3 európai város, ahova ha ellátogatsz, nem akarsz majd hazajönni

2020. július 30.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Egy augusztusi hosszú hétvége, egy last-minute nyári kiruccanás családdal vagy barátokkal… Amennyiben valaki tájékozódik és felkészül, továbbra is biztonságos keretek között vághat neki akár egy külföldi nyaralásnak is. Sorozatunkban a Wizz Air nagykövetei osztják meg velünk kedvenc úti céljaikat. Korábban Gresa Szonja pár gyönyörű szigetről mesélt nekünk, Terebessy Fanny kedvenc európai nagyvárosai után pedig most Endrei Dorka is megosztja velünk, hova érdemes mennünk, ha egy párnapos utazásra vágyunk.

Berlin

Berlin történelmi oldalát talán senkinek sem kell bemutatni, de Dorka azt is elmesélte nekünk, hogy ezen felül mennyi mindent rejteget magában az állandóan nyüzsgő főváros.

Rövid időt voltunk csak Berlinben, de még így is belefért jó néhány program. Első nap körbesétáltuk a várost, megnéztük az olyan igazi történelmi pontokat, mint a berlini fal maradványa a Checkpoint Charlie-nál, a Potsdamer Platz, Hitler bunkere (ami mára egyébként csak egy parkoló), a Holokauszt-emlékmű, a híres Brandenburgi kapu, stb. A berlini dóm kupoláját a kihagyhatatlan élmények közé sorolnám – és bár fel voltunk készülve, hogy nem adja könnyen magát, mégsem volt olyan fárasztó felsétálni. Az elektronikus zene rajongóinak nem is kell mondanom, de Berlin ezen a téren is fenomenális. Úgyhogy az első napi kulturális és történelmi kavalkádot egy fergeteges koncerttel vezettük le. Másnap tovább bolyongtunk a városban, megnéztük a Pergamon Múzeumot és körejártuk az Alexanderplatzot is. A kirándulásunk végére megfogott a város fiatalos bája, mindig nyüzsgő energiája. Nagyon különleges érzés volt, ahogy egyedi módon keveredik a jól ismert történelmi múlt a laza egyetemi város jelleggel.

Barcelona

Aki igazán jókat szeretne enni, és imád egy megunhatatlan városban sétálgatni, annak Barcelona egy igazi álom úti cél lehet a Wizz Air nagykövete szerint.

"Ha valakit kicsit is érdekel az építészet vagy a gasztronómia, akkor számára Barcelona kihagyhatatlan. Ez a város egy csoda! Tipikusan olyan hely, ahol az ember nem tud elég időt eltölteni, nagyon sűrű kirándulós napokat lehet betervezni. Természetesen ott van a megannyi látnivaló: a La Sagrada Família, azaz a Szent Család-templom, a Güell Park – a színes gyíkszobornál persze mi is megálltunk lőni egy szelfit –, a kőbányának csúfolt Casa Milá (az udvarra kiérve mindenképpen nézz fel), az egy derékszöget sem tartalmazó Casa Batlló, a barcelonai katedrális. De én azt mondanám, hogy nem érdemes úgy hazajönni Barcelonából, hogy ezek mellett a helyi piacokat és strandok ne járná be az ember. És bár elsőre soknak tűnhet a spanyol divat minta- és színkavalkádja, ideutazva bennem is realizálódott, hogy ez milyen pontosan adja vissza a város hangulatát."

Róma

Csak mert minden út Rómába vezet, a cikksorozat utolsó állomásaként Dorka nagy kedvencéről mesélt nekünk.

"Az olasz főváros számomra igazi szerelemváros. Egy meglepetésekkel teli kis csoda, ami egyébként a Wizz Airrel kevesebb mint két órára van tőlünk, így egy rövidebb hétvégére is szuper cél lehet. Nem is tudnám kiemelni, hogy mi a kedvencem a városban, de a Vatikáni Múzeumban akár egy egész napot el tudok tölteni, a kollekció mellett már maga az épület is levett a lábamról. Természetesen kihagyhatatlan a Colosseum, a Forum Romanum, a Trevi-kút és a spanyol lépcső is, hogy csak párat említsek, de mivel olaszokról van szó, az éttermek kavalkádja legalább ilyen fontos, miután kihúztuk megnéztük a kötelező látnivalókat. Aki élete legfinomabb pizzáját, tésztáját, borát, vagy akár csak tiramisuját keresi, az itt megtalálja a földi mennyországot. Vannak dolgok az életben, amikkel nem lehet mellényúlni – az egyik ilyen Róma."

Úti céltól függetlenül, utazás előtt mindenképp tájékozódj a legfrissebb szabályozásokról, és járj utána, milyen papírokra lesz szükséged, vagy milyen teendőid vannak kiutazásnál és hazaérkezésnél.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

3 szuper termék, amivel örökre elbúcsúzhatsz a borotválkozás utáni szőrbenövéstől

3 szuper termék, amivel örökre elbúcsúzhatsz a borotválkozás utáni szőrbenövéstől

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)