5 magyar fesztivál, amiről valószínűleg nem hallottál még

2017.június.7.

Íme az 5 kedvencünk:

5 magyar fesztivál, amiről valószínűleg nem hallottál még
Fotó: fotó: Pozsonyi Roland

A Tilos Rádió adománygyűjtő fesztiváljához még csak utaznod sem kell! A Tilos Maratonnak a Dürer Kert ad otthont, és ingyenes koncertek, bográcsozás és tombola várja az érdeklődőket. A tematikus napok szeretettel várják a jazz, a világzene, vagy akár a reggae szerelmeseit is, így akár Rutkai Borit, akár Ladánybene 27-et hallgatsz szívesen, garanáltan megtalálhatod a számításaidat. Annak ellenére, hogy a happening a városban lesz megrendezve, átérezhetjük a fesztiválhangulatot: miközben szabad tűzön sült bográcsos kajákat kóstolunk, a kerti színpados fellépőket hallgathatjuk.

Fotó: facebook

Az Alkotótábort elsősorban az underground elektronikus zene kedvelőit célozza meg, hiszen itt a minimál- és technoszcéna legizgalmasabb képviselői lépnek fel évről évre. A sokat vándorolt fesztivál tavaly Szántódpusztára költözött, így a forró napokon a Balatonban is csobbanhatsz, gyönyörködhetsz a festői tájban és a tiszta, csillagos égben. Az idei fellépők között szerepel Acronym, Pablo Bolivar, Vakula és Andrey Pushkarev is, és még sok-sok hazai fellépő.

Fotó: facebook

A harmadik európai Samsara fesztivál egy a zene-tánc-jóga szentháromsága köré csoportosuló, "fűbenfekvős" fesztivál, és inkább a pszichedelikus élményekről és a spiritualitásról szól, mintsem a hajnalig tartó alkoholvedelésről. Az eseményen jógaoktatók, gyógyítók, pszichológusok is részt vesznek, akik segítik a közösség és az egyén épülését, éjszaka pedig főként goa és trance zenére lehet bulizni. Idén 90 jóga workshop és előadás, illetve 80 zenei előadó várja a hippilelkűeket.

Fotó: fotó: VéNégy Fesztivál

Az idén ötödik alkalommal startoló fesztivál nemcsak a zene, de a színház szerelmeseit is szeretettel várja. A programok között megtalálhatjuk minden év klasszikus fellépőit, a VéNégy fesztiválra is ellátogat a Punnany Massif, az Irie Maffia, a 30Y, a Supernem, illetve több külföldi fellépővel is találkozhatnak az érdeklődők. A négy helyszínes happeningen napközben színházi performanszokat tart majd a TÁP Színház és a Nylon Group, reggelente pedig jógaórán is részt vehetsz. És minden fesztivál elengedhetetlen kelléke, a vízpart természetesen itt is jelen van: a VéNégyet Vácon szervezik, így bármikor lemehetsz megmártózni a Dunában.

Fotó: facebook

A négynapos fesztivál a Samsarához hasonlóan inkább az életmódváltásról szól, mintsem az őrült partikról. A Gyüttment a vidéki élet szépségeire, a környezettudatosság fontosságára hívja fel figyelmet közel 200 programjával. Legfontosabb témái közé tartozik az ökológia, a közösség, a harmónia, a hulladékgazdálkodás és az erőszakmentesség, és a legfőbb célja, hogy tovább fejlessze a gondolkodásunkat, felhívja a figyelmünket ezekre a kérdésekre. Az előadások mellett gyakorlati útmutatást is kapunk, például itt megtanulhatjuk, hogyan termeljünk élelmiszert tartósítószerek nélkül, vagy hogyan készítsünk minőségi cipőt magunknak.

Ez is érdekelhet

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Napi szex: 5 tévhit a maszturbálásról

Tedd & Ne tedd

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Rihanna kristályos kismama szettje a legbrutálabb dolog, amit ma látni fogsz

Sztárhírek

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR

Lady Szomjas a címlapon, Lakatos Levente új regénysorozatának első részével megjelent a júniusi GLAMOUR