5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél

Amint vége a nyárnak, legtöbbünk azonnal a következő nyarat várja. Na de azért a többi évszaknak is megvannak a szépségei. Az ősz mégis más, mert sokan ilyenkor lesznek demotiváltak és nehezebben jutnak túl egy-egy napon. Úgy, ahogy a természet ilyenkor fordulatot vesz, mi is ezt tesszük. Teljesen normális, hogy ha lehangoltabbnak érezzük magunkat, viszont észben kell tartani, hogy bár ilyenkor tényleg jó lehet ha lelassulunk kicsit, nem szabad hagyni, hogy ellustuljunk és minden teendőt a sarokba állítsunk.

5 tipp, hogy ősszel is motivált legyél
Fotó: Gettyimages.com

Ha te is azok egyike vagy, aki nehezen áll át az őszi-téli időszakra, és kell neked egy plusz motiváció ahhoz, hogy mozgásban maradj, akkor próbáld ki ezeket a tippeket.

Itt van 5 módszer, amivel ősszel is motivált maradhatsz:

1. Tűzz ki magad elé célokat

Nagyon jó kezdet lehet, hogyha összegyűjtöd, mik azok a dolgok, amiket már elértél és mik azok, amiket még el szeretnél érni ebben az évben. Túl vagyunk az év felén és közeledik egy újabb. Ilyenkor még van lehetőségünk, ha valamire eddig még nem szakítottunk időt, akkor annak most nekiállhatunk. Legyen szó akár az edzésről vagy lakásfelújításról, vagy akár egy utazásról, amit régóta tervezgetsz. Ha ezeket összegyűjtöd és készítesz egy listát, akkor nagyon motiváló lehet, hogy ezeknek megvalósítását napirendre tűzd.

2. Tarts énidőket

Nincs is jobb érzés, mint mikor egy fárasztó nap után hazaérsz és már semmi dolgod, csak pihenni. Mivel a szervezetünk ebben az évszakban könnyebben lefárad, ezért adjuk meg neki a kiérdemelt pihenést. Ilyenkor csináljunk valami olyat, ami jól esik, legyen az egy kádfürdőzés vagy egy filmmaraton, bármi, ami után úgy érzed, hogy feltöltődsz. Ha pedig néha-néha beiktatsz pár órát, amikor valami olyat csinálsz, amit szeretsz, az nagy lendületet tud majd adni a hétköznapokban.

3. Igazodj az időhöz

Mindenki más és mindenki mást szeret csinálni, amikor hidegebbek és sötétebbek a napok. Van, aki inkább csak a házban szeret lenni, van, aki pedig ilyenkor is felfedez és kihasználja azokat az órákat, amikor a szabadban lehet tenni-venni. Ha felismered, hogy rád milyen hatással van az őszi-téli időszak és mi az, amit szeretsz csinálni ilyenkor, akkor könnyebb lesz a napi rutinodat ehhez igazítani. Persze munkába ettől függetlenül el kell menni, de a nap hátralévő részében edzőterem helyett akár otthon is lehet edzeni, illetve kiülős programok helyett a négy fal között is lehet kávézgatni vagy borozni.

4. Rakj rendet magad körül

Ha már arról beszélünk, hogy kicsit több időt töltünk otthon, akkor tökéletes lehet az időzítés a nagy ruhaválogatáshoz vagy rendrakáshoz, amit már mióta tervezel. Nemcsak mondás, de tényleg sokkal tisztábban gondolkodik az ember, ha maga körül rend van, és ha már amúgy is otthon vagyunk a hideg vagy éppen a sötétség miatt, akkor teljen el hasznosan az idő. Ha pedig eleve egy rendszerető ember vagy, akkor a dekorálás és csinosítgatás is egy nagyon feltöltő program lehet számodra.

5. A mozgékonyaknak sincs megállás

Az ősz nem azt jelenti, hogy megáll az élet. Ilyenkor ugyanúgy lehet kirándulni vagy akár utazni is. Az esős időben pedig benti programokat is lehet választani, amik a mozgáshoz kötődnek. Falmászás, úszás, kondi, megannyi lehetőség bent is, hogy megmozgasd magad. Amikor kicsit jobb idő van (vagy legalább nem esik az eső), akkor pedig jól felöltözve újra útnak lehet indulni.

Szerző: Vinkovits Adrienn

Ez is érdekelhet

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Ha az Emily Párizsbant trash-nek érzed, nézd meg Párizs utcáit ezen a videón

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói