3 nagy szerelem van az életben

2021.augusztus.20.

A közhiedelem szerint minden ember háromszor esik úgy igazán szerelembe élete folyamán, és mindhárom alkalom egy-egy újabb tapasztalatot ad át nekünk. Ezek a fejlődésünk lépcsőfokai, megismerjük magunkat és saját elvárásainkat, "késszé" válunk az igazi, minőségi szerelem megélésére. Természetesen itt sem lehet általánosítani, hiszen ahányan vagyunk, annyiféleképpen éljük meg a szerelmet, azonban ezzel a három változattal a legtöbb ember találkozik.

Az első

Az első szerelem a gyerekszerelem, ami általában középiskolában kötődik, és valóra váltja a tinédzserkori álmainkat és elképzeléseinket. Éppen olyan, mint a tündérmesékben - elhisszük, hogy örökké tart, és ő lesz az egyetlen ember az életünkben, sőt még akkor is, ha látjuk a másik félben a hibákat, elhisszük, hogy nekünk őt teremtették, ő volt megírva. A kapcsolat hátulütője, hogy gyakran társadalmi elvárások formálják, és sokkal inkább a környezetünk határozza meg, mintsem a saját vágyaink.

A második

A második szerelem viharos, nehéz játék, amiben rengeteget tanulunk saját magunkról és a párkapcsolatok természetéről is. Ez a kapcsolat mindent megad, amit elképzeltél korábban a szerelemről, soha nem lesz hozzá hasonló még egyszer, éppen ezért gyakran még évekig a szakítás után is vissza-visszatérünk hozzá, akár gondolatban, akár tettben is. És hogy mi lehet ennek az oka? Itt találkozunk először a fájdalom, a veszteség és a csalódás érzésével, és itt kell először valós problémákat is megoldanunk, ezért nagyon valódinak, nagyon igazinak érezzük. Ez a viszony jóval reálisabb is az első szerelemnél: itt tapasztalunk meg először nehéz helyzeteket, és ezáltal itt fejlődünk legtöbbet. Ekkor fogalmazódik meg bennünk, hogy mire is vágyunk igazából.

A harmadik

A harmadik szerelem váratlan, és valószínűleg egy olyan emberrel hoz össze a sors, aki ellentmond a korábbi elképzeléseidnek, ideáljaidnak. Megváltoztatja a teljes képedet a szerelemről, és olyan magától értetődő minden benne, hogy szinte hihetetlennek érezed. Ezt a fajta kapcsolatot nem lehet megmagyarázni, egyszerűen csak ledönt a lábadról, és kérdések nélkül működik. Amiatt annyira jó ez a kapcsolat, mert ekkorra már ténylegesen sikerült megtapasztalnod, hogy ki is vagy valójában, hogy mit akarsz egy párkapcsolattól, és hogy mire van szükséged a partneredtől. Ha szerencséd van, akkor ezzel a párod is így van, és ettől olyan harmonikus az egész.

Ez is érdekelhet

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

Enyedi Ildikó egy igazi klasszikussal tért vissza: A feleségem története díszbemutatóján jártunk

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Válás, szakítás helyett gondolkodj - Szeptember 23.

Napi horoszkóp: Válás, szakítás helyett gondolkodj - Szeptember 23.

G-Életstílus

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek

Covid-baby jelenség: a járvány alatt született gyerekek egy teljesen más világba csöppentek