3 tipp munkahelyváltáshoz! Merj váltani!

2015.március.18.

Mint minden nagy döntést életünk során, a munkahelyváltást is jól át kell gondolni! Mindegy, hogy valamilyen pozitív vagy negatív oka volt elhatározásunknak, egy ekkora váltás mindenképpen nyomot hagy bennünk.

Ha lehetőségünk van, érdemes előre gondolkodni, hogy mit is kezdenénk, ha a jelenlegi munkahelyünktől búcsút kellene vennünk, így elkerülve a kellemetlen pánikhelyzet kialakulását! Tisztában vagyunk vele, hogy mindenkinek a karrierje különböző, mégis van néhány tippünk, ami mindenkinek hasznára válhat, ha az élet döntés elé állítja!

1. Amennyiben pályakezdő vagy, és úgy gondolod, a jelenlegi munkaköröd egyáltalán nem olyan, amit hosszútávon elképzeltél magadnak, néhány dolgot érdemes átgondolnod, mielőtt egy kósza gondolattól vezérelve bedobod a törölközőt és felmondasz. Mindenképp tartsd szem előtt mi az, amit szeretnél, mi az, amiben igazán jó vagy. Nyugodtan vállalj el önkéntes melókat, próbáld ki magad több területen. Azzal, hogy folyamatosan nézelődsz, egyre tisztább képet fogsz kapni a munkaerőpiacról, és nem ér majd akkora sokként a váltás!

2. Sose feledd: nem vagy egyedül! Még ha úgy is érzed, hogy a jelenlegi helyzeted nem a legfényesebb, próbáld meg mindenben meglátni a pozitívumokat! Mint mindenhol, munkahelyváltáskor is nagyon fontos, kiket ismersz, milyen kapcsolatokkal rendelkezel, hiszen ki tudja, lehet, hogy az a személy fog neked a legtöbbet segíteni, akiről tutira nem gondoltad volna, hogy bármikor is hasznodra lehet! Ne félj segítséget kérni, hiszen más is élt már át hasonló szituációt!

3. Fontos! Minden eddigi képességed, tudásod felhasználható a továbbiakban! Legyen szó a remek csapatszellemedről, kulturális ismereteidről, kommunikációs készségeidről, mind-mind sokat segíthet a boldogulásban. Ha tisztában vagy azzal, mik az erősségeid, ne hagyd, hogy bárki is meggyőzzön az ellenkezőjéről! Légy határozott, és ne szégyellj kiállni önmagadért!

Ez is érdekelhet

Latexben vonult a királynő elé, 15 év alatt mégis megszelídült Lady Gaga stílusa

Latexben vonult a királynő elé, 15 év alatt mégis megszelídült Lady Gaga stílusa

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói