3 tipp, hogy ne vidd haza a munkahelyi stresszt!

Gyakran előfordul, hogy hazaviszed a munkahelyi stresszt? Sokszor türelmetlen, morcos vagy az otthoniakkal is, holott ők kedvesen viszonyulnak hozzád? Most adunk néhány tippet arra, hogyan szabadulj meg a stressztől, míg hazafelé tartasz. Így otthon már nem vesztesz az értékes pihenőidődből!

3 tipp, hogy ne vidd haza a munkahelyi stresszt!
Fotó: giphy
Bicikli
Bicikli
Fotó: giphy

Tavasszal és nyáron a munkából hazafelé mindenképpen gyalogolj néhány megállót, ha teheted. Sőt, akár az egész utat megteheted így, ha nem laksz túl messze. Persze biciklire is pattanhatsz, ha vezet biztonságos út a lakásod és a munkahelyed között. Ha így van lehetőséged kiszellőztetni a fejedet, már sokkal nyugodtabban térsz haza, arról nem is beszélve, hogy a közlekedési eszközökön való tolongás csak növeli a stresszt.
GLAMOUR-tipp: Csak növeli az aggodalmaidat, hogy a sport - és sok egyéb más - már egyszerűen nem fér bele az idődbe? Akkor a hazafelé sétát cseréld fel power walkingra! Akár kis súlyzókat is vihetsz magaddal, ma már senki nem fog furán nézni rád. Arra viszont mindenképpen ügyelj, hogy kényelmes cipő is legyen nálad, tűsarkúban mégsem olyan szórakoztató hazagyalogolni.

Láttad már? 18 dolog, amit 30 felett már meg kell tenned magadért

Zene
Zene
Fotó: giphy

A zenehallgatás csodákra képes. Szerezz be egy hordozható zenelejátszót, és ahogy kilépsz az irodából, csavard fel a hangerőt. A jó zene képes feledtetni az estébe nyúló értekezlet, a húzós tárgyalás emlékét, de akár azt is, hogy odakint zuhog az eső. Vagyis minden olyasmit, ami csak nyugtalanságot okoz. A ritmusos dallamokra energikusabbakat lépünk, javul tőle a közérzetünk és eltereli a figyelmünket a napi gondokról.
GLAMOUR-tipp: Az ember hajlamos a hangulatának megfelelő zenét hallgatni, ami viszont esetenként nem a leghasznosabb. Ha például szerelmi csalódás után lábadozol, egy Chopin prelűd még fájdalmasabb hangulatba kergethet, ellenben a Diamonds Are Forever pörgős remix változata azt üzeni neked: semmi sem törheti meg az önbizalmamat, hamar túl leszek a csalódáson!

Természet
Természet
Fotó: giphy

Sétálj el egy parkba. A mai városi ember sajnos ritkán lehet egyedül és ritkán tapasztalja meg a teljes csöndet. Mindez pedig rendkívül hasznos lenne a lelki egészségünk szempontjából. Tervezd úgy a napodat, hogy munka után elsétálhass egy parkba, ahol semmi mást nem csinálsz, csak andalogsz vagy üldögélsz egy padon, és közben hagyod, hogy lelkileg és testileg fölfrissülj.
GLAMOUR-tipp: Teremts kapcsolatot a természettel! Vegyél föl egy színes falevelet a földről, gyűjts gesztenyét, dobálj köveket a tóba vagy csak koncentrálj az arcodat simogató szellőre. A lényeg, hogy űrítsd ki a fejedet, és élvezd a természet közelségét.

Ez is érdekelhet

Hogyan viselj esőkabátot stílusosan? Mutatjuk!

Hogyan viselj esőkabátot stílusosan? Mutatjuk!

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!