5 mozgás, amibe te is szerelmes leszel

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Világéletemben imádtam mozogni. Nagyon sok mozgástípust szeretek, mégis van öt amelybe konkrétan szerelmes is vagyok. És ez nem olyan gyorsan jövő, gyorsan menő fellángolás, hanem egy hosszantartó valódi szerelem. Amikor ezeket a mozgásformákatokat végzem egy tiszta érzés kerít hatalmába és úgy érzem, hogy kitágul a világ, szárnyall a lelkem és mosolyog a szívem. Ilyenkor nem gondolkozom, csak átadom magam az áramlásnak, hagyom, hogy a testem vezessen és csak azt cselekszem, amit a pillanatban igaznak érzek.

Amikor a matracon jógázom, a hegyek között túrázom, az óceán mélyén búvárkodom, szabadon táncolok vagy a hófödte csúcsokon síelek – hasonló életérzés kerít hatalmába. Ez pedig egy egyfajta életigenlő attitűd. Nemcsak minden porcikámban érzem, hogy élek, hanem imádom is az életet.

Először a jógáról és a túrázásról szeretnék írni.

Jógázás közben a belégzés és kilégzés ütemére végzett mozdulatok egy különleges befogadó állapotba juttatnak el. Ilyenkor úgy találnak meg új ötletek, gondolatok, gyakran megoldások, hogy nem gondolkozom. Csak vagyok és a jelen állapot boldoggá tesz, felemel.

Túrázásaim alkalmával hasonló a helyzet. Miközben gyalogolok érzékelem a Földet a lábam alatt, a Levegőt, mely körülvesz és az Égboltot, ami fölém tornyosul. Csodálom a természetet és a létezés örömét élem. Inspirál a magas és mély, a kicsi és nagy, a szép és a szebb, a rész és az egész.

Ez is érdekelhet

Kálmán Melinda ma sem enged a kényelemből

Kálmán Melinda ma sem enged a kényelemből

GLAMOUR Horoszkóp

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Ma kerüld a drámázást - Egymondatos horoszkóp: május 18. kedd

Monitor

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod

9 új könyv májusban, amit hiba lenne kihagynod