5 okos ötlet, hogy ne pénzügyi katasztrófával induljon a következő éved

2019.október.16.

1. Amikből le lehet nyesegetni

Gondold át, hogy mik azok az előfizetések, amik már nem szolgálnak hasznodra vagy nem használtad ki őket teljesen. A különböző streaming szolgáltatások már itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, de gondold át, hogy valójában szükséged van-e mindre. Ételszállítás és tagsági díjak sem képeznek kivételt ez alól. Újévi fogadalmad, hogy soha többet nem jógázol, mert a futás a te sportod? Mondd le a bérletet és inkább fektess be egy jó futócipőbe.

2. Ahol spórolni tudsz

Az év végi ünneplések és ajándékvásárlások igazán megterhelhetik a pénztárcád. Készíts előre listákat arról, hogy hol tudod beszerezni a megfelelő dolgokat és nézz utána milyen ajánlatok vannak, amikkel spórolni tudsz. Az elkapkodott vásárlás és a tervezés nélküli utazások miatt rengeteg felesleges költség merülhet fel. Néha szükség van rá, de ne legyél élményvásárló, legyél sokkal tudatosabb, és olyan meglepetésekkel örvendeztesd meg a szeretteidet, amiket tényleg megengedhetsz magadnak.

3. Amibe érdemes fektetni

Az új év nem csak reményekkel, de rengeteg stresszel is járhat. Érdemes átgondolnod még most, hogy mi az, amibe szeretnél befektetni és ne a külső tényezőkkel, hanem magaddal kezd. Sokszor felejtjük el, hogy magunkat is kényeztessük és ennél jobb időpont nincs is arra, hogy új hobbikat találj, vagy kicsit felfrissítsd magad. A stresszmentes élet pedig azt jelenti, hogy sokkal nyugodtabban tudsz majd dolgozni és bevonzod a pozitív energiákat, és ha hiszed, ha nem, ez azzal is jár, hogy kevesebb pénzt költesz majd stresszoldó tevékenységekre, pl. csoki, bor...

4. Ami nem működik

Igen, néha nagyon nehéz szembenézni bizonyos rossz szokásainkkal, de érdemes kicsit átgondolni az elmúlt időszakot. Túl sokat költöttél előre elkészített kajára? A megtervezett nagyvásárlás helyett mindig csak beugrottál valahova? Ne feledd: új szokásokhoz idő kell. Gondold át, hogy mi az, amin változtatnál és mi működött jól ezeket pedig építsd be még most a mindennapjaidba, hogy januárra szokássá váljon.

5. Ami rendszerezésre szorul

A pénz imádja, ha rendszerezik és az agyadnak is jót fog tenni. Készíts egy számvetést minden kiadásodról és még most intézd el a kellemetlen hivatali köröket. Ne csak a pénztárcádban, de a lakásban is rendszerezz, hiszen a káosz nem csak a pénzügyeidre, de az energiádra és az idődre is hatással van. Átlátható ruhatárból gyorsabb a reggeli öltözködés, csakúgy mint az átlátható kiadásoknál is tudod mire szabad majd költeni és mire nem.

Ez is érdekelhet

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

A Stranger Things készítői megölték a 4. évad legszerethetőbb karakterét

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő