ez egyáltalán nem nehéz, sőt kicsit el is vagyunk kényeztetve inspirációk terén. Gondolj csak az Instagramra, a Pinterestre vagy valamelyik lakberendezési áruház online és offline magazinjára: szebbnél szebb fotók, szettek, trendek köszönnek vissza a képeken. Elég csak a szemedet legeltetned, és tudni fogod, mi az, ami még hiányzik az életedből.

Ha ismered a legújabb irányzatokat és trendeket, akkor könnyebben tudsz olyan örök darabot választani másnak is, amiben biztosan örömét leli majd. Ehhez persze kell, hogy a következő pontot is betartsd…

Helyszíni szemle

Ez elsősorban akkor fontos, ha nem magadnak szeretnél lakberendezési ajándékot választani, de persze az sem árt, ha a saját helyiségeidet is feltérképezed időről-időre, hogy mire van valóban szükséged. Rájöhetsz arra is, hogy bizonyos darabok már nem illenek a képbe, vagy szeretnél új dizájnt, esetleg ideje valamitől megszabadulni, ami megkopott, kifakult vagy elrepedt, és már nem tölti be a funkcióját.

Ha pedig másnak akarsz kedveskedni, netán lakásavatóra hívtak, jó, ha előtte megnézed, hova is vásárolsz. Nem mindegy a falak színe, a szőnyegek hangulata, a lakás és a bútorok stílusa sem. Egy minimalista vagy indusztriális lakásba vétek lenne valamilyen fluffy párnát vinned, míg egy neon-retro csodába az ezüst gyertyatartó nem fog passzolni. Tarts tehát helyszíni szemlét, vagy kérj be okosan pár fotót az új lakásról!

Ajándékok, amikkel nem lőhetsz mellé

Az előző két pontot betartva sem biztos még, hogy azonnal tudod, mire is vágyik az illető, vagy legalábbis mi az, ami a távozásod után nem a kamra mélyén landol. Szerencsére vannak olyan ötletek és lehetőségek, amit szinte bárkinek bátran ajándékozhatsz. És garantáltan erről a listáról magadnak is fogsz valamit választani.

A szó elszáll, a kép megmarad

És még a szó is megmarad, ha azt mondjuk egy vászonkép formájában adod át. Manapság igazi virágkorukat élik ezek a lakberendezési tárgyak, ugyanis hihetetlen sok lehetőség rejlik bennük. Bármilyen méretben készülhetnek, több kép alkothat akár egy nagy képkollázst is, és igazából bármit megjeleníthetnek. A lánykérés pillanata, egy szülinapi csoportkép, a házi kedvenc, egy szívhez szóló és mondandóval bíró idézet, vagy egy kép és szöveg kombinációja, a lehetőségek tényleg határtalanok. Egy ilyen képpel igazán személyessé teheted a saját vagy mások otthonát, és garantáltan egyedi ajándék, ami ráadásul időtálló.

Praktikus tárgyak

A jelenlegi trendek szerint nem lőhetsz nagyon mellé a következő tárgyakkal, ha a megfelelő színben választod meg őket (semleges, letisztult árnyalatok, neutrális színek):

  • Fehér cserépben fűszernövények, szobanövények
  • Illatgyertyák (a lakás színeihez igazodva)
  • Mécsestartó
  • Fürdőkád tálca (azoknak, akik imádnak a kádban olvasni, lazulni, tabletezni)
  • Asztali futó a szőnyegekhez illő árnyalatban
  • Tálaló szett
  • Digitális képkeret
  • Hűtőre illeszthető (mágneses) jegyzettömb

Bízd rá ‒ voucher a jolly joker

Persze az is érthető, ha másnak nem szívesen választanál ennyire személyes dolgot, esetleg a barátod párja az ünnepelt, akit nem ismersz eléggé még, vagy éppen azt szeretnéd, ha ő maga döntene több kedvező lehetőség közül.

Ebben az esetben a legjobb megoldás az ajándékkártya vagy voucher, ami nem feltétlen snassz, ha okosan választasz.

A lakberendezés szerelmesének hidd el, hogy telitalálat mondjuk egy IKEA utalvány (vagy más neves áruházé), de a neten szörfölve akár még kreatívabb dologra is bukkanhatsz, pl. egy lakberendezési workshopra, vagy valamilyen kézműves kurzusra, aminek pár kattintással megveheted a kuponját.

Ez is érdekelhet

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Selena Gomez elhozta a tavaszi körömtrendek legmenőbb verzióját

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói