5 dolog, amit soha ne csinálj egy videokonferencián

2020.november.27.

Ha otthonról dolgozol, akkor biztosan te is belecsöppentél a videokonferenciák világába. Nagyon sok dolog van, amit nem érdemes csinálni egy ilyen megbeszélésen, de általában azért nem nehéz felismerni ezeket. Van azonban néhány apró hiba, amit sokan elkövetnek, pedig nagyon nem kéne!

Ne beszélj össze-vissza!

Fotó: giphy

Nagyon fontos, hogy egy online megbeszélés alatt se veszítsétek el a fókuszt. Nem vezet sehová, ha eltereled a témát, és valami teljesen más dologról beszélsz. Mindig figyelj arra, miről beszélnek a többiek, és csak akkor szólalj meg, ha érdemben is hozzá tudsz szólni a dologhoz. Ha a globális felmelegedés a téma, te pedig az irodai bútorok rossz minőségéről kezdesz beszélni, az mindenkit csak hátráltat.

Ne mutogasd a kupit!

Fotó: giphy

Mindenki tudja, hogy az otthonodba nyerhet bepillantást egy-egy megbeszélés során. Virtuálisan igazából egymás lakásában ücsörögtök. De ez nem azt jelenti, hogy egy üzleti partnered látni kívánja a mosatlan edényeket vagy a szennyest a háttérben. Mindig ügyelj rá, hogy ne legyen semmilyen kompromitáló dolog a háttérben. Ezt ellenőrizd, mielőtt belépsz a megbeszélésre.

Új sorozat: Hogyan fogunk...? - Biztonságos lesz a szállásod a járvány után?

Új sorozat: Hogyan fogunk...? - Biztonságos lesz a szállásod a járvány után?

Ne égesd le magad, ha megosztod a képernyőd!

Az is előfordulhat, hogy az ötleteidet kell prezentálnod, és ez úgy valósulhat meg legegyszerűbben, ha megosztod a képernyődet a hallgatósággal. Erre készülj fel előtte, és zárj be minden olyan ablakot, ami nem szükséges a prezentáláshoz. Tiltsd le a felugró ablakokat is. Nem hiányzik, hogy egy pikáns hangvételű üzenetet az összes kollégád elolvassa.

Ne untass másokat a magánéleteddel!

Lehet, hogy mostanában sokkal kevesebbet beszélsz a kollégáiddal, de ez nem azt jelenti, hogy ezt a heti megbeszélésen kell pótolnod! Ha jó viszonyt ápoltok, munkaidőn kívül telefonáljatok és beszéljétek meg az élet nagy dolgait. A megbeszélésen a munkaügyekre fókuszáljatok. Hidd el, az sem mindenkit érdekel, hogy hajnalig üvöltött a szomszédod, és az sem, hogy milyen jót tett a párkapcsolatodnak a karantén. Az viszont annál inkább, hogy mikor adod le a határidős feladataidat!

Ne feledkezz meg a szögekről!

Fotó: giphy

Ha olyanokkal beszélgetsz, akik jól ismernek, például a kollégáiddal, ez a pont nem kifejezetten fontos. Viszont, ha új ügyfelekkel tárgyalsz, nem árt ügyelni arra, milyen szögből látnak téged. Nem biztos, hogy egy árnyékos, sötét arc túl bizalomgerjesztő lehet, de az sem jósol túl sok szakmaiságot, ha mindenki belát az orrlyukadon keresztül az agyadba.

Ez is érdekelhet

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

Szűkül a baráti köröd? Probléma vagy teljesen normális folyamat?

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod