3 európai nagyváros, ahova érdemes elutaznod a Wizz Air nagykövete szerint

2020.július.28.

Már javában tart a nyári szabadságok ideje… Ha pedig valaki tájékozott és felkészült, továbbra is biztonságos keretek között vághat neki akár egy külföldi nyaralásnak is. A nagy kérdés, hogy hova? Sorozatunkban a Wizz Air nagykövetei osztják meg velünk kedvenc úti céljaikat. Korábban Gresa Szonja pár mesés szigetről mesélt nekünk, ezúttal pedig Terebessy Fanny mutatja be kedvenc európai nagyvárosait.

Madrid

A spanyol főváros látványos, virágos parkokkal, izgalmas múzeumokkal és nem elhanyagolható éjszakai élettel várja azokat, akik egy kis városnézéssel kapcsolódnának ki idén nyáron. Fanny-t annyira magával ragadta a hely atmoszférája, hogy sokadszorra se tudja megunni.

"Madrid egyike azon városoknak, ahol igazán otthon érzem magam. Különleges olvasztótégelye a kultúrának, az építészetnek, a gasztronómiának és a fergeteges buliknak. Nagyon romantikus evezni az Estanque del Retiro kis tavacskáján, a világ legszebb festményeit pedig minden alkalommal megnézem a Pradoban és a Thyssen-Bornemisza múzeumokban, de számomra a Sol mögötti kis utcácskában található rántott tőkehalra specializálódott kis étterem is kihagyhatatlan. A város forgataga, a monumentális épületek csakúgy, mint a sok helyen szervezett botellónok (nyílt terekre szerveződött bulizás) is minden alkalommal rabul ejtenek. Ha Madridban járok, szívesen elmegyek egy-egy focimeccsre is, mert szeretem azt a barátságos és vidám hangulatot, ami itt van. Nem tudom ezt a várost megunni, mert minden látogatáskor egy kicsit más arcát mutatja. Az emberek viszont mindig ugyanolyan kedvesek."

London

A brit főváros napokra elegendő kihagyhatatlan látnivalóval rendelkezik. De Fanny szerint érdemes ellátogatni a kevésbé ismert városrészekbe is, mert London sokkal többet tud nyújtani, mint azt az útikönyvek alapján gondolnánk.

"Annak ellenére, hogy London egy óriási város, nagyon sok hangulatos és különleges része van. A turisták által ismert városrészeken és látnivalókon túl ajánlom mindenkinek, hogy fedezze fel Camden Town hangulatos bárjait, bohém utcácskáit, és üljön be egy-egy kis helyi pubban megrendezett koncertre. Persze a fish and chips minden alkalommal kötelező, ahogy az Oxford Street és a Picaddilly Circus nyüzsgésének is szeretek minden látogatásomkor újra és újra részese lenni. Ezen a környéken van egy ismert játékáruház is, amit gyerekkorom óta csodálok, és a mai napig órákra el tudok veszni benne. Karácsonykor különösen gyönyörű az épület."

Milánó

Olaszország második legnagyobb városa és a divatvilág egyik legfontosabb központja számos kulturális programot kínál az ide látogatóknak. De a hangulatos utcák, a szemkápráztató építészeti alkotások és a hamisítatlan olasz eszpresszót kínáló kávéházak is felejthetetlen élményt szerezhetnek azoknak, akik felfedeznék Milánó rejtett kincseit.

"Milánó és Budapest között egyes napokon több járata is van a Wizz Airnek, így előfordult már, hogy csak egy napra ugrottam ki ide. Ez az egyik kedvenc olasz városom, és már a repülőtéren mindig megfog az olaszok lezser eleganciája, az a kifinomult stílus, ami nagyon közel áll hozzám. Szeretek csak úgy sétálgatni a városban, nézni a csodaszép épületeket, szívni magamba a történelmet, piknikezni egyet a Sempione Parkban, vagy csak kiülni egy hangulatos teraszra meginni a világ legjobb kávéját, és közben nézni az embereket. Olyan mintha egy divatbemutatón ülnék. Természetesen Milánóban szívesen vásárolok ruhákat is, mert mindig találok különleges darabokat. Nagyon szeretem az olasz konyhát, a tengeri herkentyűket, úgyhogy igyekszem mindig újabb és újabb helyi ételeket kipróbálni. Milánó nekem örök szerelem."
Úti céltól függetlenül, utazás előtt mindenképp tájékozódj a legfrissebb szabályozásokról, és járj utána, milyen papírokra lesz szükséged, vagy milyen teendőid vannak kiutazásnál és hazaérkezésnél.


Ez is érdekelhet

A Bika ne féltékenykedjen és a Rákra rátalálhat a szerelem - Napi horoszkóp: Június 22.

A Bika ne féltékenykedjen és a Rákra rátalálhat a szerelem - Napi horoszkóp: Június 22.

G-Életstílus

Az áramimport nem kockázat, hanem a klímasemlegesség feltétele

Az áramimport nem kockázat, hanem a klímasemlegesség feltétele

Sztárhírek

Meglepetés Summer Weekend shoppinggal érkezik a GLAMOUR új lapszáma, címlapon Dukai Regina!

Meglepetés Summer Weekend shoppinggal érkezik a GLAMOUR új lapszáma, címlapon Dukai Regina!